reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Marcikuk- dobrze,że tempka spadła to mleczko dalej masz!!!!A jak cycuchy?!?!?!

Lola- właśnie chciałam pytać kiedy Lenkę Ci wypuszczą?!?!?

I trzymamy kciuki za Malenę&&&&&&&& dzisiaj ma mieć CC!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-)

reklama
No cy czas mysle o tej naszej Malence czy ja w koncu potna.
Sylha - mleko mam i to coraz wiecej. Zaraz wlasnie ide do chlopakow. Ogolnie jest spoko z tym ze nadal potrzebuje duzo pomocy wiec dobrze ze mnie trzymaja w szpitalu. Emek mi pomaga ze wszystkim chociaz dzieki tabletkom branym regularnie jest coraz lepiej

Dee Dee - bardzo dziękuję za radę! Od jutra zaczynam, dzisiaj czas na zakupy.
Sylha - nie mogę się napatrzeć na Twoje maluchy!
Marcikuk- nie dawaj się tam, masz dwa powody, dla których siła najważniejsza!!!!

Za Malenę kciuki zaciśnięte, jak tylko się da!

Ja od trzech nocy mam jakieś koszmary o krwawieniu albo porwaniu dzieci po porodzie. Jeszcze trochę w las i będę pisała jakieś horrory. Teraz to w modzie.

A ja dzisiaj dostałam "super" wiadomość. Moja koleżanka idzie do "swojego" lekarza. Dla mnie przekaz jest jasny - idzie na 6miesięczne zwolnienie. Dla mnie oznacza to tyle, że będę robiła na 2 etatach i przez 8 godz. będę biegać i na siku czasu nie będzie. Chyba trzeba się streścić ze zwolnieniem. Ale na razie nie chciałam iść bo chcemy kredyt sobie załatwić. I co mam zrobić??

Marcikuk- mój emek też pomaga robi przy dzieciach wszystko oprócz kąpieli:-) w końcu to też jego dzieci!!!!A ty póki możesz to nabieraj sił i odpoczywaj, bo inaczej rana będzie potrzebowała dłużej żeby sie zagoić. Moja tak dopiero w domu miała czas na odpoczynek. I jak zaczną Ci się takie stwardnienia wokół niej robić to maść i masuj to, żeby Cię potem to nie ciągnęło.

Ja zara napiszę do tej naszej Malenki czy już po!!!!

Marcysiowa - będąc na zwolnieniu chyba możesz też ubiegać się o kredyt, bo w dalszym ciągu wykazujesz dochody. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Mnie lekarz wysłał na zwolnienie w 8 tygodniu, początkowo miałam straszne opory, ale teraz uważam, że to była jedna z lepszych decyzji. Mogę odpoczywać, przygotować się, na spokojnie wyspać i umawiać się na wizyty o każdej porze dnia. wiem, że nie zawsze jest taka możliwość, ale jeśli tylko możesz śmigaj po L4. Jeśli wisi nad Tobą wizja dodatkowych obowiązków...to jest Twój czas!!!!
sylha - daj znać, jak będziesz wiedziała coś o Malence!
marcikuk - najważniejsze, że masz mleko. Zbieraj siły i wykorzystuj emka, w końcu mamy równouprawnienie:-)

Wiadomość od Maleny:

Dziś przyszły na świat nasze skarby: Aleksander o godz. 11.38 3280g 10ptk i Kalina o godz. 11.41 2840g. 10ptk. Szczęśliwi rodzice pozdrawiają:-).

Wszystkiego najlepszego!!!!!Niech Wam dzieciaczki zdrowo rosną!!!!!No i super duże myszole:-)

malenaGRATULACJE!!!! No nareszcie!!!!
miss cinname ja tez tak mam... Tylko pomysle o maluszkasz to wyje w poduche, zeby nikt nie widzial :-) Jak urodze, to chyba codziennie bede zaryczana chodzila....

reklama
Malena gratulacje - piękna waga dzieciątek!!!!!

A ja juz po badanku prenatalnym. Oczywiście emek dzielnie mi towarzyszył :-) Maluszki rosną równo, mają już prawie 6 cm. Niemal wszystkie badane dziś parametry wyszły w normie. Przezierność karku u jednego 1,30 u drugiego 1,40 mm, widoczne kości nosowe, prawidłowe przepływy w zastawce trójdzielnej, prawidłowa budowa anatomiczna.
Martwi mnie tylko jedno: u jednego malucha lekarz stwierdził nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym. Powiedział, że nalezy to obserwować. Ja oczywiście juz zdążyłam sie naczytać w internecie i mam niezłego stracha. Za dwa tygodnie będą wyniki z badania krwi. Jak bardzo bym chciała żeby maluszki były już ze mną. Zwariować można przez takie wiadomości :-(

Obliczono mi ryzyko wad u dzieci i wynosi ono:
trisomia 21 1:2148
trisomia 18 1: 3112
trisomia 13 1:59850 a u drugiego malucha 1:59678

Dziewczyny co o tym sądzicie? Czy którejś z Was też ten przepływ wyszedł nieprawidłowy?

Do góry