reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Rekordu bic nie mam zamiaru:-)

Co do terminu do w tabeli miałam 2 daty ale ten 5 był dla mnie nierealny. Bo myślałam ze się szybciej wysypkę.i poprosilam o datę która ja uznaje hehe

Dziś rozmawialam z lekarzem o porodzie SN i mowilam ze nie chce znów być na oksytocynie bo sił nie będę miała na 2 bliźniaka (bardzo ciężkie doświadczenia z pierwszego porodu) i lekarz powiedział ze oni nie mogą dac mi oksy. na wywołanie bo nie mieli by mi co podać jak by się skurcze uspokoił po pierwszym dziecku.

reklama
czesc dziewczynki
ja znow po przejsciach szpitalnych,znow plamienia małego dam na pare dni do dziadków i polezę

Kasiamama gratuluję córeczek,są naprawdę sliczne zdrowczka i sił duzo przesyłam.rodziałs sn?

Justynia 3mam kciuki za ciebie i podziwiam,ze chcesz rodzic naturalnie.
a czy orientujecie sięjak to wogole jest w pl?czy w przypadku blizniąt matka ma prawo domagac się cc czy nie ma nic do gadania?:/

Justynia to dobrze że masz taką dobrą opiekę i nic złego się nie dzieje, poprostu maluchom się spodobało w twoim brzuchu i nie mają zamiaru narazie wychodzić :tak:. A ty bierzesz jeszcze jakieś leki?? czy wszystko odstawiłaś i czekasz?
Co do sn to ja też bym chciała tak rodzić,jak będę miała taką możliwość. Tak się nastawiam a co będzie to się okaże. Narazie mam główkowo ustawione dzieciaczki ale jeszcze duuuuużo czasu do porodu i mam nadzieje że do porodu też tak się ustawią :tak:

Mój lekarz powiedział ze w przypadku jak 2 dzieci będzie główkowo (u niego warunek do SN) a mama odmówi tzn. zapowie ze chce CC to nikt nie ma prawa podważyć jej decyzji i odmówić CC. I teraz u mnie jak mowie ze się wacham każdy mnie namawia na SN ale daje możliwość CC.

Nic leków doustnych nie miałam brać od wczoraj - ale była rocznica śmierci cioci mojego męża i wczoraj brałam moje z domu bo nie chciałam 16.11 urodzić a juz te pół dni leków (ostatnie bralam o 18) chyba juz nie zrobi różnicy.
W nocy jak pisałam, miałam skurcze co 10 min przez 4h. Ale nie prowadziły do niczego wiec lekarz po 3 w nocy, po badaniu stwierdził ze nie będzie mnie męczył mam iść spać i dostałam dożylnie no-spe + relanium (nie wzielam bo uważam ze szkodzi dziecku a klucic się z nim nie chciałam bo lekarz powiedział ze to tab. na sen :-) a ze kiedyś juz je miałam to wiedziałam co to za lek, a potem mi położna potwierdziła niechętnie). I tak od dziś od 3 w nocy jestem czysta :-)

reklama
Do góry