reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczyny jak was czytam to mam dreszcze
jeszcze poł roku temu my tak przezywalysmy te porody itd
te forum jest swietne i wy dziewczyny tez
trzymajcie sie jak najdluzej w trójpaku
anika super ze parka ,nie moze byc lepiej
gienek za ciebie trzymam kciuki ,ja mialam podobnie jak ty ,calą ciąże schody
magdziocha powodzenia :-):-)
pozdrawiam

Wlasnie wrocilam od lekarza... Skan ok, miedzy maluchami 2 cm roznicy, chyba niezle? Ale jeden moj maluch ma za duzo wod plodowych, akurat ten u ktorego NT bylo zwiekszone... Jestem przybita strasznie, lekarz nic nie mowi, kazali mi wrocic za 2 tygodnie! Teraz sie obsrali, zeby w koncu sprawdzac! Panika byla, bo nakablowalam o badaniach krwi I cukru... Jutro moj maz usi znowu wziac wolne, bo musze jechac az do Ascot na krew! Bo tu u nas nie ma wolnych miejsc, a musza byc zrobione jak najszybciej! No k... mac! Boje sie, ze ta ilosc wod ma zwiazek z NT I niby poprzednim wynikiem mialam sie nie przejmowac, tak teraz czuje, ze bedzie cos nie tak :(
magdzioha &&&&&
buziaki dziewczyny, a ja musze sie odstresowac I ide sie kimnac :(

hej,
ja z wątku bliżniaki - pierwszy rok, ale mogę podzielić się opinią na temat wózka

Madmax78 - ja oglądałam na żywca ten wózek..powiem tak..w internecie jak go widziałam to się zakochałam..na żywca równie szybko odkochałam..po pierwsze nie ma gondol, tylko foteliki matrixy (i z tego co pamiętam, to nie ma opcji montazu gondoli)..tu chyba miałam 6 zmysł, że sie nie zdecydowałam, bo moje panny śpią od małego tylko na brzuszkach, wiec w takich fotelikach nie byłoby to mozliwe i byłby cyrk..po drugie wózek cięzki, długi i mało zwrotny..no generalnie mnie nie pasił..
ostatecznie zdecydowałam sie na baby jogger city select i przynajmniej jak dotychczas (jeszcze nie próbowałam spacerówek) jestem mega zadowolona.. a dodam, że mieszkam na nowym osiedlu domków jednorodzinnych, gdzie dróg nie ma..wertepy i zwir..
jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz na PRIV, chętnie pomoge..

Magdziocha- ciekawe,czy już jesteś po wszystkim i odpoczywasz..?jak tylko będziesz mogła daj na jakiś znak:tak:

mati84- cześć, bardzo nam miło,że do nas zaglądasz:-) ja muszę się przyznać,że czasami zaglądam do was i podczytuję co tam u waszych pociech! jeśli możesz napisz mi jak to u Ciebie było, tzn jakie miałaś schody w samej ciąży i w którym tygodniu maleństwa przyszły na świat! Z góry dzięki:)

Onlyone- a ja właśnie weszłam sprawdzić,co u Ciebie po wizycie! Głowa do góry, dzieci dobrze się rozwijają a różnica 2 cm to żadna u mnie rozjechały się już o tydzień. A co mówili o wodach płodowych?,same wody zwiększone nie powinny być problemem..dobrze,że masz zlecone badania krwi kochana, pojedziecie jutro i będziesz wiedziała,czy wszystko ok, no i dobrze,że teraz USG co 2 tyg.tak właśnie powinno być w ciąży mnogiej,choć u mnie też jakoś rzadko robią to USG a powinni praktycznie co 2 tyg...P.S: Jakie NT miał Twój maluch?

gieniek mam ogromny sentyment do tego wątku
u mnie od 6tc krwawienia -szpital i podtrzymanie ciazy po 2 tyg wrócilam do domu
od 20tc skrócona szyjka i bezwzgledne lezenie
od 25tc lezalam w szpitalu trafilam z plamieniem jak sie okazalo to bylo po luteinie ale przy okazji mialam skurcze których nie czulam wiec o powrocie do domu moglam tylko pomarzyc caly czas fenoterol dozylnie najwiekszy przeplyw ,mialam tyle ran na rekach ze masakra bo co 2 dni mialam zmieniany weflon po drodze dopadla mnie cukrzyca -w szpitalu super sprzet kuli mnie ogromną iglą dobrze ze moja siostra jest farmaceutką i zalatwila mi glukometr i paski
do wc moglam wstawac tylko raz dziennie bo do basenu sikac nie chcialam a ze z dnia na dzien szyjke mialam krótszą i rozwarcie coraz wieksze wiec lezalam plackiem sama jak palec
po 8tyg pobytu w szpitalu i walce ze skurczami w 32tc urodzila sie Milenka i Miłoszek
ogólnie z wczesniactwa sie szybko wykaraskaly tak mówią lekarze
dziewczyny nawet najmniejszy problem zgłaszajcie swojemu lekarzowi i nie krempujcie sie dzwonic z niby pierdołą i pytac bo w moim przypadku tak bylo, delikatnie bolal brzuch i jakies klucia mialam a to byly skurcze
ale sie rozpisalam
powiem tylko w skrócie ze moja ciąza to byla dla mnie ogromna trauma
trzymam za was wszyskie kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
Onlyone – dobrze, że powiedziałaś o tych badaniach krwi, przynajmniej w końcu Ci zrobią. Ale ciekawe dlaczego lekarz nic nie powiedział o tych wodach płodowych a czy to ma związek z NT cholera wie, przecież oni od tego są. Nie zamartwiaj się na zapas, wiem, że człowiek sam się nakręca ale być pozytywnej myśli.
Aimee – dziękuje za odzew. Ja tez jak go zobaczyłam to stwierdziłam, że chce go mieć ale pani z którą rozmawiałam strasznie mi go zniechęciła, no a czytając Twoją opinie jestem załamana. Jak będę mieć jeszcze jakieś pytanka odnośnie tego „cuda” to napisze na priv
Mati84 – dziewczyno no to swoje przeszłaś ale dobrze że wszystko się udało i masz piękne bobaski. A odnośnie tego kłucia i delikatnego bólu brzucha to ja co jakiś czas też tak mam, na szczęście w pon.ide do lekarza to mu o tym powiem. A mogłabyś dokładniej opisać te kłucia i bóle, czy codziennie?

Do góry