reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
hihhi dobre..Ach ciagle czytam ta dwoch chopcow,ta parka,ta dziewczynki..a ja wicaz nie wiem.Jak sie w poniedzilek nie dowiem?Mam nadzieje ze dzici mi nie szykuja niespodzianki..

Lona co do terminu CC, to lekarze będą liczyć wg OM, a nie wielkości dzieci. To bardzo dobrze, że maluchy są duże :tak: U mnie było bardzo podobnie - dziewczyny rosły pięknie, wg pomiarów wiek ciążowy był o ok. tydzień/dwa do przodu, a potem, jak zrobiło się ciasno w brzuszku bardzo zwolniły. Właściwie pod koniec ciąży w ogóle już nie rosły. Urodziły sie z wagą 2100 i 2200 na początku 37 tygodnia. Przed samym cc miałam kilka razy robione usg i raz słyszałam, że dziewczynki ważą ok. 1800g, innym razem, że 2500. Wyszło pośrodku ;-)

Dziewczyny pomozcie mi.. odebralam dzis wyniki na obciazenie cukru i wyszlo fatalnie.. glukoza na czczo 80 mg (dopuszczalne), ale po obciazeniu 75 glukozy wyszlo juz 207 mg (a powinno byc do 120 mg), po 2 godz 167 mg.. wiec nie za ciekawie to wyglada.. miala ktoras z Was ten problem?? dodam ze jestem w 24 tyg ciazy, a lekarz po usg powiedzial, ze moje dzieci to kolosy. strasznie sie martwie. a wizyte do diabetologa mam dopiero na 30.04

Bura
Dzieki za odpowiedz...tak tez myslalam...oczywiscie chce zeby byli jak najwieksi ale bez przesady bo mnie chyba rozerwie:) jest 24 tc a ja juz czuje sie jak balon...ubranie butow to jest istny matrix:) sapie, dysze i wykonuje dziwne pozycje zeby trzewiki zawiazac...rany niech juz bedzie cieplo to klapki wsune i gotowa do wyjscia

Malusia88
Nie przejmuj sie tym cukrem, do 30 nie jest tak daleko a napewno dieta wszystko wyrowna...tylko sie nie martw bo maluchom to bardziej zaszkodzi...jeszcze mamy 3 miesiace,...jakos wytrzymamy..

reklama
Dziewczyny pomozcie mi.. odebralam dzis wyniki na obciazenie cukru i wyszlo fatalnie.. glukoza na czczo 80 mg (dopuszczalne), ale po obciazeniu 75 glukozy wyszlo juz 207 mg (a powinno byc do 120 mg), po 2 godz 167 mg.. wiec nie za ciekawie to wyglada.. miala ktoras z Was ten problem?? dodam ze jestem w 24 tyg ciazy, a lekarz po usg powiedzial, ze moje dzieci to kolosy. strasznie sie martwie. a wizyte do diabetologa mam dopiero na 30.04

ja mialam cukrzyce w ciąży, i jak widac wszystko jest w porzadku. Po prostu trzeba bedzie czasem sobie czegois odmówic, a z czasem nauczysz sie tak ustawiac ze nie nie bedzie zadnego problemu.

Do góry