reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

flis12053
u mnie tez dwuowodniowa dwukosmówkowa nie pomogę.
zenia.mi , dolorez
a do mnie aż za mocno dochodzi co mnie czeka, katarki szczepienia, kolki, zabki eh juz raz to przeszłam ....

nie wiem co robić boli mnie podbrzusze:( brzuch mi się stawia eh... nie wiem może do gina zadzwonie na razie no-spa działa do wizyty został mi rozno tydzień eh... polezę dziś więcej może przejdzie...

reklama
Justynia no ty zapewne jeszcze pamiętasz co to niemowlę w domu bo całkiem niedawno to przechodziłaś :-D
magnez bierzesz? w duuużych ilościach? może pomoże a jak nie to lepiej do lekarza

Dziewczyny 11 mam następną wizytę u lekarki i jesli do niej dotrzymam to na prawdę będę błagać o cc na 15-16 bo już mnie ten brzuch przeciąża, po domu nawet w pasie ciążowym latam, ciężko mi jak cholera ale nadal robię wszystko :dry:
multimama jak ty dajesz sobie radę z takim już ciężarem w brzuchu i jeszcze małym dzidziolem??

Uff...nadrobilam co nowe.A trochę tego było. Ale tez miałam odpoczynek od wszelakich zachowań internetowych :).
Po pierwsze piękna lista! No i super,ze są nowe mamusie,które serdecznie witam! Teraz tylko trzymać kolejkę i doczekiwac terminu!
Dziewczyny,macie piękne brzuszki!Az mi się trochę za ciąża zatesknilo :)
Jak tak czytałam to napisze jedno,chociaż padło to już setki razy- nie przejmujcie się waga!Wcale nie musicie przytyc dużo,Bibiana! A jak kg pójdą mocno w przód to po porodzie szybko stracicie!

zenia czasami sama się zastanawiam jakim cudem jeszcze funkcjonuje,mój mąż jak wraca z pracy i widzi jaki synek jest ruchliwy i ''męczący''to widzę,że ma dużo podziwu w oczach(i dobrze,że to docenia a nie myśli,że ciąża plus opieka nad takim potworkiem to bajka)Dzisiaj o 6 obudziłam się z bólem niby trochę skurczowym i brzuch był taki dziwnie twardy,wzięłam nospę i zaczęłam sprawdzać czy wszystko popakowane ale sobie pomyślałam,że nie mogę być taka małpa i wpychać się zeni w kolejkę i wszystko przeszło:biggrin2:Ale mam dziwne przeczucie,że bardzo niedługo się wszystko zacznie,chociaż chciałabym wytrzymać do 14.lipca bo wtedy mamy rocznicę ślubu i mąż ma urodziny,fajny byłby prezent.Czas pokaże.

Hej! A ja ostatnio mam doła odnośnie mojej wagi, wiem że to mało istotne i najważniejsze są dzieci i tak sobie to w kółko tłumacze, ale już tak mam, że muszę się czymś przejmować. Wg wszelkich kalkulatorów wagi w ciąży np. ten pierwszy z brzegu Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl niby mieszczę się w normach, ale kurde widać te kilogramy po mnie. Nie wiem do ilu dociągnę. I żeby nie było, że się objadam a potem płaczę, nie jem słodyczy, białego chleba itp i w nocy też wycieczek do lodówki nie robię a mimo to dupa mi rośnie :szok:

zenia.mi
biorę rano i wieczorem po jednej tab. magnezu :)

ja z córą miałam +25 i dobiłam do 90kg, 3 m-c po porodzie wróciłam do poprzedniej wagi :) ale się przyznam jadłam za 3 :) a teraz waga startowa wyższa o 3 kg i 2 w brzuchu wiec mój M się śmieje że do 100 dociągnę :p ale jestem wysoka wiec tragedii nie ma. Jeśli chodzi o rozstępy to smarowałam się wszytkom 2-3 razy dziennie - i ... mam tak wielkie że szok :dry: nawet pod kolanami!!! w pachwinach!, i o dziwo na piesiach które urosły z A do B :sorry2: a i tak mam pajęczynę ... wiec kilkoma się nie przejmujcie :p

No multimama masz szczęście, że mi się nie wepchałaś :cool2::laugh2:
a tak na poważnie, to jeśli urodzisz prędzej niż ja to wg mnie nie będzie wpychanie się, bo na pewno masz więcej ganiania niż ja no i mamy AŻ 3 dni różnicy w terminie ;-)
rachel jesli rośniesz zgodnie z kalkulatorem to się nie przejmuj bo jest dobrze :tak: a inne miejsca też muszą urosnąć bo to ponoć gromadzimy zapasy tłuszczyku na karmienie... też szukałam informacji na ten temat.. też do tej pory nie mogę patrzeć jak mi nogi przytyły :baffled: też beczałam o to nie raz :-( ale niestety... trzeba myśleć pozytywnie, że wrócimy do formy po ciąży i z tego co dziewczyny rozpakowane piszą, to szybko się wraca :sorry2:

gloriane jak tam?? Odezwij się kochana
a Bibiana pisała, że będzie mniej teraz :)

Hop hop :-) jestem i czytam :-)

Zenia ach te kg.. Mi ostatnio na tydzień przybywa 1 kg :-( naprawdę boję się że do 30 dobije :-(
Przyjechała do mnie mama i umyła mi okna,wyprala ciuszki tak więc mimo mojego leżenia przygotowania poszły naprzód :-)

Spakowałam już torbę do szpitala i coraz częściej myślę o porodzie. Dotychczas jedyne i czym myślałam to to żeby nic nie zaczęło się za wcześnie, o szyjce, rozwarciach itd teraz zaczynam się powoli bać porodu...brrr... :-(

Zenia jak dolegliwości ciążowe?

Justynia z własnego doświadczenia mogę napisać że ja na skurczowe historie dostałam fenoterol i przyjmuje 4 tabletki magnezu dziennie każda po 100 mg no i wypoczynek.

reklama
gloriane melduj się chociaż czasem :) dobrze, że mama przyjechała ci pomóc :tak:
Mnie tylko boli spojenie no i brzuch już jest tak ciężki, że w pasie po domu nawet chodzę no i już nawet na 10min nie mogę położyć się na plecach bo mnie ciężar przygniata :eek:

multimama to ty dotrwaj do 14 a ja urodzę dzień po tobie 15tego :-D

Do góry