reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Jola466

To dopiero 24 tydzień, z szyjką do tej pory było ok. Zobaczymy jak będze dziś. Każda decyzja może być zła i to jest najgorsze w tym wszystkim.

Byliśmy u doktora ale niestety przedłużył tylko zwolnienie i skierowanie dał na usg połówkowe do szpitala za 2tyg, bo podobno wtedy najlepiej wszystko widac i sprzet najlepszy maja tam. Takze dalej płci nie znamy:baffled:Ale zajrzal do naszych maluszkow i serduszka bija a one sobie plywaja i juz jestem spokojniejsza;-)

ja juz dzisiaj za pol godzinki wlasnie do pracy wychodze :-( odpoczelam troszke ale boje sie ze jak znowu zaczne pracowac to sie znowu bede zle czula, mam nadzieje ze bedzie ok bo chcialabym jak najdluzej pracowac zeby pozniej miec wiecej urlopu jak maluszki sie urodza. a ogolnie to chyba nie jest najgorzej, brzuszek juz nie boli, tylko te okropne dusznosciii:baffled:

jak to a na L4 nie możesz teraz iść a później jak się urodzą to na macieżyński

Anulka!!! super ze wszystko z maluszkami ok, ale szkoda ze nie zrobili ci od razu tak dlugo wyczekiwanego USG . Najwazniejsze ze maluszki dobrze sie maja i chociaz serduszka slyszalas. ja jutro ide do polozne i tez bede slyszala jak im serducha bija. no to muszisz jeszcze troszke poczekac ale napewno warto.

Cześć dziewczyny :) Witam wszytskie bliźniacze mamy. Zawsze to miło, jak jest ktoś, kto rozumie jak to jest w ciąży do kwadratu ;)

W zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że laktorami jest dwoch chłopaków. Wyskoczył mi też brzuch. Może niezbyt wielki, ale jednak. Tak, czy siak, wciąż za mały, żeby ktoś w autobusie raczył zauważyć. To chyba taka nagła wada wzroku atakująca w komunikacji miejskiej. W pierwszej ciąży mój 9-miesięczny brzuch dalej bywał całkiem niezauważalny. ;)

Widzę, że ruch tutaj coraz większy :-) Powiem Ci Żabo, że ja, choć brzuch mam widoczny od 5 miesiąca jakoś nie spotkałam się ze zrozumieniem w kolejkach czy autobusach. Szczególnie kobiety wykazują się znieczulicą, co akurat jest dziwne. A znajomej ciężarnej powiedziano w sklepie, że skoro ma siłę, by chodzić po zakupy, to niech i stoi w kolejce... :szok::wściekła/y: Szkoda gadać.

jak to a na L4 nie możesz teraz iść a później jak się urodzą to na macieżyński

no wlasnie ja jestem w UK a tutaj ze zwolnieniem w czasie ciazy nie jest latwo.bo ciaza tutaj jest troszke inaczej traktowana i jak nie ma komplikacji to raczej o zwolnieniu mozna zapomniec:-( jakos damy rade

Gruba zaba ja sie narazie raz spotkalam w sklepie jak sie przepchnac nie bylo mozna bo tlumy byly jak matka na dzieciaka sie wydarla : "przepusc Pania ona jest w ciazy" tak smiesznie mi sie wtedy zrobilo. maluszki sie juz rozpychaja a mimo ze brzuszek jesszcze niewielki to skore po bokach mam tak napieta ze wydaje sie jakbym miala peknac

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, u mnie brzuszek się już powoli powiększa.:-) Jak ktoś wie, że jestem w ciąży to zauważy że się zaokrąglił ale jak nie wie to raczej nie bo nosze luźne rzeczy, zresztą pochodze z mniejszej miejscowości i nie musze jeździć autobusami, dlatego też nie mam problemu z ignoracją ludzi.
Mi to się wydaje że on już jest taki duży i jak siedze 8 godzin w pracy przy biurku to ciśnie mnie i wątroba mnie boli. Tak sobie myślałam że jak będzie wszystko dobrze to do końca roku będę pracowała ale teraz wydaje mi się że tyle nie wytrzymam i pójde wcześniej na zwolnienie. Ciągle bym spała i strasznie leniwa się zrobiłam, mam nadzieje że to minie.

He6Qp2.png

Do góry