reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie Dziewczyny!!!
Na wstępie chciałam się przedstawic:) Mam na imię Ilona i jestem w 23 tygodniu z Olafkiem i Oskarkiem:)
Kiedys sie juz pojawialam na forum ale praca skutecznie odciągnęła mnie od kompa, no teraz jestem już na L4 co nie do końca mi się podoba i nudzę się jak mops:(L4 jest skutkiem mojego kochanego męża, który wraz z lekarką spacyfikowali mój zapał do pracy sugerując, że za dużo pracuje:) łobuz jeden:)
Mam jedno pytanko, czy też czujecie taki ociężały brzuch? jak pochodzę to już w ogóle taki ciężar jakby mi ktoś do brzucha przyczepił parę kg cukru i kazał z nimi chodzic...nawet w panice obdzwoniłam wszystkie ciężarówki znajome i lekarkę:) wg niej jak nie twardnieje i boli a jest tylko uczucie ciężkości to okay tyle, że żadna z koleżanek nie zaobserwowała takiej "dolegliwości" co prawda wszytkie w pojedynczych ciążach więc dlatego pytam WAS:)
podzielcie się z waszymi odczuciami brzucha giganta:)
pzdr

reklama
Witaj Ilonko !! co do Twoich dolegliwości to trudno mi cokolwiek powiedzieć bo mnie brzuch bolał ok 28 tyg ,zrobiłam bad moczu - wynik nie był jak dla mnie za ciekawy i też zostawili mnie w szpitalu ale tam ich bardziej interesowała moja morfologia która spadła do 8 teraz jest ok 10 i tak prawie całą ciążę 8-9-10 przy obfitym braniu różnych preparatów żelaza ale co tam dzieci w końcu ciągną od mamy witaminki ;) pozdrawiam ps mam pytanie czy któraś z Was lubi pić mleko ? bo ja piłam litrami dziennie aż mi pediatra - przyjaciółka powiedziała że dzieci mogą mieć skazę białkową i ograniczyłam , mleko na mnie działało jak narkotyk i rewelacyjnie łagodziło zgagę ale muszę dodać że tylko zimne.

Witaj,
Dziękuje za odpowiedz:)
co do mleka to ja przed ciąża nie cierpiałam mleka..nie jestem w stanie wypic nawet łyka...natychmiastowy odruch wymiotny:p ja obawiam się, że nie dostarczam wystarczająco dużo białka( staram się nadrobic innymi produktami:)włączając lody:)
co do badań krwi to mi niestety tez spada hemoglobina...jeszcze nie suplementujemy ale jak zleci poniżej 11 to zapewne tak...5 tyg temu miałam 12,2; 3 tyg pózniej 11,6 a teraz nie wiem...lekarka mówiła, ze jak na bliżniaki to jest super ale jeżeli będzie dalej spadac to bedziemy zelazo podawac..oj te maluchy nas wykonczą:p

dziewczyny mam pytanie z innej beczki jak się robi takiego suwaczka a dokładnie jak go wkleić bo zrobionego już mam i nie wiem co dalej :crazy: a bardzo mi się podobają bo fajnie odliczają pomóżcie

witam wszystkie mamusie :)
pragnę donieść, że 03 kwietnia 2010r przyszły na świat moje dwie cudowne królewny.

pierwsza urodziła się ola - 2500g , 10pkt, 49cm. O godz 08:35
minutę później o 08:36 pojawiła się julia - 3400g, 9pkt(w pierwszej min za zabarwienie skóry, w 5-tej min 10pkt), 56cm...

od wczoraj jesteśmy w domu:) tatuś oszalał i robi przy nich wszystko. Sa piękne i zdrowe wszystko jest oki.
Ja czuje się jeszcze bardzo kiepsko jednak cesarka na takim późnym etapie i przy tak ogromnej macicy daje się we znaki wiec wiecej napisze jak wszystko wygladalo jak troche sie zagoje...
malakurka gratulacje!!!! Piekna waga u twoich dzidziuniów;)

ja juz po wizycie i dalej nic nie wiem dokladnie za 2 tyg mam sie znow stawic u gina i bedziemy dokladnie decydowac.Moja hemoglobina masakra 8.8 dostalam jakis preparat bo postraszyl mnie ze moze sie to dla mnie skonczyc przetaczaniem za 2 tyg bo po cesarce jeszcze ubedzie krwi i nie jest za ciekawie.Ladny byl dzis dzien porobilam sobie troche kolo domku jutro bede kwiatki siala i rabatke robila az chce mi sie robic te wszystkie rzeczy i ile mam sily tyle robie hehehe
Make a pregnancy ticker

malakurka- serdecznie Ci gratulujemy i cieszymy sie razem z Toba :) jak bedziesz miala troche czasu to napisz jak tam malenstwa.

A ja wczoraj bylam na usg, wreszcie trafilam na konkretna babke, ktora powiedziala mi co i jak z malenstwami no i dowiedzialam sie ze bedzie to chlopczyk i dziewczynka:-) tak strasznie sie ciesze, marzyla mi sie parka:) to 23 tydzien a ja juz mam taki duuuzy brzuch, maluchy waza po przeszlo 600gram.. a mi przybylo 13kg, nie wiem czy to nie za duzo?

No to i ja się dołączę, tym bardziej, że ostatnio sporo nowych mam bliźniakowych się wpisuje. Oczywiście też spodziewam się bliźniąt, 14 tydz. Mam już roczną córeczkę. Narazie u nas wszystko OK, jak to na początku. Martwi mnie tylko brak apetytu. Nie mam mdłości, ale generalnie nie chce mi się jeść, a nawet jak mi się chce to nie jestem w stanie zbyt wiele w siebie wcisnąć. Skutek jest taki, że zamiast tyć, to chudnę. Dobrze, że z maleństwami wszystko OK. Mam nadzieję, że to minie. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za każdą :)

reklama
witam w tym sennym dniu !!! Ja muszę się pochwalić że byłam dziś na ostatnich zakupach dla maluchów jeszcze tylko za tydz odbieram materacyk do łóżeczka rodzinnego w którym teraz będzie spało 5 pokolenie ;) a od poniedziałku zabieramy się za porządki by się wszystko świeciło i było sterylne ;) pozdrawiam

Do góry