reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

flis12053
u mnie tez dwuowodniowa dwukosmówkowa nie pomogę.
zenia.mi , dolorez
a do mnie aż za mocno dochodzi co mnie czeka, katarki szczepienia, kolki, zabki eh juz raz to przeszłam ....

nie wiem co robić boli mnie podbrzusze:( brzuch mi się stawia eh... nie wiem może do gina zadzwonie na razie no-spa działa do wizyty został mi rozno tydzień eh... polezę dziś więcej może przejdzie...

reklama
Justynia no ty zapewne jeszcze pamiętasz co to niemowlę w domu bo całkiem niedawno to przechodziłaś :-D
magnez bierzesz? w duuużych ilościach? może pomoże a jak nie to lepiej do lekarza

Dziewczyny 11 mam następną wizytę u lekarki i jesli do niej dotrzymam to na prawdę będę błagać o cc na 15-16 bo już mnie ten brzuch przeciąża, po domu nawet w pasie ciążowym latam, ciężko mi jak cholera ale nadal robię wszystko :dry:
multimama jak ty dajesz sobie radę z takim już ciężarem w brzuchu i jeszcze małym dzidziolem??

Uff...nadrobilam co nowe.A trochę tego było. Ale tez miałam odpoczynek od wszelakich zachowań internetowych :).
Po pierwsze piękna lista! No i super,ze są nowe mamusie,które serdecznie witam! Teraz tylko trzymać kolejkę i doczekiwac terminu!
Dziewczyny,macie piękne brzuszki!Az mi się trochę za ciąża zatesknilo :)
Jak tak czytałam to napisze jedno,chociaż padło to już setki razy- nie przejmujcie się waga!Wcale nie musicie przytyc dużo,Bibiana! A jak kg pójdą mocno w przód to po porodzie szybko stracicie!

zenia czasami sama się zastanawiam jakim cudem jeszcze funkcjonuje,mój mąż jak wraca z pracy i widzi jaki synek jest ruchliwy i ''męczący''to widzę,że ma dużo podziwu w oczach(i dobrze,że to docenia a nie myśli,że ciąża plus opieka nad takim potworkiem to bajka)Dzisiaj o 6 obudziłam się z bólem niby trochę skurczowym i brzuch był taki dziwnie twardy,wzięłam nospę i zaczęłam sprawdzać czy wszystko popakowane ale sobie pomyślałam,że nie mogę być taka małpa i wpychać się zeni w kolejkę i wszystko przeszło:biggrin2:Ale mam dziwne przeczucie,że bardzo niedługo się wszystko zacznie,chociaż chciałabym wytrzymać do 14.lipca bo wtedy mamy rocznicę ślubu i mąż ma urodziny,fajny byłby prezent.Czas pokaże.

Hej! A ja ostatnio mam doła odnośnie mojej wagi, wiem że to mało istotne i najważniejsze są dzieci i tak sobie to w kółko tłumacze, ale już tak mam, że muszę się czymś przejmować. Wg wszelkich kalkulatorów wagi w ciąży np. ten pierwszy z brzegu Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl niby mieszczę się w normach, ale kurde widać te kilogramy po mnie. Nie wiem do ilu dociągnę. I żeby nie było, że się objadam a potem płaczę, nie jem słodyczy, białego chleba itp i w nocy też wycieczek do lodówki nie robię a mimo to dupa mi rośnie :szok:

zenia.mi
biorę rano i wieczorem po jednej tab. magnezu :)

ja z córą miałam +25 i dobiłam do 90kg, 3 m-c po porodzie wróciłam do poprzedniej wagi :) ale się przyznam jadłam za 3 :) a teraz waga startowa wyższa o 3 kg i 2 w brzuchu wiec mój M się śmieje że do 100 dociągnę :p ale jestem wysoka wiec tragedii nie ma. Jeśli chodzi o rozstępy to smarowałam się wszytkom 2-3 razy dziennie - i ... mam tak wielkie że szok :dry: nawet pod kolanami!!! w pachwinach!, i o dziwo na piesiach które urosły z A do B :sorry2: a i tak mam pajęczynę ... wiec kilkoma się nie przejmujcie :p

No multimama masz szczęście, że mi się nie wepchałaś :cool2::laugh2:
a tak na poważnie, to jeśli urodzisz prędzej niż ja to wg mnie nie będzie wpychanie się, bo na pewno masz więcej ganiania niż ja no i mamy AŻ 3 dni różnicy w terminie ;-)
rachel jesli rośniesz zgodnie z kalkulatorem to się nie przejmuj bo jest dobrze :tak: a inne miejsca też muszą urosnąć bo to ponoć gromadzimy zapasy tłuszczyku na karmienie... też szukałam informacji na ten temat.. też do tej pory nie mogę patrzeć jak mi nogi przytyły :baffled: też beczałam o to nie raz :-( ale niestety... trzeba myśleć pozytywnie, że wrócimy do formy po ciąży i z tego co dziewczyny rozpakowane piszą, to szybko się wraca :sorry2:

gloriane jak tam?? Odezwij się kochana
a Bibiana pisała, że będzie mniej teraz :)

Hop hop :-) jestem i czytam :-)

Zenia ach te kg.. Mi ostatnio na tydzień przybywa 1 kg :-( naprawdę boję się że do 30 dobije :-(
Przyjechała do mnie mama i umyła mi okna,wyprala ciuszki tak więc mimo mojego leżenia przygotowania poszły naprzód :-)

Spakowałam już torbę do szpitala i coraz częściej myślę o porodzie. Dotychczas jedyne i czym myślałam to to żeby nic nie zaczęło się za wcześnie, o szyjce, rozwarciach itd teraz zaczynam się powoli bać porodu...brrr... :-(

Zenia jak dolegliwości ciążowe?

Justynia z własnego doświadczenia mogę napisać że ja na skurczowe historie dostałam fenoterol i przyjmuje 4 tabletki magnezu dziennie każda po 100 mg no i wypoczynek.

reklama
gloriane melduj się chociaż czasem :) dobrze, że mama przyjechała ci pomóc :tak:
Mnie tylko boli spojenie no i brzuch już jest tak ciężki, że w pasie po domu nawet chodzę no i już nawet na 10min nie mogę położyć się na plecach bo mnie ciężar przygniata :eek:

multimama to ty dotrwaj do 14 a ja urodzę dzień po tobie 15tego :-D

Do góry