reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Tak wam sie wtrące w rozmowe, jestem mamą 7 miesiecznych blizniakow. i co do wozka mam jeden obok drugiego, to plus ze widze maluchy, wszedzie praktycznie wejde z nimi,ale maja mega wąsko, poki są małe to jeszcze ujdzie,spacerowki maja 34 cm mniej wiecej i jak sprawdzalam to kazdy wozek blizniaczy jeden obok drugiego ma takie wymiary tylko leviro jest szeroki. a pozatym moj niema opcji fotelikow wpinanych, co baaardzo załuje bo nie sadziłam ze bedziemy tyle jezdzic a to kontrole u roznych lekarzy a to rechabilitacje a maluchy coraz cięze i ciezko je nosic.Tak ze bierzcie dosłownie wszystko pod uwage, a jeszcze dodam ze moja siostra tez ma blizniaki i ma wozek EASWALKER DUO. wozio za 4 tysiace i małe gondole spacerowka tez mi nie bardzo sie podoba.Dlatego jezeli macie taką mozliwosc to obejrzyjcie modele ktore was interesuja.pozdrawiam

Mona pytanko odnosnie EASYWALKER DUO tez go ogladalam w necie i z tego co pisza na stronie producenta to gondole sa 35 cm szeroka kazda, a przeciez wozek pojedynczy tez ma wlasnie tej szerokosci gondole. Czy to znaczy ze producent klamie???
Ja juz teraz nic nie wiem po tym co napisalas, naprawde oszaleje i skonczy sie to tym ze nie bede miec wozka;-)

No, z tymi wozkami to masakra. Ja niestety musze kupic taki jeden za drugim, bo do domu nie wjade, a nawet do furtki przed domem... Marzy mi sie icandy, ale cholernie drogi... Ale bardzo praktyczny, bo foteliki samochodowe I cala reszta.... Cos wymysle, szukam uzywanego, ale tu sa tak zajechane, obrzydliwe, ze strach malucha wlozyc. Na razie tylko sprawdzam ebay'a, a z zakupem I tak chce poczekac, az bede miala maluchy.
Lozeczka - kojce zamowie w srode po wizycie :) Boje sie za wczesnie kupowac I tak zwlekam...

Ja wózek mam wybrany i nawet znalazłam w naszej okolicy taką uzywkę. Kupujemy Inglesinę, jedną za drugą. Ja dla odmiany nie brałam pod uwagę gondolek obok. Ten wózek ma te zalety, że gondolki można ułożyć w trzech pozycjach, pasują też do niego foteliki i spacerówki. No i waga niezła jak na bliźniaczy...

A mam pytanie jakie wybrałyście łóżeczka? Z tym mam prawdziwy galimatias...

Ja lozeczka mam zwykle drewniane - jedno ma wyjmowane szczebelki, a drugie nie (ale tez idzie wyjac :-D). Mam je po corce i bardzo mi sie sprawdzily. Iga w sierpniu skonczyla 3 lata a lipcu dopiero uznala ze jest lozeczko dla niej za male i zaczela spac na podlodze wiec musielismy kupic jej lozko. Lozeczka maja materac 60 na 120 cm, a corka jest duzym dzieckiem (kazdy mysli ze ma co najmniej 4 latka) wiec to lozeczko to byl dla mnie strzal w 10, bo posluzylo jej bardzo dlugo i spokojnie moglam sie przygotowac finansowo na kupno lozka. Kolezanka miala dla swojej corki lozeczko turystyczne i skonczylo sie to tym ze jak Mloda miala 1,5 roku to musieli kupic jej lozko bo zaczela wychodzic z lozeczka gora i niestety skonczylo sie to upadkiem na glowe.

Easywalker ma szerokosc gondolek 33cm, i sa naprawde wąskie, siosrta urodzila wczesniaki w 30 tyg to sie jej mieszcza bo sa dziewczynki małe ale jak ja włozyłam swoja corke bo synek wiekszy i to bylo w wakacje to miała ze 3, 4 miesiace to lezala scisnieta niemogła rączek podniesc, a potem wyciągnąc jej niemogłam a wazyła wtedy 6albo 7 kg. Myslałam ze taka kasa to i wozek super,ale nie podoba tez mi sie spacerowka tez tylko przodem do jazdy.No ale kazdy ma swoje upodobania. a waga mojego to 18 kg z dziecmi to juz 38 kg masakra . Wogole to jest tragedia z tymi wozeczkami, ja na wiosne kupie juz tylko spacerowke parasolke. dlatego radze wam obejrzec wszystkie opcje na wlsane oczy bo zdjecia to zupełnie cos innego.

reklama
A jeśli chodzi o wóze, to właśnie waga ma dla mnie znaczenia - ja 160 w kapeluszu i 50 kg wagi (przed ciążą):-), a do pokonania mam 2 pary schodów do windy. Też marzył mi się tkf twinner, ale sam wózek 22 kg - a gdzie dzieci:szok:
Niestety w sklepach nie ma za wielu wózków bliźniaczych na stanie, więc i oglądać nie bardzo jest jak :-(

Do góry