reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

anika- gratuluję parki!!Super strzał:-)

eevlee- ciała ketonowe pojawiają się jak organizm głoduje i zjada swój własny tłuszcz, niestety to przez dietę cukrzycową, lekarz mi napisał wiadomość,że muszę przed pójściem spać zjeść kaloryczny posiłek i pić ddddddddddddddduuuuuużo wody,bo za mało węglowodanów dostarczam do organizmu,no ale właśnie o to chodzi,że jak ma się cukrzycę to nie wolno ich jeść..błędne koło. Mam nadzieję,że ten późny posiłek coś pomoże...

onlyone- hmm...to nie wiedziałam,że trzeba mieć nadwagę w UK,żeby dostać skierowanie na krzywą cukrową, tutaj każda kobieta w ciąży musi obowiązkowo, znam mega chudzielce co chorują na cukrzycę w ciąży. Chociaż pierwszym podejrzeniem może być zbyt szybkie przybieranie na wadze. Nie znam się na tym, powodzenia kochana na wizycie jutro i powiedz koniecznie,że czasami słabo się czujesz niech Ci zrobią chociaż morfologię podstawową!
magdziocha- to już jutro Twój wielki dzień!!!ile dziewczynki ważą? Bardzo mocno trzymam kciuki i nie puszczam!!

reklama
Gieniek- no faktycznie biedna jesteś z tym wszystkim ale pomysł ze już końcówka i będziesz tulic malenstwa :-)

Sylha- cudowna sesja . Tez bym taka z chęcią zrobiła mojej parce ...

Co do wózka to chyba w mojej sytuacji to był strzał w 10 ze kupiłam I candy peach. Lena już 5 tyg w szpitalu a ja bym jak głupia jeździła z podwójnym wózkiem z samym matim. A tak on jest jak pojedynczy i jak Lenka wróci do domu to tylko doczepiam gondole i mam podwójny . Ogólnie wózek rewelacja , jedna ręka sie go prowadzi.
Jednak wiadomo ma swoje minusy jak chyba każdy wózek i na pewno pózniej dokupie jakiś na szerokość lekki np baby jogger city mini spacerowke - ma super opinie i widziałam na żywo - podoba mi sie.

Co do poduch to tez spalam cała ciążę z poducha specjalna. Do karmienia natomiast słyszałam ze dwójkę na raz cieżko jest karmić w jednym czasie jeśli jest sie samemu.

Gienek - u mni9e wyszla ta cholestoza cala dlatego chceili bym wrocila ale bylo juz za pozno. No i anemia. A ty wez moze sie ze swoim lekarzem skonsultuj o te wyniki. I trzymaj sie jeszcze troszke w trojpaku
Onlyone - a w Szkocji mi robili badania na cukier z tym ze to nie byla jakas tam proba glukozowa nic mi nie dali do wypivia tylko pobrali krew. A jak pytalam czy jestem w grupie ryzyka bo moj tata byl cukrzykiem to powiedzieli ze nie. Tak wiec co kraj to obyczaj. A Anglia i Szkocja niby to samo.
anika - gratuluje parki. strasznie chcialam tez parke a teraz moich synusiow bym juz na zadna dziewczyne nie zamienila :-)

Dziewczyny co tam u Maleny macie jakies wiesci???

Anika - gratuluję parki :))) też bym chciała :)))

Magdzioha - trzymam kciuki za poród :)) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Cudownie, że już zaraz będziesz miała za sobą dzieciaczki :)))

Marcikuk - fajnie się słucha takich informacji o szybkim powrocie do formy :)))

Ja jeszcze o wózkach nie myślę poważnie, ale na dzień dzisiejszy chciałabym, żeby dzieci siedziały obok siebie :)
A co do łóżeczek to ja też planuję tak jak Eevlee meble z IKEI - podobają mi się te zwykłe białe łóżeczka :)))

Sylha - zdjęcia dzieciaczków bajeczne :))) jak z pocztówki!! :)))

Gienek - trzymaj się &&&&&&&&&&&&& mam nadzieję, że szybko unormuje się twoje zdrowie &&&&&&&&&&&&&

Hej Dziewczyny!
Dziekuje za slowa otuchy:-)
Jutro potwierdzone na 100% ciesze sie ogromie ze poznam moje Ksiezniczki:-)

Jak tylko bede w stanie to dam znac jak poszlo.
Trzymajcie sie cieplutko:-)

anika222- gratulacje parki, niezły strzał:szok::-)

Dziewczynki rozpisałyście się o wózkach. Ja od dawna miała swój wybrany - do dziś. Gdy zadzwoniłam czy można go zobaczyć na żywo to Pani odpowiedziała że nie bo "odstrasza" i nikt by go nie kupił, poza tym wymiary i waga wózka błędne na stronce internetowej. Wyszło że wózek ma 150cm po złożeniu czy to możliwe? Chyba byśmy musieli mieć busa żeby go zmieść. Więc załamka. A taki wózek chciałam S twinner Casualplay CASUALPLAY S-Twinner - Bliźniacze Szczęście - sklep / komis dla bliźniąt
czy może któraś z was brała go pod uwagę albo wie coś na jego temat?

madmax calkiem fajny ten wozek, no I lekki. Osobiscie widze go pierwszy raz.
magdzioha trzymaj sie jutro! Bede czekac z niecierpliwoscia na wiadomosc!!!

Dziewczyny, to ktora nastepna? Gieniek? a potem ja????:szok:
Za kazdym razem jak pomysle, to wyje... Musze chyba nauczyc sie kontrolowac, bo na porodowce obciach bedzie:-D

Magdziocha pewnie nie zaśniesz dziś w nocy ale masz fajnie ;-)

Marzyłam żeby choć jedno z dzieci było dziewczynką - w domu mam jeszcze dwóch chłopaków i się udało:-)

reklama
Do góry