reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja nie wiem zero wsparcia :-p zamiast trzymać kciuki abym dała rade jeszcze tydzień to wy trzymacie kciuki ale za porodowke. Ja wiem ze to śmieszne ale 3 dzień czuje się tak dobrze ze wcale nie chce mi się rodzic :-)

reklama
Ciekawostka techniczna z forum. Jak pisalam posty z laptopa miałam suwaki, jak z tel nie - ale jak na tel po wejściu w ODP. nadusilam zaawansowaną edycje i napisałam tam post i zatwierdzilam to mam suwaki hehe

cześć dziewczyny oto aktualna tabelka:
1.Justynia88229.listopad.13
2.Aneszka812.styczeń.14 (30 grudnia)
3.Jjka5.styczeń.14
4.Karmelova7.styczeń.14
5.Napierajka8.styczeń.14 (20 grudnia)
6.Effcia12311.styczeń.14
7.Hannah342.luty.14
8.Katherine_mag26.luty.14
9.Maya1215.marzec.14
10.Milla7615.marzec.14
11.Julianna20.marzec.14
12.Marczitka25.marzec.14
13.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
14.Gabi00423.kwiecień.14
15.KasiaZG30.kwiecień.14
16.Nanka4.maj.14
17.Nana7ma10.maj.14
18.Paulinka_uk10.maj.14
19.KPe00715.maj.14
20.Adb715.maj.14
21.Anulfka20.maj.14
22.Monika_8324.maj.14
23.Dolores3231.maj.14
24.Liskaaa14.czerwiec.14
25.Celina8618 czerwiec. 14
26.Edytka8424 czerwiec. 14

Justynia - a ja właśnie Twojego suwaczka nie widzę, oczywiście problem jest na laptopie, bo w telefonie to ja nie widzę nic oprócz postów. Ale to pewnie o to chodzi, szybciej wszystko się ładuje i zajmuje mniej pamięci

No i jestem po 2h zapisu :-) z maluchami ok, w nocy miałam 4h skurczy co 10min, ale rozwarcie nie szło wiec dostalam kroplowke z nospa abym mogła wypocząć. I dalej czekamy :-) ale dziś wymontowali mi weflon koniec z lekami bo stąd nie wyjde.

Ostatnia edycja:
Ja nie wiem zero wsparcia :-p zamiast trzymać kciuki abym dała rade jeszcze tydzień to wy trzymacie kciuki ale za porodowke. Ja wiem ze to śmieszne ale 3 dzień czuje się tak dobrze ze wcale nie chce mi się rodzic :-)

justynia, 37+5 dni to jest dobry termin do porodu, nie wiem dlaczego sie upierasz zeby dalej byc w trojpaku, dzieciaki maja coraz ciasniej. W ciazy jest sie 38 tygodni, te 2 tyg do 40 to granica bledu wg ostatniej miesiaczki.
Zycze ci szybkiego porodu i zdrowka. Drugi raz zdecydowalabym sie na cesarke ale nie w pl tylko tutaj. pozdrawiam

U mnie w szpitalu żaden lekarz (a jest ich naprawdę sporo) nie widzi potrzeby przerywania ciąży przed 40tc jeżeli malucha sie nic nie dzieje. Jeżeli bym miała rodzic naturalnie nawet nie mogą mi wywołać porodu oksytocyna bo podaje sie ja po urodzeniu 1 dziecka aby 2 ładnie wyszło - wiec zostaje czekać. A poza tym moje dzieciaki nie są największe, co prawda nie wiele brakuje do 3kg ale zawsze jeszcze tydzień.

No i 29.11 to termin z USG (miałam owi. 10dc)a z okresu 5.12 i lekarze ten termin biorą jako wyjściowy. Wiec parę dni mam do tylu dla nich.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry