reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hey! Dziewczyny mam na imię Ania i jestem w ciąży bliźniaczej. Już od paru dni śledze wasze forum i dzisiaj tez postanowiłam napisac. Jestem w 26tc5d. Moja maleństwa mają po 693g i 870g. Bardzo sie denerwuje ich wagą. Czy taka różnica jest normalna? Ogólnie czuje się dobrze, gin pozwoliła mi jeszcze 2 tyg zostac w domu, by zaliczyc semestr a póżniej mam iśc do szpitala;( Napiszcie prosze co tam u was? Pozdrowienia
Witaj Ania :)
Roznica nie jest duza, poza tym to tylko prawdopodobna waga, a nie dokladna. Jedno z dzieciatek moglo napic sie wiecej wod plodowych, przez co obwod brzuszka moze byc wiekszy i tym samym waga...
Dlaczego masz isc do szpitala?
Opowiedz nam cos o sobie?

reklama
Hey! Jest to ciąża dwukosmówkowa - dwuowodniowa. Niestety nie znam jeszcze płci dzieci bo nie chcą sie pokazac;) Mam isc do szpitala na załozenie szwów. Gin pozwoliła zostac mi jeszcze w domu bo nie jest jeszcze tak źle, mam sie wstawic za 2 tyg i wtedy pojde raczej do szpitala. Mam 19 lat. Jak miałam 18 lat to sie przeniosłam do szkoły zaocznej i równoczesnie sie uczyła i pracowałam. Aha i zamieszkałam z narzeczonym. Pod koniec listopada okazało sie ze zostane mama, a pózniej dowiedziałam sie ze to są blizniaki;))) Mój mąż nie pozwala mi nic robic, wiec siedze sobie, ucze sie i nic nie robie;) A jak wam mija czas?

No hej ania19 ja również siedzę w domu,przed ciążą nie pracowałam bo się uczę jeszcze zaocznie ostatni semestr mi zostal.
To jak to nic nie robisz??Nie gotujesz nie sprzatasz??:)

Oczywiście ze gotuje i sprzątam ale zazwyczaj szybko sie z tym uwijam i później nie mam co robic;)))) dobrze ze jest juz wiosna, bo w ziemie na poczatku ciąży było okropnie. Dopiero teraz czuje sie cudownie. A ty w którym jestes tygodniu? Jak sie czujesz?

Hej ania19 jestem w takiej samej ciazy jak Ty- dwuowodniowej-dwokosmowkowej.. i dzis zaczyna mi sie 27 tydzien:) Roznica wagowa maluszkow sie wogole nie martw, bo to nie jest dokladne a po za tym ta roznica jest bardzo mala.. Moje tyd temu wazyly po 900gram, chyba za duzo, ale to moze dlatego bo mam cukrzyce ciazowa :/ ja cale dnie tez siedze w domu i sie nudze, ciezko mi juz sprzatac, gotowac itp bo strasznie szybko sie mecze:/ tez juz tak masz? pozdrawiam

Oczywiście ze gotuje i sprzątam, ale zazwyczaj szybko sie z tym uwijam i później nie mam co robic;)) ciesze sie ze juz jest wiosna, w zimie na poczatku ciąży kiepsko sie czułam, i dopiero od niedawna jest dobrze. A jak u Ciebie?

Hey malusia88 ja też sie szybko męcze ale jestem osobą która nie znosi bałaganu wiec nie odpuszczam dopóki nie jest czysto bo inaczej nie bedę mogła spokojnie lezec;)))) mój mąż sie z tego śmieje ale pomaga mi dopóki nie uznam ze jest ok;))))))) wiem ze nie powinnam sie tak przejmowac ta waga, ale nie moge przestac sie martwic;((( czy wy również tak panikujecie czy tylko mi odbija?;)))

Ja to musze sprzatac(bo ten moj cale dnie pracuje, a po pracy nie ma sily by cos zrobic w domu:/), ja moze nie robie tego tak dokladnie ale chociaz tak z wierzchu zawsze jest pospratane ;) Ja tak samo wszystkim sie przejmuje, tym bardziej ze troche juz przeszlam w tej ciazy :/ w 16 tyg mialam silne krwawienie, wyladowalam w szpitalu(do tej pory nie wiadomo co wtedy sie stalo) juz myslalam ze poronilam :( pozniej infekcja, ktora do tej pory nie chce sie zlikwidowac.. no i teraz ta cukrzyca.. ehh. A powiedz mi ile juz przytylas?

ania19jestem w 5 miesiącu ,brzuszka nie mialam ale teraz od kilku dni zauwazylam ze rosnie z dnia na dzien.
Spie z nogami podniesionymi troche wyzej bo mam zylaki okropne na nogach,do tego bol nie samowity opuchniete.Ile to my kobitki musimy sie poswiecic dla tych naszych szkrabów.Chlopy to maja dobrze:)
Ja mam jutro gosci wlasnie szykuje salatki i sledzie,plackow nie pieke bo sie boje:)

reklama
Witaj ania19,gratuluje podwojnego szczescia.Waga maluszkow naprawde sie nie przejmuj.
Ja rowiez siedze w domciu,tyle ze mam synka 3,5 roku wiec na nude nie narzekam.Sprzatac mam co i tez raczeje jestem perfekcjonistka.Ostatnio nawet lezalam tak sobie odpoczywajac na gorze,moj maz odkurzl,zmywal gary a ja przebieralam nogami i bylam zla na siebie ze wszystko musze miec pod kontrola.Zwlaszcza teraz utrudnia mi to zycie,bo nie moge za wiele zrobic,bo sie mecze,a jak robi to moj J to chodze potem i obserwuje czy dobrze,a on sie tak stara..

Do góry