reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziołchy- kto się rozpakował?!?!?!??!?!?!?!

Moje dzieci dalej grzeczne, ale czasu mało na BB, bo ja jeżdże na rehabilitację (stan zapalny nadgarstków) potem wykorzystujemy pogodę na spacerki- dzisiaj wyszłampo karmieniu i ledwo wróciłam na następne (jedzą co 4h):szok::-D po prostu ludzie nam żyć nie dają i zaczepiają a ostatnio jeżdżę jeszcze z jeną mamą.

reklama
Lillonka- gratuluję pierwszych ruchów, pamiętam jakie to miłe i subtelne uczucie a teraz to mnie tak kopią po narządach,że spać nie mogę;) I z mężem było to samo,jak przystawiał rękę to nagle cisza,więc czułam się jak mały oszust,bo jak on podchodził przestawały się ruszać:tak:
Anika- no mi też brzuszek bardzo szybko wyszedł, już w 6 miesiącu ludzie pytali,że pewnie niedługo rozwiązanie?A teraz to mi współczują wszyscy,jak ja jeszcze mogę chodzić?;-)
eevlee- ja wybrałam do rodzenia SP Szpital Kliniczny im. Orłowskiego w Warszawie, jest mniej popularny od tych wielkich szpitali ginekologicznych typu Karowa, Inflancka, Madalińskiego ,ale ma najwyższy stopień referencyjności jeśli chodzi o ratowanie wcześniaczków i dzieci z komplikacjami, kierowałam się tutaj bezpieczeństwem dzieci,jakby nie daj Boże trzeba było je w jakiś sposób ratować po porodzie,żeby się nimi zajęli i nie zabierali nigdzie. Jest to niewielki oddział,więc mniej oblegany,no i najbardziej otwarty na zrobienie c/c pracują tu młodzi lekarze, którzy mają inne nastawienie, pracuje tu też słynny prof. Roszkowski spec od genetyki. Znam Bonifratrów,ale z innej działki z Oddziału Ortopedii,to był mój klient,bo pracowałam w międzynarodowej firmie medycznej . Dobrze z nimi się współpracowało,więc pod tym kątem mogę polecić:)
Tigla121- ja nie wiem,co mnie podkusiło zamówić tam wózek i foteliki, zadzwoniłam tam chyba i zaproponowali mi super cenę-taką samą jak na bobowozki.com.pl i powiedzieli,że tam będę bardzo długo czekała a oni mogą mi to załatwić dużo szybciej i nawet takie kolory gondolek,że w innych sklepach były niedostępne,jakoś naiwnie dałam się wkręcić:( To nie było u nich w komplecie po prostu zamówiłam taki sam komplet jak tutaj ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Baby Jogger City Select DOUBLE głęboko-spacerowy + 2 foteliki Maxi Cosi CABRIO FIX. Kupiłam wózek Baby Jogger City Select 3 in 1 plus dwa foteliki Maxi Cosi Cabrio Fix plus 2 adaptery i 2 pałąki do spacerówek za wszystko zapłaciłam 4200 zł. Wózek jest świetny i w każdym innym sklepie polecam jego zakup. Tak wygląda mój:

Załączniki

• P1040658.jpg
    P1040658.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 81
Gieniek - a jak placilas za wozek? jezeli uzylas karty platniczej a najlepiej kredytowej to zadzwon do banku a oni powinni Ci pomoc. Ja mialam podobna sytuacja i zaplacilam karta debetowa na pienizki czekalam ze 3 miechy ale oddali. Nasze karty sa ubezpieczone od takich przykrych przypadkow tak wiec jezeli macie tylko taka mozliwosc za wszystkie internetowe zakupy placcie kredytowka.

Gienek wózek świetny, szkoda tylko, że tyle problemów masz przez niego i to jeszcze na końcówce ciąży.
Onlyone i Anika222 opowiedziałam mężowi o tym jak Wasze słodziaczki okopują swoich tatusiów i mi nie wierzył ! Mam nadzieję, że moje dziewc zyny za niedługo pomogą mu uwierzyć.
Eevlee ja tez nie mogę doczekać się ruchów. Na razie czuje tylko bąbelki.
Dziewczyny jak ustawić suwaczek ?

Niestety czasem każdemu zdarzy się naciąć na zakupach przez Internet, ale trzeba walczyć o swoje!!!
Mnie koleżanka też poleciła stronkę ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 - sklep internetowy oraz Calineczka. Najbardziej spodobał mi się model Baby Jogger City Select DOUBLE głęboko-spacerowy + 2 foteliki Roemer BABY SAFE PLUS II SHR, ale to jeszcze daleka przyszłość :)

Tak z innej beczki, to właśnie ostatnio dostałam książkę "Bliźnięta i co dalej?" Joanny Tkacz i myślę, że jest warta polecenia. Zawiera dużo konkretnych informacji o ciąży oraz wskazówki dla rodziców wcześniaków oraz starszych/szkolnych bliźniaków.

A skoro pakujecie się do szpitala, to fajne porady na temat tego co zabrać są tez na stronce multimama.pl... Chociaż pewnie już to wiecie :-) Ale cóż, ja z nudów,przez kilka tygodni leżenia przekopywałam Internet w poszukiwaniu informacji.
O ciążach jednojajowych w ogóle nie ma ich za wiele...

Tigla jeszcze się Twój maż przekona ,ze top możliwe -dostać kopniaka z brzuszka suwaczek ustawisz tutaj Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

Asiek internet przeszukany masz nie tylko0 Ty -tylko nie zawsze jest to najlepszy doradca

Syhla do zainteresowania ludzi trzeba się chyba przyzwyczaić jeden dzidziuś budzi ciekawość innych a dwa na raz :-)

Dziewczyny, ja sie tych ruchów doczekać nie mogłam. Czekalam i czekałam....a jak się wreszcie pojawily to subtelne były przez tydzień. Teraz potrafią dawać czadu, wprawdzie jeszcze nie boleśnie i oczywiście przy emku się uspokajają, ale jednak. wczoraj byłam w kinie i przez bite 2 godziny dawały znać, że one to do kina jakoś średnio;-)
Brzuch...wydaje mi się, że codziennie jest troche większy. Jeszcze nie ma :-ptragedii, ale w tym tempie w marcu do szpitala będę się kulać.
Ja z wózkiem miałam szczęście bo kobieta z mojego miasta ma bliźniaki i wyprzedaje po nich rzeczy. Kupiliśmy wózek, na który zdecydowaliśmy się już wcześniej, fotelik, maty edukacyjne i poduszkę do karmienia. Więc przynajmniej omija nas sklepowe oszustwo...a o nich słyszę ciągle. A praktycznie cały sprzęt kupujemy z Inglesiny. Zobaczymy w praniu jak nam ten wybór posłuży. Na razie bazuję na opinii znajomych i w internecie. No i na dotyk też nie mam nic przeciwko:-)

anika - no właśnie na Internecie chyba najwięcej jest straszenia wszelakimi komplikacjami albo głupiutkie informacje w stylu: idź na basen (żeby złapać syfa???) i koniecznie ćwicz mięśnie Kegla (jakby od tego zależało moje życie...) :-) ale czasem trafi się ślepej kurze ziarno... tak jak mnie to forum, hehehehe.

Suwaczek dam ustawić mężowi, niech tez ma trochę radości.
Madmax trochę dowaliłam z tą instrukcja do kojca, co :zawstydzona/y: Myślałam, że mówisz o takim do ograniczenia wolności dzieci 9dziwiłam się, że tak szybko kupujesz, ale nie wnikałam) :-D Ale skoro przy temacie to powiedzcie dziewczyny lepiej śpi się z tym rogalem ?

reklama
Miss Cinname a dokładnie kiedy poczułaś ruchy ?
Ja wchodzę w bardzo trudny okres, bo zbliża się czas kiedy moje dzieciaki umarły-na USG połówkowym dowiedziałam się, że chłopcy nie żyją. Czekam wiec teraz w ogromnym stresie na ruchy dzieci. Cały czas panicznie się boję, że coś się stało. Staram sie nad sobą panować, ale to takie trudne.

Do góry