reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hakima, chłopczki są przesłodcy, piękni, do zacalowania! Jeszcze raz gratuluje!
Onlyone, tak jak piszą dziewczyny, masz nawał pokarmu. Na szkole rodzenia położna mówiła by rozmasowac piersi pod ciepłym prysznicem, potem odciagnac pokarm i schodzić piersi liśćmi zimnej kapusty - tak jak radzą dziewczyny. Żeby nie dopuścić do zaczopowania tego pokarmu. A paracetamol nie zaszkodzi ani Tobie ani maluchom. Mam nadzieje ze położna pomoże w szybkim rozwiązaniu problemu. Trzymaj sie kochana.

A mnie dzieciaki tak kopały w nocy, ze budzilam sie co kilka minut. Czuć ze są coraz silniejsi. Aż strach sie bać co będzie dalej ;-)

reklama
Onlyone - przykra sprawa z tym twoim pokarmem. Napisz moze na forum blizniaki niemowlaki moze tam dziewczyny ci cos poradza.

Dziewczynki ktora nastepna do rozpakowania???

Sade jak dzieciaki będą spać z podkulonymi nogami ? Nie rozumiem o co chodzi, więc pytam, bo ten wózek to mój typ.

tigla - w walentynki mam wizytę:-) a kilka dni później cc. Konkretnego dnia nie mam wyznaczonego

marcikuk - teraz moja kolej:szok:

Wogole to pgratulowac i oby tak dalej schodzicie z kolejki jak trzeba zadna sie nie wpycha hehe super :) Madmax spokojnie zobaczysz jak wspaniałe i wogole nieopisane uczucie cie czeka,ono nam towarzyszy tylko przy porodzie, aj az miło powspominac swoje przezycia z tych dni :)

Cześć dziewczyny, długo mnie nie było-jakoś nie mam czasu,żeby wchodzić,ale codziennie o Was myślę!

Onlyone i Hakima
-Gratuluję, prześliczne maluszki:tak: Onlyone miałam z pokarmem to samo i wstrzymałam laktację i była to super decyzja-nie żałuję, dzieci na mm świetnie przybierają na wadze a ja po ciężkiej ciąży mogę odsapnąć i zjeść to na co mam ochotę a nawet mogę napić się lampkę winka;-)

Kochane bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę pozytywnych rozwiązań, u nas jak w kalejdoskopie raz dzieci grzeczne-jedzą i śpią a raz krzyczą cały dzień i dostajemy szału, u nas jest mały problem z tym,że dzieci zbyt dużo chcą jeść-jedzą więcej i częściej niż powinny-córeczka to już wygląda jak paker z siłowni :) Laura miała kolki,więc zmieniliśmy mleczko na bezlaktozowe-jest już lepiej,ale jest tak zachłanna na jedzenie,że rzuca się na butle połyka za dużo powietrza i mimo przerywania, odbijania, przepajania herbatką rumiankową i butelek antykolkowych wybudza się godzinę po karmieniu i krzyczy. Gabryś z kolei ma inny problem-ulewa, ma tj refluks i też trzeba z nim ostrożnie,bo czasami wylatuje mu nosem albo cofa się do przełyku i płacze. Niesamowite,bo odziedziczyły to po nas ja mam od urodzenia skazę na laktozę a mój mąż ma refluks:) Dodatkowo synek ma problem z nadmiernym napięciem mięśniowym niedługo idziemy do neurologa, zobaczymy co powie,ale Gabi jest nerwowy, płaczliwy,pręży się non stop, rzuca się na rękach,na przewijaku, w łóżeczku znajduję go często w poprzek z głową wciśniętą w ochraniacz-mam nadzieję,że dostanie rehabilitacje i że wyjdzie na prostą:-( To tak po krótce sytuacja u nas.

Ostatnia edycja:
och, gienek, jakie cudne fotki :)))) rozplywam sie! troche pewnie was martwi to nadmierne napiecie, ale mysle ze neurolog cos zaradzi. a probowalas zawiazywac dzieci w becie, tak jak bylo na tym filmiku wrzuconym przez ktoras z dziewczyn? tym z amerykanskiej szkoly rodzenia? tam byla mowa o uspakajaniu dzieci i ich nadmiernych ruchow poprzez becik.

eevlee, ale to slodka pobudka :)

madmax, hehe, cykasz sie troche tego terminu na horyzoncie?

ja juz spakowana na jutro do szpitala, nie wiem co prawda czy mnie przyjma, mimo skierowania, wiecie jak jest na izbie przyjec... oby tak, i oby jak najszybciej bylo wyjscie. plan optymistyczny: przyjmuja mnie jutro, jutro juz dostaje epo, przez caly tydzien zelazo, w nastepny poniedzialek epo nr dwa, we wtorek morfologia, wyniki dobre i juz wychodze bez ponownego skierowania na oddzial. trzymajcie kciuki.

a ja juz tylko prawie mysle o ciazy, caly czas odplywam w mysli o dzieciaczkach, co tam u nich sie dzieje, tez tak macie?

reklama
Dziewczyny - ja w sumie dalej niewiele wiem o tym wózku ABC Design, bo to się dopiero okaże jak dziewczynki będą w nim jeździły. Na pusto zawsze inne wrażenie robi. No a co się tyczy spacerówek - na mnie nie robię wrażenia kubełków. Nie jestem pewna czy nóżki się rozkładają - wydaje mi się że podnoszą się do góry ale nie prostują idealnie (nie można spacerówki na płasko zrobić). Ale to pewnie też kwestia tego, że foteliki są ułożone jeden za drugim i blokują siebie nawzajem (nie ma gdzie ich rozłożyć, nawet gdyby producent przewidział taką opcję). W każdym razie nie mogę dokładnie sprawdzić, bo spacerówki zostawiliśmy u teściów na strychu - do siebie zabraliśmy póki co tylko gondolki i foteliki samochodowe.

Gieniuś - przesłodkie Twoje maleństwa! Rewelacyjna sesja! :)))

Kretowinka - trzymam kciuki za Twoje zdrowie i jak najkrótsze pobyty w szpitalu!
Ja w sumie nie jestem taka strasznie opętana myślą o ciąży, chociaż jasne, trudno pomijać ten fakt :-D A wczoraj miałam sesję z brzuszkiem :))) wreszcie będę miała jakąś pamiątkę :)))

Eevle - to Twoje dzieciątka nieźle się dają we znaki! :-D Moje też są coraz żywsze, ale ja nie mam problemów ze spaniem - zawsze miałam tak, że jak chciało się spać, to mogłam choćby na stojąco ;)

Madmax - nie ma co się obawiać porodu :)) Pomyśl, że jeszcze chwila i będziesz tuliła swoje maleństwa :)))) Ja już się doczekać nie mogę , ale moje niech jeszcze spokojnie czekają na swoją kolej :-D

Ostatnia edycja:
Do góry