reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam ja zalozylam wczoraj opaski na nadgarstki I dzisi rano nie mialam mdlosci cudowne dzialanie akupunktury albo moja wiara to cudo wczoraj dostalam mail od mojego lekarza ze szpitala jutro ide na wizyte niby termin mam na 1 grudnia planowane ciecie od 10 listopada jezeli wszytsko bedzie ok Fuson sciskam mocno moge powiedziec ze wiem co czujesz czaas goi rany choc dzieci na zawsze pozostana w twoim sercu

reklama
Cześć Dziewczyny!
Mam pytanie, czy któraś z Was brała w ciąży dodatkowo Wit. D3? Naczytałam się różnych opinii na temat tej witaminy i chyba nie będę jej brała, chociaż lekarz ją przepisał...

Fusun- tak bardzo mi przykro...Popłakałam się, jak czytałam Twojego posta;/ Trzymaj się Kochana, mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym wszystkim!

Ineska - Ja biore. Na badaniach wyszło mi, ze mój poziom jest bardzo, bardzo niski. Po 3 miesiącach brania podniósł sie bardzo nie wiele. Nie wiem ile trzeba by tego brać, zeby osiągnąć poziom toksyczny, tez oznaczony w normach na wynikach.
O nospie tez sie można naczytac cudów na kiju.

mama290 - żałuje, ze nie spróbowałam tych opasek w 1 trymestrze.

No i w końcu wiem dlaczego od zeszłego tygodnia mnie tak w kroczu boli i rewolucje mam jakieś- otóż oboje państwo ułożeni są pośladkowo, więc tam właśnie maja swe kopytka :-) Waga 1750 i 1480, wszystkie pomiary w normie. No i w końcu potwierdzili, że dziewczynka to dziewczynka :-D nawet mi pokazywała dzisiaj babka, ale nie bardzo wiem co :rofl2:
Idę się położyć, bo cały dzień w szpitalu spędziłam i jestem wykończona.

Iwizara- no to ja czekam na wieści.
Madison- z tym obracaniem to różnie, u mnie dziewczynka od początku była ułozona główkowo, ukrywając swoją płeć aż ostatnio się w końcu ruszyła, umożliwiając dzisiejszy wgląd na nią.
Ineska- nie brałam i nie biorę

wow Paulineczka ale Twoje dzieciaczki rosną, waga naprawdę imponująca, super że wszystko w porządku, ale też spora różnica w wadze między nimi-lekarz nic nie mówił?
ja to wszystkie leki biorę jak mi się przypomni, nie to że codziennie, wit. D pediatra zaproponowała bo są nowe zalecenie żeby brać więcej szczególnie w okresie jesienno zimowym, teraz biorę co drugi dzień albo co trzeci :)

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie co do rozpoznania płci dzieciaczków- czy zdarzyło sie Wam, ze na początku lekarz widział inna plec, a pozniej zmienił zdanie? A moze mamusie, które juz urodziły miały taka sytuacje :)?
Zastanawiam sie czy to juz pewne, ze lekarz widzi u nas córeczkę i synka czy jeszcze moze zmienic zdanie... Powiedział, ze leżą tak, ze w zasadzie nie ma wątpliwości :)
Oczywiście najważniejsze, żeby były zdrowe, a jaka plec to nieważne :))

reklama
Cześć dziewczyny. Jutro mój widlki dzień. O 6.30 mam się zgłosić na cesarke i o 8.30 będę już mamą :-) Powoli zaczynam się denerwować. Jak będę miała możliwość to do was napiszę.

Do góry