reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Onloye brzusio cudny a nóżki chudziutkie ;-)

Miss to masz juz spory brzuch ja myślę ,że nie będę mieć ogromnego -w poprzednich dwóch ciążach też nie był pokaźny choć tych rozmiarów był w ósmym miesiącu

pachnąca ja chyba na sam początek zaopatrze się w jedno ale to się jeszcze okaże

reklama
Onlyone – masz cudny brzuszek a tak w ogóle to chudzinka z Ciebie

Gieniek – postaram się wrzucić fotke jak m mi zrobi, bo ja mam awaryjkę aparatu .:wściekła/y:

Kasia – ja też czuję raz mocniej raz słabiej ale staram się nie szaleć, to jest chyba normalne
Anika222 – ładny mały brzusio:tak:
Pachnąca – ja kupuję 2 łóżeczka;-)

A co do poruszanej poduszeczki to też zamierzam kupić kojec MOTHERHOOD, bo już nie daję rady spać i myślę, że się przyda a poza tym wiele dziewczyn poleca.

Mam do Was pytanie czy tyjecie również w innych częściach ciała bo ja już w biodrach +7cm :szok: w udach +4 :szok: zastanawiam się czy to normalne i zejdzie czy też trzeba będzie nad tym popracować

Madmax tycie w innych częściach ciała niż brzuch to norma mi też już trochę poszło w tyłek ale można szybko dojść do siebie po porodzie

Madmax, ja od początku ciąży przytylam dużo, bo 4 kg. A to dopiero początki. Zauważayłam, że stałam się obszerniejsza w biodrach, ramionach i oczywiście na brzuchu. Aż boje się co będzie później. Jestem jednak skłonna do wszelkich poświęceń, byleby dzieciaczki były donoszone i zdrowe.

Ja na pewno zakupię dwa osobne łóżeczka :-)

Jesli mowa o wyprawce dla maluszkow to czy zastanawialyscie sie nad wozkiem? a moze macie juz wybrany? Ja mam taki metlik w glowie, ze juz sama niewiem co mam wybrac. Niby tyle wszystkiego jest w sklepach jednak nie mam pojecia czym sie kierowac przy wybieraniu wozu dla dziecaczkow.

Bojka, ja wstepnie oglądałam wózki i pożytek z tego taki, ze wózków bliźniaczych nie jest zbyt duzo modeli. Wybór więc powinien byc latwiejszy. Ja na dzień dzisiejszy zadecydowałam, że chcę mieć wózek, w którym dzieci siedza jeden obok drugiego a nie np. jeden za drugim. Chciałabym tez aby był kompaktowy - 3 w jednym. By można było zrobić z niego wózek głęboki, spacerówkę lub wpiąć nosidełka.

Ja też mam kojec z Motherhood, dostany w prezencie i polecam:-) Bojka jeśli chodzi o wózek, to u mnie jest problem z wnoszeniem i szukam czegoś lekkiego - jak na razie myślę o Baby Jogger City Mini Double z gondolami, ale to jeszcze może ulec zmianie:-)
Brzuszki macie piękne. Jak namówię emka na fotkę, to wrzucę moją piłeczkę :-)

Eevlee wozkow niby mniej ale sama niewiem czy przez to wybor latwiejszy - niestety. Tak jak Ty wiem tylko tyle ze chce miec wozek jeden obok drugiego i nic wiecej. W kazdym wozku ktory ogladalam jest cos nie tak. A to strasznie szeroki, a to bardzo waskie gondole lub jeszcze gorzej waskie spacerowki. Tak zle i tak nie dobrze. Dla mnie to jakis kosmos te wozki. Cala reszte wyprawki ogarniam tzn. mam dwa lozeczka, wiem jakie ubranka sa mi potrzebne i ogolnie cala reszta wyprawki wiem co i jak, ale kurde ten wozek KOSZMAR.

reklama
Anika tez ogladalam ten wozek, ale ja mam zakodowane cos w glowie ze musza byc normalne gondole i to mi troche komplikuje zycie.
Lilonka zastanwailam sie tez nad baby jogger jednak dla mnie minusem sa waskie gondole, brak regulowanego podnozka i ze rozne dodatki do wozka trzeba dokupic osobno.

Powiem wam ze jest w sumie jeden wozek ktory bym bardzo chciala miec jednak cena :szok: ponad 4 tys jest to • Wózek spacerowo- głęboki dla bliźniąt TFK Twinner Twist Duo 2012/2013 to niewątpliwie podwójne szczęście. - 4119.00

Do góry