reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża bliźniacza

jjka ja też z Tobą się nie zgodzę, bo ja nie objadałam się w cale w ciąży a napewno w I trymestrze a mimo to przytyłam. Dużo zależy ile się ważyło też przed ciążą, Jedna więcej przytyje druga mniej tak poprostu jest, i nie mów że ciaża pojedyńcza jest taka sama jak bliźniacza. wiecej jest wszystkiego, podwójne wody, łożyska ,dzieci, krwi ... Inne są normy w ciąży bliźniaczej i inne w pojedyńczej. Ja jestem pod opieką specjalistów ciąży bliźniaczej więc swoje wiem.

reklama
Rila mam nadzieję, że zdasz mi szczegółową relację:)

A co chodzi o wagę, to ja przytyłam już 10 kg. Jak zaczęłam kiedyś czytać na necie o tym ile można max przytyć to oczywiście już załapałam doła, na co moja pani doktor na każdej wizycie mówi mi że waga jest ok i jak na ciążę bliźniaczą to i tak mało. Powiedziała również, że nawet ponad 20kg można przytyć przy bliźniakach. Wszystko zależy od organizmu, jak się przystosowuje. Wiadomo, że mogą z czasem pojawić się opuchlizny i to jest nic innego jak woda która się odkłada w organizmie.

Dziewczyny wagą nic się nie przejmujcie, jedna przytyje 20 druga tylko 10 najważniejsze w tym wszystkim jest zdrowie wasze i dzieci jeśli to jest ok to nie ma co się przejmować. Ja przytyłam w ciąży 24,5 kg i nie przez to że dużo jadłam ale woda mi się odkładała a na koniec miałam zatrucie ciążowe i w szpitalu potrafiłam w ciagu doby przybrac 1,5 kg. Po porodzie szybko zejdziecie z wagi bo przy dwójce jest co robić:)a i na jedzenie czasem brak sił i zwyczajnie czasu:-)

Hejka, no ja jestem teraz w 30 tygodniu i przytyłam już 20 kg;) ale tez nie jjem jakoś mega dużo, ewentualnie rano więcej bo budzę się głodna, a tak normalnie jak wcześniej. Nie wiem do ilu dobije na koniec, ale jest juz b. ciężko...

Hej
Dziewczyny mam do sprzedania krótki płaszczyk kolor czerwony rozkloszowany firmy c&a rozmiar 48 nowy z metką kupiłam sobie sporo za duży i nie mogę już zwrócić. Jeśli jest ktoś chętny mogę podesłać zdjęcia na meila
mój adres kasia_zg81@wp.pl

Pozdrawiam i zapraszam :-)

Paulineczka_ - dzieki, dam znac po kolejnym usg, mam nadzieje ze to beda dobre wiesci.

Fusun- ja obecnie jestem w 21 tc i przytylam 4 kg. Pewnie teraz bede wiecej tyla bo dzieciaki wiecej potrzebuja wiec i ja bede glodna:)
Nie martw sie waga, wazne zeby sie nie opychac slodyczami.

A co do tego rogala ( poduszki ciazowej) to mi mama uszyje:) zeby zaoszczedzic kaski:) tylko mam pytanie do posiadaczek tej poduszki: czy jest bardzo twarda, taka nabita czy raczej miekka bo nie wiem jaka twardosc zrobic a nie chce zeby pozniej lezala nie przydatna jesli bedzie zla. Osobiscie mam zamiar z niej korzystac rowniez przy dzieciach.

reklama
Do góry