reklama
pewnie masz racje ze same to nakrecaja, ja mialam kilka dni mega skorcze i bolesne ale dlugie (10cio minutowe a nie np 30-60 sekund), pozniej wogole twardy brzuch i wlasnie lekarz powiedzial ze to dlatego ze male sie wierca a nie maja miejsca i przez to macica sie spina
Też mam takie skurcze,mimo brania nospy i magnezu 3 razy dziennie, ale na szczęście nie są bolesne, a lekarka mówi że na razie to nie ma żadnego wpływu na szyjkę, więc nie trzeba się martwić.
A co do zachowania ludzi w sklepach... Mnie najbardziej denerwuje jak pójdę do jakiegoś marketu, ustanę w kasie pierwszeństwa (dla kobiet w ciąży, matek z dziećmi i niepełnosprawnych), a tam kolejka na pół sklepu, w której stoją sobie głównie młodzi faceci. Oczywiście każdy udaje, że nie widzi mojego brzucha i tego że stoi w kasie nie przeznaczonej dla niego. Mąż mi wiele razy mówi, żebym się upomniała, ale niestety to wcale nie jest takie łatwe..
A co do zachowania ludzi w sklepach... Mnie najbardziej denerwuje jak pójdę do jakiegoś marketu, ustanę w kasie pierwszeństwa (dla kobiet w ciąży, matek z dziećmi i niepełnosprawnych), a tam kolejka na pół sklepu, w której stoją sobie głównie młodzi faceci. Oczywiście każdy udaje, że nie widzi mojego brzucha i tego że stoi w kasie nie przeznaczonej dla niego. Mąż mi wiele razy mówi, żebym się upomniała, ale niestety to wcale nie jest takie łatwe..
u nas nie zauwazylam takich kas... ale maz w pl zrobil jazde w carrefour bo wszedzie mega kolejki, ja z brzuchem i z pol roczna siostrzenica a kasa pierwszenstwa zamknieta- zrobil jazde, mieli otworzyc te kase i co 5 minut czekalismy i nie otworzyli... na szczescie nie wyszlam z kolejki do zwyklej kasy
Napierajka
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, ja już po wizycie u gina. Wszystko jest w najlepszym porządku. Zbadał mnie, szyjka OK, na USG też wszystko dobrze. Maluchy mają 460 i 480 g +/- 10g. W zasadzie potwierdził płeć - dwóch chłopców, jeden nie chciał za bardzo współpracować ale i tak dało się go podglądnąć. Co do moich bolesnych skurczów to powiedział, że nie mają na razie wpływu na moją szyjkę, więc jak mnie dopadną to mam odpoczywać i zwiększyć dawki leków. Nic poza tym. Mogę zwjść z fenoterolu z 6 na 4xdziennie.Nie muszę leżeć już plackiem, nawet pozwolił wychodzić na małe spacery.
kasiamama
Zaangażowana w BB
Napierajka no to same super dobre wiadomości Gratuluję dwóch zdrowo rosnących chłopców
reklama
rachel223
Zaangażowana w BB
Napierajka to tak jak u mnie 2 chłopaków :-) Masz już imiona?
Podziel się: