reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
a no ja bylam mega napalona na szkole rodzenia, kilka obdzwonilam ale nie bylo miejsc kiedy mi pasowalo, a potem zasugerowalam sie opinia, ze po co chodzic jak pewnie bd miala cc. a jak teraz tego zaluje tylko ja wiem. panicznie boje sie porodu, samo myslenie mnie doprowadza do lez. ostatnio dzwonilam do orlowskiego i bylo miejsce dopiero jakos 12maja, a ja juz od polowy maja moge byc by szpitalu do rozwiazania.
zla jestem na siebie bo glupio zrobilam, tak bez pomyslenia bo duzo bym pewnie wyniosla z zajec a jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o dzieci. jeszcze poszukam weekendowych zajec moze uda sie cos po swietach zaraz, ale jestem malo optymistycznie nastawiona bo ceny sa.......a orlowski ma za free ;/

Witam

KasiaZG serdecznie Ci gratuluję!!!
Agniecha777 i adb7 - życzę powodzenia i trzymam kciuki!

Paskudnie dzień mi się zaczął :wściekła/y:
Dzieciaki od piątku leżą z zapaleniem gardła, ale młody od wczoraj miał tak paskudny kaszel, że postanowiłam jeszcze raz do lekarza go zabrać. Najpierw pani w aptece mi powiedziała, że 500 mg to według niej za mocny antybiotyk, więc wróciłam do lekarza a on na to, że przepisał 250, wróciłam do apteki (dobrze że w tym samym budynku) pani oddaje mi receptę i jak nic jest napisane 500, od nowa poszłam do lekarza poprawił receptę i o dziwo przeprosił za pomyłkę. O 11 dałam młodemu ten antybiotyk, a o 14 zauważyłam, że ma całą buzię obsypaną wielkimi bąblami. Dałam mu Calcium i wróciłam do lekarza, który zmienił mu antybiotyk i na wszelki wypadek syrop też bo brał go pierwszy raz (50zł do kosza :-( ). Ponieważ już miałam opóźnienie podrzuciłam młodego do domu i pojechałam z mężem do Łodzi na dzisiejszą wizytę, przy zjeździe z A1 był straszny wypadek Tir z osobówką, z której praktycznie nic nie zostało (Jak wracałam po 3 godzinach korek był nadal i jeszcze sprzątali po wypadku.), udało mi się przejechać i utknąć w korku w Łodzi, a ja nie lubię na wizytę tak w ostatniej chwili wpadać...
Najpierw miałam USG i się okazało, że chłopaki na chwilę obecną główkami w dół są ułożeni, a że mają już mało miejsca to może tak zostanie, jeden waży już 1079 a drugi 1090 :-), przepływy, serducha, i wody płodowe OK. Później miałam wizytę u gina i się okazało, że szyjka też jest OK, dostałam pierwszą dawkę sterydów, druga w czwartek rano i wtedy też oczywiście nie ominie mnie ta nieszczęsna glukoza :) A już miałam nadzieję :)
Jak wróciłam do domu to się okazało, że młody wymiotował, na noc mu nowego antybiotyku nie dam, poczekam do rana...
Zwariowany i długi ten dzień....

Ewelinka- no tak, zauważyli różnicę w wadze i nastepną wizytę mam już za 2 tygodnie, bo trzeba obserwować. Mniejsza jest dziewczynka, więc skłaniam się ku myślom, które miałam na początku- przyczyna jest genetyczna. Ja ważyłam 2,5 kg moi bracia powyżej 4. Nie byliśmy bliźniakami, ale rodzaj ciąży, dwujajowa, daje wywnioskować, że takie samo jest genetycznie podobieństwo moich bliżniąt do siebie jak moje z moimi braćmi. Tego się trzymam i na razie nie niepokoi mnie ta różnica, zobaczymy za 2 tyg. Czy się nie powiększy, ale do tej pory to bez stresu., chociaż o to.
Gosia- eh, pamiętaj, że jak coś może pójśc źle- to pójdzie. Mój synek też chory, akurat na ferie, no i mnie coś zaczyna pobierać.
Dlaczego Ty dostałaś już sterydy? Coś wskazuje na mozliwość przedwczesnego porodu czy tak po porstu w Pl podają?

Adb, Agniecha- trzymam kciuki za Was obie i dzieciaczki i czekam na wieści.
Kasia ZG- gratuluję!
Wielki tydzień się zaczął i się mnożymy jak króliki :-D

Paulineczka - ja w 14 tc miałam bardzo silny krwotok, a na dodatek ciąża jest jednokosmowkowa i Moj gin boi się, ze do 36 czy 37 mogę nie dotrwać, jest specjalista od ciąż wysokiego ryzyka i przy krwotoku bardzo mi pomogl wiec mu ufam.

1.Adb717 kwiecień 14
2.paulinka_uk24 kwiecień 14
3.Kaśka902 maj 14
4.KPe00715 maj 14
5.Iwizara20 maj 14
6.Dolores3231 maj 14
7.edytka84
18 czerwiec 14
8.Paulineczka24 czerwiec 14
9.dagos
29 czerwiec 14
10.darunia0712
11 lipiec 14
11.Gosia.8217 lipiec 14
12.Anielka2 sierpień 14
13.Domi888 sierpień 14
14.Madison13 sierpień 14
15.Majeczka8415 sierpień 14
16.Sarenka89
19 sierpień 14
17.Alicja323 wrzesień 14
18.Ineska19845 wrzesień 14
19.perelka060918 wrzesień 14
20.a_nka20 wrzesień 14

Paulineczka no w sumie dziewczynka ma prawo być mniejsza :) dobrze, że będziesz miała częściej kontrole

Ostatnia edycja:
Paulineczka - teraz miedzy nimi jest ok 15% różnicy, prawda? Czy to jest jakaś graniczna bezpieczna wartości od której zaczyna sie kontrola?
Skoro piszesz o takiej różnicy wagi miedzy Toba i braćmi, to faktycznie na logikę ma to sens, ze wszystko jest ok i tak ma byc, bo tak mówią geny.

Dziewczyny, przepraszam ze sie nie udzielam. Przechodze ciezki okres w moim zyciu. Nie chce wam zasmucac watku ale w kazdym razie chodzi o moje dziewczynki. Na chwile obena jeszcze nic nie wiadomo. Krew pojechala do Californii na badania. Proponowali mi amniopunkcje ale sie nie zgodzilam. Moje malutkie w poniedzialek wazyly 343g i 459g. Byl wtedy 23t3d ciazy. Lekarze podejrzewala u mniejszej jakas wade chromosomowa :( i jesli dalej tak slabo bedzie rosla to niestety ale moze nie dac rady.... 28.04 bede miala juz wyniki krwii, analiza dna powinna dac nam odpowiedz co sie dzieje z malutka. Oczywiscie jest szansa ze malenka po prostu bedzie kruszynka ale lekarze stwierdzili ze to malo prawdopodobne. Prosze jedynie o kciuki i modlitwe za nas. Jak bede sie troszke lepiej czula to?wpadnena dluzej.

reklama
Domu trzymam kciuki za male wszystko się ułoży ja właśnie wróciła od lekarza wszystko ok zarodki dwa ja czuje się lepiej choć schudlam 5 kg ale mam zapas z poprzedniej ciąży wiec tym się nie martwie

Do góry