reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Moje maluchy dostały sterydy w szpitalu. Nie mam daty CC ,po prostu czekam w domu do chwili aż same zechcą już wyjść na świat,a w szpitalu CC mimo że są znowu odwrócone główkami w dół. SN to duże niebezpieczeństwo jednak wiec wolą u nas w szpitalu nie ryzykować. :-)

reklama
flis12053
super że już w domu :-) nie wiele Ci brakuję do końca 36tc :D ja mam blisko do szpitala ale moja koleżanka musiała rodzić w Bydgoszczy a mieszka w Grudziądzu - trasa która im zajmuję 1h gdy zaczęły się skurcze pokonali w 32 min (jak nie chcę wiedzieć - na szczęście była noc mniejszy ruch) wiec patrze mężowi na licznik hehe
teraz masz czekać ale do końca 36tc, czy czekać tak długo jak się da??

Ja po wizycie, wszystko dobrze :happy: maluchy leżą poprzecznie, szyjka i wyniki badań OK - co za ulga :rofl2: mam straszny uraz po poprzedniej ciąży kiedy 2 tygodnie chodziłam z martwym dzieciatkiem w brzuchu nic o tym nie wiedząc :-( teraz musi być już dobrze. Czuje teraz ruchy i to mnie uspokaja :happy2:
Mila połówkowe mam za 2 tygodnie.
Napierajka ktoś tu kiedyś pisał że te sterydy nie są podawane standardowo, tylko jak jest zagrożenie porodem przedwczesnym, ale chyba większość je dostaje. Ja też miałam chyba w 32 tygodniu podane bo miałam skurcze na ktg i się bali że urodze...

Napierajka sterydy podają jeśli jest zagrożenie przedwczesnym porodem, ja dostałam bardzo szybko, bo w 25 tygodniu - od tego tygodnia można podawać sterydy, tak mi dr powiedział. I musiałam się zgłosić jak tylko zaczął się 25 tydzień.

Dokładnie tylko jak jest podejrzenie przedwczesnego porodu - u mnie na razie gin. ani słowem o sterydach nie wspomniał zobaczymy co powie w wt. Czuje straszne parcie na szyjkę już się boje tej wizyty :crazy:

rachel - serdeczne gratulacje :-)

A u mnie nacisk na pęcherz jest okropny. W dole brzucha po prawej stronie mnie boli.... Jakoś nie miałam kłopotów z oddawaniem moczu.... Za około tydzień kolejna wizyta. Może wtedy coś się więcej dowiem....

Dziękuję Wam za mile przyjęcie i dodanie do listy, gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom. Fajnie, ze nie jestem sama z 1.5 rocznym maluchem, od razu jakos mi sie lepiej zrobilo na sercu:)
Czy Wam tez z blizniakami tak szybko rosnie brzuszek? Ja jutro (patrzac na godzinę to jednak dziś) zaczynam 9 tydzien, a moj brzuch jest chyba wiekszy niz w piatym miesiacu poprzedniej ciazy:szok: szczerze mowiac jestem lekko przerazona. Nie mowiac juz o tym ze nie moge spac, wstaje w nocy po kilka razy do lazienki. Takie obiawy mialam w 6,7 miesiacu!

monika czemu ty nie spisz o takiej godzinie?? :szok: może u Ciebie to wzdęcia? one też potrafią nieźle brzuch powiększyć, mi wczoraj lekarka powiedziała że brzuch mam jakbym była 6 tygodni do przodu :cool2: mam w pasie już 90cm, a poprzednio rodziłam jak miałam 100, strach pomyśleć ile będzie tym razem :-D

reklama
Witajcie dziewczyny!
Ja w I trymestrze miałam okropne wzdęcia i też mi przez to brzuch wywalało, potem przeszło. Z sikaniem podobnie. Dopiero wraca w III trymestrze jak maluchy uciskają na pęcherz. Ja mam obecnie 98 cm w "talii", ale muszę przyznać, że brzuszek najszybciej rósł w 5 m-cu po 2-3 cm tygodniowo, teraz ok 1 cm/tydzień.

Do góry