reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Julianna - suuuuper :-) Trzymam mocno kciuki. Życzę, żebyś szybko dochodziła do siebie po cc. To musi być bardzo ekscytujące czekać na jutro wiedząc, ze to będzie dzień narodzin dzieci :-)

Katherine - tylko pozazdrościć, ze tak szybki do domku wrociliscie. Powodzenia w nowej rzeczywistości :-) Ja rownież czekam na Twoje opowieści.

Ach, zazdroszczę trochę dziewczynom na finiszu, z wyznaczona data cc :-)

reklama
Emilek - ubawiłaś mnie z tą wagą, ale dałaś też mi do myślenia. Ostatnio mąż był na diecie i tak się cieszył, że schudł ok. 10 kilo, niezłe jaja byłyby gdybym mu powiedziała o zepsutej wadze. Ale tak na poważnie, to przed chwilą sprawdziłam wagę u mamy i wyszło 1,4 kilo więcej, ale to po kilku godzinach i dwóch śniadaniach, piciu, no i słodkim. Więc to chyba jednak nie wina wagi;-)

Julianna - jutro mocno trzymam kciuki za Was.

Katherine - już nie mogę doczekać się relacji i fotek

Dziewczyny pamiętam jak gdzieś w listopadzie, grudniu zadrościłam dziewczynom, które akurat wtedy rodziły, myślałam ile czasu jeszcze przede mną. Ale ten czas tak szybko leci, ani się obejrzycie, a same będziecie już tuż przed :-)

Milla - dzieki za słowa otuchy :-)

Co do wagi, to gratuluje i zazdroszczę tym, które tyja ok 10-14kg max.
Wysoko podnioslyscie poprzeczkę, myślałam, ze w ciazy bliźniaczej tych kg jest z założenia wiecej.

Ja w pierwszej ciazy przytylam ok 18-19kg. Za dużo. Moja gin grzmiala. Mimo długiego karmienia i 5 miesięcznej diety bezmlecznej wykluczajacej wszystko co toczące w sumie, bardzo wolno gubilam kg. A ostatnie 5 zostało. Prawie 4 straciłam w pierwszym trymestrze teraz, o ironio :-)

To niby nie jest ważne, ale jak mijają miesiące, a człowiek wciąż ma te extra kilo i nie może założyć ubrań sprzed ciazy to wcale nie jest tak budująco i miło.
Chciałabym teraz mniej przytyc, to nie priorytet, ale staram sie uważniej dobierać przekąski :-)

Nie wiem jak to do końca jest z tym przyrostem wagi ciąży, ale wydaje mi się, że nie tylko liczy się, kto co je i w jakich ilościach. Ma to na pewno duży wpływ, jednak wiele też chyba zależy od ogólnej przemiany materii, ruchu w ciąży i uwarunkowań genetycznych. Dlatego trudno tu się porównywać do innych (tak się pocieszam:-p). Tym co jedzą bez umiaru współczuję, bo same sobie robią kuku, ale niektóre dziewczyny na prawdę dbają by zdrowo jeść i w takich ilościach jakich wymaga stan błogosławiony a kilogramy i tak walą do przodu.:happy:

Wreszcie mam naprawiony komputer i mogę z Wami pisać :-)

Wczoraj miałam USG maluszki to małe wiercipiętki i lekarzowi ciężko było zrobić pomiary.
Po krwiaku nie ma śladu, jednak niewielkie plamienia nadal mam. Nie wiem dziewczyny ile dokładnie maluchy mierzą, ale gin mówi że są spore i wszystko jest ok.

W piątek za tydzień będę miała badanie genetyczne jeżeli wtedy wszystko będzie ok i plamienie ustanie idę do domu :-)

Brzuszek nieźle mi przez ten czas wysadziło. W ciąży z Nelą wyglądałam tak dopiero w 16/17 tygodniu, a Dominikiem 14 mniej więcej. Przytyłam już 1,5kg :dry:

Katherine-super, ze jestescie juz w domku,zazdroszcze i czekam na opis porodu;-)
Julianna-ale super,ze jutro juz zobaczysz swoje skarby;-)trzymam kciuki;-)
a-nka-1,5 kilo to nie duzo,ja na poczatku szybko tyłam,powodzenia na genetycznych;-)trzymam kciuki

Mam juz nowy komputer. Bede na biezaco. Zaczne od zmian w tabelce.

1.Julianna26 luty 14
2.Misiarska5 marzec 14
3.Milla766 marzec 14
4.Kamilasze12 marzec 14
5.Maya1215 marzec 14
6.ter8119 marzec 14
7.Agniecha77716 kwiecien 14
8.Gabi00423 kwiecień 14
9.emilek8628 kwiecień 14 (4.05)
10.KasiaZG30 kwiecień 14
11.Kaśka902 maj 14
12.Rila3 maj 14 (11.04)
13.Nanka4 maj 14
14.Paulinka_uk7 maj 14
15.Nana7ma10 maj 14
16.KPe00715 maj 14
17.Adb715 maj 14
18.Iwizara20 maj
19.Monika_8324 maj 14
20.cannot25 maj 14
21.Dolores3231 maj 14
22.Liskaaa14 czerwiec 14
23.anula197816 czerwiec 14
24.Celina8618 czerwiec 14
25.Edytka8418 czerwiec 14
26.Paulineczka24 czerwiec 14
27.Dagos29 czerwiec 14
28.Fusun17 lipiec 14
29.Anielka2 sierpień 14
30.Domi888 sierpien 14
31.Madison13 sierpień 14
32.Sarenka8919 sierpień 14
33.Alicja323 wrzesień 14
34.a_nka20 wrzesień. 14

Jakbym kogo pominela prosze o info na priv :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja niestety gorsze wiesci przynosze:( Wojtusiowi sie pogorszylo i to bardzo. Ciezko sobie radzi nawet przy pomocy respiratora, krwawi z pluc. Jutro jeda do Krakowa. Okropnie sie boje o moje malemstwa. Na dodatek ja musialam byc dzisiaj u chirurga poniewaz ropa mi sie doslownie wylewala z rany. Mam zalozone 2 saczki.

Anfulka :-( bardzo mi przykro.
Ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Twoje groszki są naprawdę silne. Na pewno sobie poradzą.

\Wspieram Was gorącą modlitwą i zaciskam kciuki.

reklama
Anulfka- trzymaj się dzielnie. Widać, że sytuacja może zmienić się diametralnie. Szkoda, że tym razem na gorsze, ale trzeba wierzyć, że za chwilę będzie lepiej. Musi tak być!!! Ja myślami cały czas jestem z Wami

Do góry