reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

marcikuk powiedz jak wygląda u Was jakiś schemat karmienia. Chodzi mi o to jak karmisz jedno z piersi (piersią, czy z butli) na przemian z mm ? Czy jakoś inaczej ? Dla mnie kwestia karmienia to niewyobrażalny kosmos-sądzą, że tego nie ogarnę. Do pozostałych spraw mam lżejsze podejście, ale to karmienie mnie przeraża. Niech Ci się maluchy zdrowo chowają.
Pachnąca mówię Ci, że masz dobre wyniki i w sumie nie masz czego szukać. Nie masz wskazań do inwazyjnych. Zapewne zaleceń do drugich genetycznych (w ramach połówkowych) tez raczej nie masz. Ja mam mimo dobrych wyników ze względu na wiek, ivf i wcześniejszą stratę. U mnie na wyniki genetycznych w 12tc czekałam 2 tygodnie i omawiała je genetyczka. Tak wszyscy mają.
W nocy nie mogłam spać i tak sobie o Tobie Onlyone myślałam, że na pewno też nie spisz i że Ciebie boli.....Wytrzymasz :tak::tak: Wszystko dla dzieciaków.

reklama
Tigla - dzięki :) Ja moje dostałam tego samego dnia na maila - wstępne dostałam już jak od nich wychodziłam po badaniu - omówili je ze mną od razu, bo wyniki miałam b. dobre wg parametrów usg. A na maila dostałam wieczorem poprawione uwzględniające badania biochemiczne.
Mam zalecenie kolejnego połówkowego, ale myślę że profilaktycznie (mój gin mnie kieruje na NFZ na te badania i on też prowadzi klinikę badań prenatalnych, specjalizuje się w tym) :)

Tigla a jesteś chętna na to Clexane? bo ja dalej nie biorę :)

Pachnąca jutro idę na wizytę na NFZ (to jest taki mój lekarz na miejscu) i zapytam go czy wypisze mi to zaświadczenie na refundowany clexane (chociaż pewna nie jestem, bo coś kreci nosem, że jest tym drugim lekarzem). A z moim głównym głównym na razie się nie będę widzieć. dam Ci znak. A ile chcesz za opakowanie ?

Tigla - też oglądam i też mam te odczucia. A od rozmowy Pieńkowskiej o in vitro jej też nie moge oglądać. Więc DDtvn na mikołaja nie jest dla mnie łaskawe:-)
Tigla, Pachnąca - wiem, że łatwo się piszę, ale najważniejsze to spokój. Musi być dobrze!!! Wiadomo, że są różne zagrożenia, szczególnie jesli chodzi o krwawienia, samą ciążę czy wiek, ale popatrzcie ile rodzi się bliźniąt zdrowych i silnych? I nasze też takie będą!
Onlyone - nic Ci więcej nie mogę napisać niż to, że trzymam za Ciebie mocno!!! Mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymasz!!!! Wiedź, że wszystkie Ci tu kibicujemy i wysyłamy myślami dobrą energię!!!!

Ja zauważam, że coraz gorzej śpię. W nocy budzę się przy obracaniu, bo czuję ból. Zreszta królowa gracji też ze mnie już żadna;-)Myslałam, że te klopoty pojawią się trochę później...
No i próbowałam dzisiaj wydepilować bikini...nawet nie wiem, kiedy przestałam go widzieć:szok:. Nie żebym tęskniła, ale doświadczenie mało znane:-)

A na Mikołaja wszystkim Wam : ho ho ho!!!

Tigla - ja jakoś płaciłam ok 10-12 zł za opakowanie czyli 10 sztuk. (sprawdzę dokładnie jak odszukam paragon).

Miss - mnie właśnie najbardziej przeraża, że nie będę mogła sobie golić bikini niebawem jak mi brzuszek podrośnie. A potem to już w ogóle busz będzie, bo to ani się schylić i trzeba uważać, żeby sobie krzywdy nie zrobić :-D

ja nie oglądam DDTVN ani ekomamy :) i chyba na szczęście z tego co piszecie :-D

Miss uśmiałam się jak powiedziałaś o tym bikini-ja już miałam problem w poniedziałek:zawstydzona/y:. Mój aktualny obwód brzucha to ....104. Do wieczora potrafi się zwiększyć o 5 cm. Już męża uprzedziłam, że będzie musiał mnie golić. mamy zabroniony sex to chociaż sobie popatrzy :-D

Tigla - biore magnez w tabletkach "MAGNEZIN 500 mg" 3 razy dziennie

Miss i Pachnaca - ja w pierwszej ciazy wykorzystywalam do golenia sie meza. Okolica bikini no i oczywiscie nogi - mielismy przy tym ubaw co nie miara, wiec teraz napewno tez tak bedzie:biggrin2:
Dziewczyny malo tego ja jak mam jeansy to nie umiem sobie butow zawiazac - oczywiscie maz, brat i wszyscy inni sa zaangazowani w wiazanie.

Na Mikolaja hohohoho (u mnie mikolaj przyniosl snieg:biggrin2:)

Bojka - u mnie to nie wiem czy się da, bo ja się golę depilatorem - maszynką błyskawicznie mi odrasta i strasznie kłuje i swędzi więc to raczej odpada :-D a nie wyobrażam sobie, żeby mi depilatorem jeździł (zresztą więcej krzywdy mi chyba zrobił :-D)

Mam dylemat - dostałam od gina tabletki na bakterie w moczu - Trimesan. Powiedział, że jest łagodniejsze niż Furaginum, ale na ulotce jest napisane, że nie powinno się brać w ciąży i teraz nie wiem co z tym zrobić. Czytałam w necie że nieleczony stan zapalny dróg moczowych w ciąży może doprowadzić do wad dzieciaczków, zapalenia nerek itp. No i z drugiej strony skoro mi to przepisał, to powinno znaczyć, że korzyści są większe niż zagrożenia. Ale jakoś ręka mi drży jak mam połknąć...

reklama
witam dziewczynki. Dopiero teraz pisze bo wrocilam dopiero w poniedzialek wieczorem do domu z Lenka i wtorek byl taki organizacyjny a wczoraj mialam gosci. Na weekend zreszta tez kuzynka przyjezdza z corka 4 mies.
Tak wiec zauczylam sie karmic mala przez sonde a takze zmieniac sonde gdyby sobie wyrwala ito. ogolnie tragedii nie ma...
Lena musi jesc co 3 godz i mam ja ustawiona w godz karmienia matiego bo on jak budzik tez co 3 godz je a w nocy co 4. tak wiec dzieci poki co w tym samym czasie spia i w tym samym czasie placza ze sa glodne. wtedy jest istny cyrk bo mati drze sie jakby byl obdzierany ze skory- glodomor jeden. wole karmic lene pierwsza bo tylko spradzam ph na pasku i potem jak jest ok to tylko przez strzykawke wlewam jej to mleko do rurki i 10 min i spokoj a mati je min 20 min.Lenka jest bardzo ciekawska, malo spi i sie rozglada wszedzie i papuguje po braciszku wszystko.Jak on placze to i ona, jak jego wezme na rece to i ona chce itc- cwaniara jedna szybko sie uczy. Lenka tez jest bardzo delikatna i placze az szlochajac ze az serce sie kraja ... nie to co mati ze glowa peka jak ten szalu dostanie z glodu:-D
Tak wiec poki co sobie radzimy i nie jest zle. nawet juz wczoraj bylam z nimi na spacerku mimo ze bylo zimno ale co teraz bedzie tylko zimniej a lenka musi sie przyzwyczajac

onlyone i gieniek - jak tam sie trzymacie - wszystko ok?

pozdrawiam wszystkie dziewczyny i naprawde oszczedzajcie sie

Ostatnia edycja:
Do góry