reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

polka a patrzysz na tablice bo tam są fajne ogłoszenia
Wózek Bliźniaczy Tako Jumper Duo 2W1 Lidzbark Warmiński • Tablica.pl
Wózek wielofunkcyjny bliźniaczy TAKO JUMPER DUO 2w1 Łódź • Tablica.pl
gloriane chyba ci się tam rozciąga trochę i stąd te kłucie. Ja też się boję teraz już np jak mam skurcze, czy zdąże na czas do szpitala, czy zdążą mi zrobić cc czy powiedzą że za późno i rodzi pani naturalnie

z tym tchem też tak miałam jak Wy... ale teraz jakoś już przeszło chyba dzieci w dół trochę poszły

marcikuk jacy oni już duuuuzi :-) i jacy słodcy :tak:

reklama
Zenia, no widze że mnie rozumiesz ;-) właśnie dokładnie tego się obawiam! Że powiedzą że za późno i będzie sn! :-(

Co do wózka,wczoraj dotarł do mnie, zamówiłam freestyle twins 3 w1 i chyba jestem zadowolona,choć tak naprawdę to wyjdzie w praniu ;-)

Gloriane kochana mi wody odeszły o 2.30, a cesarkę robili o 7.40. Zdążysz dojechać:tak: Przez ten czas trzymali mnie pod ktg i monitorowali Smerfy, ale w rozwarcie mi nikt nie zaglądał :-D Z resztą lekarz z porodówki odesłał mnie na salę, bo stwierdził, że to nie wody;-) - ale ja wiedziałam lepiej i po 30 minutach wylądowałam z powrotem na porodówce:-) i to już 3 miesiące minęły...
a tak je wywozili z sali
_IGP1716.jpg

Załączniki

• _IGP1716.jpg
    _IGP1716.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 115
Lilonka dziękuję :-) bo wiesz mnie przez tą moja szczątkowa szyjkę nawiedzają koszmary o ekspresowym porodzie :O

Ech uwielbiam zdjęcie Twoich maluchów to przy suwaczku :-D

Jak radzisz sobie z wychodzeniem sama na spacer że smerfami? Masz wózek w mieszkaniu? Tak mnie to ostatnio zastanawia.

Ostatnio jest trochę ciężej, bo i Smerfy swoje ważą :-) Stelaż wózka mieszka w bagażniku albo piwnicy i emek jak idzie to przypina mi go albo na dworze jak jest ładnie, albo na klatce jak zanosi się na deszcz. Ja łażę tylko i aż z gondolami. W latach 70 nikt nie przewidział wind na wózek bliźniaczy :-) Generalnie przy odrobinie chcenia wszystko jest możliwe;-)

Lilionka ale słodycze te Twoje malenstwa!

A ja ostatnio ciagle śpię bo na relanium... Dzis od rana byłam na wizycie;) szyjka narazie odpukac stoi w miejscu i jest zamknięta więc troche lżej mi na serduchu. Wiem dzięki temu ile mam leżeć a na ile wstawania mogę sobie pozwolić;)
moje małe przybrały równo o 200g i tak oto Tosia ma 35cm i 1020g a Marysia 32cm i 750g;) większa ułożona glowkowo a druga poprzecznie, nogi maja w tym samym miejscu więc dlatego kopniaki czuje tylko po jednej stronie. Ogólnie pokazywała mi lekarka brzuszki małych i różnica w wielkości jest no ale przybierają ładnie na wadze więc kamień z serca;)
potem was nadrobie ;)

Ostatnio jest trochę ciężej, bo i Smerfy swoje ważą :-) Stelaż wózka mieszka w bagażniku albo piwnicy i emek jak idzie to przypina mi go albo na dworze jak jest ładnie, albo na klatce jak zanosi się na deszcz. Ja łażę tylko i aż z gondolami. W latach 70 nikt nie przewidział wind na wózek bliźniaczy :-) Generalnie przy odrobinie chcenia wszystko jest możliwe;-)

Lilonka na forum blizniaki.net czy tam bliznieta czytałam, że jesli winda spełnia wymogi ppoż to ci się powinen zmieścić do windy a jak nie spełnia to trzeba iść do administracji się dowiedzieć i powinni wymienić winde na zgodną z wymogami

nnatalie gratulacje udanej wizyty :-)

U nas dzis stuknęły cztery miesiące nie wiem kiedy to zleciało dzieciaczki coraz fajniejsze choć nie zawsze jest łatwo.100_2589.jpg100_2590.jpgwgrało mi się jedno zdjecie z sieci i nie umiem usunąć

Załączniki

• 100_2589.jpg
    100_2589.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 90
  • 942982_583140101706489_1702366294_n.jpg
    942982_583140101706489_1702366294_n.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 113
  • 100_2590.jpg
    100_2590.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 89
reklama
dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące szwu lub pessaru - czy Wam dr to poleca? wiem,że niektóre z Was miały, a mi mój dr powiedział,że on nie poleca, nie stosuje ... martwie się, bo mam już krótką szyjkę, mam leżeć, brać luteinę, ale z takim krażkiem czułabym się bezpieczniej

Do góry