reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Rila, Agniecha - uspokoiłyście mnie trochę :happy: moje cały czas nie odpuszczają. Mam wrażenie jakby mała chciała się przekręcić ale brat jej nie daje i ją odpycha:-D

reklama
Agniecha- rewelacja!

Emilek- ja już nie wiem gdzie który jest:eek: i też nie dopuszczają! Kiedyś tak 3 x dziennie były aktywne a ostatnio to w sumie nie ma dłuższych przerw a dziś od rana zaczęły i naparzają cały czas!

Rila - ja to wiem, że chłopak leży główką w dół i nie zmienia pozycji tylko się rozpycha, a dziewczynka jest główką górę, co ładnie czuć jak się maca brzuch. Nawet mój M potrafi wyczuć gdzie główka a gdzie dupka:-)

Anulfka przy twoich dłoniach dopiero widać jakie to maleństwa ale są naprawdę cudne. Niech rosną i nabierają sił.
Emilek86 moje dziewczyny się tak rozpychają i prężą codziennie. Mam góry i doliny na brzuchu.
Ja po wizycie u lekarza i wszystko jest w porządku oprócz mojej morfologii. Bardzo mam mało żelaza.
Cannot pytałam o TTTS i zaczynają obserwacje kiedy różnica w wadze wynosi 15%. U mnie na ostatnim USG wyszło 14%. Lekarka powiedziała żeby się nie martwić, bo jedna córeczka jest tak położona że trudno ją zbadać i ta różnica może wynikać z niedokładnego pomiaru. O łagodnym TTTS jest mowa przy różnicy wynoszącej 25%. Tyle się dowiedziałam, zobaczymy co wyjdzie na następnym USG.

Milla - to super z jednej strony, juz dzis poznasz swoje dzieciaczki:)
Trzymam mocno kciuki!!!
Nie mogę doczekać sie relacji z tego szpitala i zdjec Twoich dzieci.
A myślałam ze poznamy sie na szpitalnym oddziale, a u mnie na razie cisza;)
POWODZENIA

Adb7- dzieki za informacje, przyda mi sie ta wiedza:)

Milla- szybko sie rozwinela akcja, trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie!

Milla - super wiadomość!:-) Czekamy na jakieś wieści. Zdążyłaś chociaż jakiegoś pączka dzisiaj zjeść?:-D

Adb - rozpychają się to i moje, ale nie tak jak dziś. Dzisiaj to na prawdę przechodzą same siebie:rofl2:

Moje dzieci uwielbiają zabawę w "kto wypchnie na wierzch pępek mamy". Po prostu codziennie się w to bawią. Jest to bardzo nieprzyjemne uczucie a one to uwielbiają. Kopanie po pęcherzu, wątrobie itp to przy tym pikuś.

reklama
Dzieki Wam wszystkim.
Emilek - pączka zdążylam. O 11-tej i dlatego musze czekac na cesarke zeby chocia troche byc na czczo :-) ale po 17 maja juz cos ze mna robic.
To chlopak tak szalal ze przebil pecherz plodowy i ustawil sie pierwszy w kolejce

Do góry