reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Gieniuś dasz radę kochana, bo w brzuszku podwójna motywacja. U mojego emka w rodzinie jest sporo cukrzyków - teść, siostra. Ostatnio pożyczyłam glukometr i zmierzyłam sobie cukier. Kurczę mam nadzieją że bejbiki się odwrócą, bo na mikołaja chcemy zrobić usg 3d ;-)

reklama
Witam,

Czy mozna dziewczyny do Was sie przylaczyc???
Ciaza nie jest dla mnie nowoscia bo juz w jedenej bylam i mam 3 letnia coreczke, jednak ciaza blizniacza to juz zupelnie cos nowego dla mnie.:-) Przyjaciolka sie ze mnie smieje, ze blizniaki sobie "wykrakalam", poniewaz zawsze mowilam, ze jak bede drugi raz w ciazy to wlasnie blizniaczej. No i mam czego chcialam :-D

Dziewczyny, dzieki za słowa otuchy po moim usg prenatalnym. Czekam na wyniki badania krwi i zobaczymy.

Marcikuk
, na pewno martwisz się o maleństwo, ale żółtaczka szybko minie. Wiele dzieci ją przechodzi po porodzie. Ani się obejrzysz a bedziesz z maleństwami w domku!

Witam Wszystkie blizniacze mamy :)
Czy mozna sie do Was dolaczyc??

Ciaza dla mnie sama w sobie nie jest nowoscia bo juz mam coreczke, jednak ciaza podwojna to juz spore zaskoczenie :)
Aczkolwiek moja przyjaciolka sie smieje, ze czemu ja sie dziwie skoro blizniaki sama sobie "wykrakalam", poniewaz od zawsze mowilam, ze jak bede drugi raz w ciazy to to beda blizniaki. Wiec chyba ma ona racje:)

Malenka gratulacje
marciciuk moje szkraby tez miały żółtaczke. I tez leżały w solarium w okularach. Tylko moja je co chwile ściągala i musiałam co chwile wstawać taka obolala i jej zakładać. I nie spalam cała noc jak tam spała na brzuchu bo bałam sie ze sie przydusi. Ale jeśli chodzi o zoltaczke to nie ma co sie martwić.

Bojka - witaj :-) Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie:-) Znasz już płeć maluchów??
Od wczoraj odczuwam takie dziwne cóś w brzuchu - czy to możliwe że to już ruchy maleństw?

Lilonka wg mnie moga to byc ruchy maluszkow. Ja osobiscie ruchy dzieci czuje od 13-14 tygodnia ciazy, ale to dlatego ze to nie jest moja pierwsza ciaza i wiedzialam czego sie spodziewac. W tym momencie czuje codziennie ruchy dzieci przewaznie popoludniu i wieczorem. Niestety nie znam plci dzieci. Myslalam ze moze tydzien temu jak bylam na USG sie dowiem, ale niestety lezaly w polozeniu glowkowym i na dodatek plecami wiec nic za bardzo nie bylo widac. W pierwszej ciazy plec poznalam dopiero ok 30 tygodnia

bo corka zawsze byla tak ulozona ze nic nie bylo widac.

reklama
Do góry