reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Miss Cinneme, ciesze się, że badanka wyszły ok. i że szyneczka taka idealna :-) A czy Twój lekarz coś poradził odnośnie twardniejącego brzucha?

MAdmax, widzę, że wyprawkę szykujesz pełną parą :-) A jesli chodzi o koszule nocne to ciężko coś znaleźć co nie wygląda jak koszula zapożyczona od własnej babci. Spróbuj może pooglądać na tej stronie: Koszulki do karmienia: HOT milk, Alles, Cake lingerie Ja będę z dwie piżamki z tej stronki kupowac. Oczywiście te w tych przystępniejszych cenach.

reklama
Hej kobietki. Wreszcie mam czas was czytać. Od dzisiaj jestem na L4. Na razie jeszcze to do mnie nie dociera. Na razie mam wrażenie, że mam 1-2 dni wolnego i mam czas się wyspać. Nadal nie czuję świąt. Ale nie to jest najważniejsze.

Wczoraj miałam wizytę. Łobuziaki super. Wszystko u nich w porządku - kości nosowe, fałdki karkowe itd. Serduszka szybko biją. Lekarz powiedział, że nie patrzy na płeć bo na tym etapie to i tak loteria i nic pewnego powiedzieć nie może. Oba są na przedniej ścianie więc pewnie niedługo poczuję ruchy na pewno chociaż ja i tak uważam, że czasem czuje moje rybki w akwarium.

hej dziewczyny!

miss_, super że szyjka się nie daje i mocno trzyma :tak:
marcysiowa, gratuluję udanego usg!

ja byłam w miejscowości gdzie produkują wózki bliźniacze o takie Freestyle Twins z fotelikami + Gratisy (2866059934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , i muszę powiedziec że bardzo mi się podobają, wydają się funkcjonalne, zgrabne i cena myślę przystępna. Babka zrobiła nam pełną prezentację, później już sami sobie odpinaliśmy, zapinaliśmy co trzeba. Łatwe w obsłudze i w miarę lekkie to wszystko. Poza allegro cena 100 lub 150 zł mniejsza, teraz jeszcze babka wprowadza powoli nowe kolory stelaża bo i będą białe i chromowane, nowa torba ma byc, rączka może byc skórzana bądź piankowa. Ładnie się wózek prezentuje i poza allegrowymi kolorami tkanin można sobie wymyślec inną kolorystykę, ona wszystko zrobi. Także kupimy wózek pewnie w okolicy lutego :-)

Marcysiowa, bardzo się ciesze, że u Twoich maluchów wszystko dobrze a do L-4 szybko się przyzwyczaisz. Ja po tygodniu siedzenia w domu już nie wyobrażam sobie pójścia do pracy :-) Choć cały czas znajduje sobie zajęcia, bo inaczej bym tylko siedziała i myślała, czy wszystko dobrze z dziećmi. Dziś mam zaplanowane spotkanie z koleżankami - kawiarnia, później kino :-D Daj znać jak tylko poczujesz ruchy szkrabków :-) No to ja się teraz zaczynam zastanawiać z tą płcią. Mi lekarz w 15 tc. zdiagnozował dwóch chłopców i był w 99% pewny. Zresztą widziałam na usg dzyndzelki między nóżkami :-D

Agus, tego wózka jeszcze nie widziałam. Fajna kolorystyka :-)

Onlyone - bardzo się cieszę, że lepiej u Ciebie. Pewnie będziesz spokojniejsza :-)Przykro mi tylko, że się nadenerwować musiałaś - przecież powinni się puknąć w głowę i wiedzieć, że dla kobiety w ciąży to ogromny stres!!

Miss
- świetnie, że twoja SZYNKA ma się dobrze :-) Apropos jej długości to też się nad tym zastanawiam, bo w karcie ciąży mam wpisaną długość 2 cm i jak poszperałam w necie to wychodzi na to że przeciętnie powinna mieć 4 cm...:eek: A mój lekarz zawsze mówi, że jest długa, twarda i zamknięta.

Marcysiowa - gratuluję udanego badania! :-)

Moja SZYNKA ma 5,5cm. Lekarz powiedział, że jestem teraz w spokojnym okresie - minął I trymestr a jeszcze dzieciaczki są małe. Lekarz powiedział, że do ok 20-26 tygodnia mam spokój. Potem zwiększymy częstotliwość wizyt i zobaczymy jak to będzie wyglądać.

gratuluje Marcysiowa i ciesze sie Miss i Onlyone ze wszystko OK :)
z ta dlugoscia szynki jest tak, ze w zwyklym badaniu ginekologicznym jest 2 (bo szynka zakreca i nie da sie dalej sprawdzic) a na usg dopochwowym jest dokladny wymiar. ja mam zawsze robione jedno i drugie badanie, stad wiem o tej roznicy.
agus, wozki super i naprawde atrakcyjna cena! czyli producent jest zlokalizowany w okolicach czestochowy? to fajnie, niedaleko mnie, chyba tez pojade zobaczyc i wybrac propozycje kolorystyczne.
Madmax, hehe, ubawilas mnie tym przymiotnikiem 'twarzowa' o koszuli nocnej :)))
ale fajnie tu byc na tym forum, bo juz dalyscie dziewczyny tyle przydatnych linkow, ze czlowiekowi od razu lzej :)
moja wysypka swedzaca nadal trwa. w czwartek ide do ginki na nfz, zobaczymy co powie.

reklama
Do góry