reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie Dziewczyny!!!
Na wstępie chciałam się przedstawic:) Mam na imię Ilona i jestem w 23 tygodniu z Olafkiem i Oskarkiem:)
Kiedys sie juz pojawialam na forum ale praca skutecznie odciągnęła mnie od kompa, no teraz jestem już na L4 co nie do końca mi się podoba i nudzę się jak mops:(L4 jest skutkiem mojego kochanego męża, który wraz z lekarką spacyfikowali mój zapał do pracy sugerując, że za dużo pracuje:) łobuz jeden:)
Mam jedno pytanko, czy też czujecie taki ociężały brzuch? jak pochodzę to już w ogóle taki ciężar jakby mi ktoś do brzucha przyczepił parę kg cukru i kazał z nimi chodzic...nawet w panice obdzwoniłam wszystkie ciężarówki znajome i lekarkę:) wg niej jak nie twardnieje i boli a jest tylko uczucie ciężkości to okay tyle, że żadna z koleżanek nie zaobserwowała takiej "dolegliwości" co prawda wszytkie w pojedynczych ciążach więc dlatego pytam WAS:)
podzielcie się z waszymi odczuciami brzucha giganta:)
pzdr

reklama
Witaj Ilonko !! co do Twoich dolegliwości to trudno mi cokolwiek powiedzieć bo mnie brzuch bolał ok 28 tyg ,zrobiłam bad moczu - wynik nie był jak dla mnie za ciekawy i też zostawili mnie w szpitalu ale tam ich bardziej interesowała moja morfologia która spadła do 8 teraz jest ok 10 i tak prawie całą ciążę 8-9-10 przy obfitym braniu różnych preparatów żelaza ale co tam dzieci w końcu ciągną od mamy witaminki ;) pozdrawiam ps mam pytanie czy któraś z Was lubi pić mleko ? bo ja piłam litrami dziennie aż mi pediatra - przyjaciółka powiedziała że dzieci mogą mieć skazę białkową i ograniczyłam , mleko na mnie działało jak narkotyk i rewelacyjnie łagodziło zgagę ale muszę dodać że tylko zimne.

Witaj,
Dziękuje za odpowiedz:)
co do mleka to ja przed ciąża nie cierpiałam mleka..nie jestem w stanie wypic nawet łyka...natychmiastowy odruch wymiotny:p ja obawiam się, że nie dostarczam wystarczająco dużo białka( staram się nadrobic innymi produktami:)włączając lody:)
co do badań krwi to mi niestety tez spada hemoglobina...jeszcze nie suplementujemy ale jak zleci poniżej 11 to zapewne tak...5 tyg temu miałam 12,2; 3 tyg pózniej 11,6 a teraz nie wiem...lekarka mówiła, ze jak na bliżniaki to jest super ale jeżeli będzie dalej spadac to bedziemy zelazo podawac..oj te maluchy nas wykonczą:p

dziewczyny mam pytanie z innej beczki jak się robi takiego suwaczka a dokładnie jak go wkleić bo zrobionego już mam i nie wiem co dalej :crazy: a bardzo mi się podobają bo fajnie odliczają pomóżcie

witam wszystkie mamusie :)
pragnę donieść, że 03 kwietnia 2010r przyszły na świat moje dwie cudowne królewny.

pierwsza urodziła się ola - 2500g , 10pkt, 49cm. O godz 08:35
minutę później o 08:36 pojawiła się julia - 3400g, 9pkt(w pierwszej min za zabarwienie skóry, w 5-tej min 10pkt), 56cm...

od wczoraj jesteśmy w domu:) tatuś oszalał i robi przy nich wszystko. Sa piękne i zdrowe wszystko jest oki.
Ja czuje się jeszcze bardzo kiepsko jednak cesarka na takim późnym etapie i przy tak ogromnej macicy daje się we znaki wiec wiecej napisze jak wszystko wygladalo jak troche sie zagoje...
malakurka gratulacje!!!! Piekna waga u twoich dzidziuniów;)

ja juz po wizycie i dalej nic nie wiem dokladnie za 2 tyg mam sie znow stawic u gina i bedziemy dokladnie decydowac.Moja hemoglobina masakra 8.8 dostalam jakis preparat bo postraszyl mnie ze moze sie to dla mnie skonczyc przetaczaniem za 2 tyg bo po cesarce jeszcze ubedzie krwi i nie jest za ciekawie.Ladny byl dzis dzien porobilam sobie troche kolo domku jutro bede kwiatki siala i rabatke robila az chce mi sie robic te wszystkie rzeczy i ile mam sily tyle robie hehehe
Make a pregnancy ticker

malakurka- serdecznie Ci gratulujemy i cieszymy sie razem z Toba :) jak bedziesz miala troche czasu to napisz jak tam malenstwa.

A ja wczoraj bylam na usg, wreszcie trafilam na konkretna babke, ktora powiedziala mi co i jak z malenstwami no i dowiedzialam sie ze bedzie to chlopczyk i dziewczynka:-) tak strasznie sie ciesze, marzyla mi sie parka:) to 23 tydzien a ja juz mam taki duuuzy brzuch, maluchy waza po przeszlo 600gram.. a mi przybylo 13kg, nie wiem czy to nie za duzo?

No to i ja się dołączę, tym bardziej, że ostatnio sporo nowych mam bliźniakowych się wpisuje. Oczywiście też spodziewam się bliźniąt, 14 tydz. Mam już roczną córeczkę. Narazie u nas wszystko OK, jak to na początku. Martwi mnie tylko brak apetytu. Nie mam mdłości, ale generalnie nie chce mi się jeść, a nawet jak mi się chce to nie jestem w stanie zbyt wiele w siebie wcisnąć. Skutek jest taki, że zamiast tyć, to chudnę. Dobrze, że z maleństwami wszystko OK. Mam nadzieję, że to minie. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za każdą :)

reklama
witam w tym sennym dniu !!! Ja muszę się pochwalić że byłam dziś na ostatnich zakupach dla maluchów jeszcze tylko za tydz odbieram materacyk do łóżeczka rodzinnego w którym teraz będzie spało 5 pokolenie ;) a od poniedziałku zabieramy się za porządki by się wszystko świeciło i było sterylne ;) pozdrawiam

Do góry