reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Lola, Sylha, To mnie pocieszyłyście, że u mnie 35 tc leci ale to jak dzwoniłam na ktg się umówić to babka mi znowu inaczej mówiła, że o 35 tc ( mowa teraz o moim przypadku) to możemy powiedzieć jak Pani skończy go czyli stuknie 36 tc:szok: i bądź tu mądry:-) No ale wierzę w moc mądrych książek i przyjmuję do wiadomości, że u mnie już jest 35 tc Hurarara:-D To super wiadomość laski!

Lola - co do rozstępów też mam podobną opinię, olejek w PL tez porządny można kupić spokojnie:-) no ja używam Clarinsa koszt 200 zł starcza na miesiąc do tego mustella tuba miesięcznie i rzetelne smarowanie ale do tego jeszcze jedna sprawa nie można za szybko zacząć tyć...
Lola - fotki wklejałam już aktualniejszych póki co nie mam, muszę poczekać na fotografa bo jest w pracy i wróci późno. W weekend wkleję.

reklama
eevlee- tak wiec z tego co moje kolezanki polecaly plus wszystkie kobietk w aptece i u mnie w miescie jak probowalam cos tanszego znalezc to kazda zgodnie mowila , ze tylko Mustela. Ona jest droga i wydaje sie malo wydajna ale powiem ci , ze starcza na ok miesiac wiec nie jest zle. Czasami mozna znalezc promocje ze dwie sa za ok 120 zl. Dokladnie to jest Mustela double action stretch marks - przeciw rozstepom bo jest jeszcze na rozstepy. A ten olejek co ja uzywam to jest z takiego hotelu SPA gdzie moja kuzynka pracuje no ale napisze ci nazwe- COWSHED udderly gorgeous stretch mark balm with see oil. Ale mysle, ze w Polsce tez znajdziesz jakis dobry inny. I ja rano smaruje sie mustela a na noc tym drugim. Zaczelam smarowac sie juz od poczatku ciazy ale powiem szczerze , ze tak dwa-trzy razy dziennie z tymi kosmetykami co teraz napisalam to dopiero od ok 20tc .A wczesniej uzywalam troche tansze oliwki i np zamiast Musteli PHARMACERIS przeciw rozstepom. Wiadomo czym brzuch wiekszy tym bardziej smarowac sie. Do tego czesto robie peeling ciala i koncze prysznic zimna woda:-)
To jest ten krem- oliwka z cowshed bo jest jeszcze sama oliwka ale mi ona nie pasowala. On jest taki bardzo twardy i bierzesz troche na palce i on sie rozpuszcza w trakcie smarowania i cialo jest takie bardzo tluste i nawilzone dlatego najlepiej na noc.
http://www.cowshedonline.com/udderl...orgeous_stretch_mark_balm-c179319p164980.html

Malena- ok to poczekamy na te fotki;-)

Ostatnia edycja:
Lola fajny, zgrabny brzusio. Wozek iCandy? Taki wlasnie mi sie marzy. Szukam jakiejs okazji, bo kurcze najbardziej mi zalezy na fotelikach do samochodu I spacerowce.
Ja sie smaruje 2xdziennie BioOil. Podobno dobry, wiec sie olejkuje :)))

Sylha - no prawdziwy kombajn z ciebie piekny brzuchol
Lola - ty w porownaniu do sylhy masz malutki zaliczymy cie do ciezarowek
Katka - jaka kawke przy mojej dwojcw plus twojej trojce to kawg spokojnie nie wypijesz.
Eevlee - ja tez strasznie chcialam zeby juz bylo widac ale trzeba czekac. Nie martw sie i ciebie wysadzi.
Gienek - jak po wizycie???

Do mnie dzisiaj paczka nadeszla no wiec wyprawka jest. Musze tylko wyprac to co mam w domu.

Lola- piękny brzuszek, jesteś przykładem kobiety, której ciąża naprawdę służy-mam wrażenie,że mój na wielkość jest już taki jak Twój,zaraz poproszę męża o zdjęcie i Wam pokażę:tak: wózek bardzo podobny do Baby Jogger'a, bardzo mi się podoba!
Sylha- Ty też wyglądasz ślicznie i brzuszek masz ładny, wydaje się dużo większy od brzuszka Loli,ale to nie znaczy,że jest mnie słodki, ślicznie wyglądacie dziewczyny!!! a kołyska miodzio:tak:

Jestem już po USG dziękuję wszystkim za kciuki,ale wróciłam smutna, nie to,że z dziećmi coś nie tak,ale złapałam zły nastrój...na badaniu zasłabłam dwa razy i lekarz musiał przerywać, poczułam,że mdleję,zrobiło i się czarno przed oczami i zalały poty-pan dr się zmartwił...przytrafiło mi się to już drugi raz,bo pierwszy dwa dni temu pod prysznicem,jak chciałam umyć głowę i podniosłam ręce do góry, nagle czuję mdłości,ciemność i jest kiepsko...a co do dzieci,to oboje leżą główkami do domu-byle by tylko nie kazali mi ich rodzi naturalnie,bo ja już nastawiłam się na cc:-( dziewczynka leży tak,że nie zobaczyłam nic,leży na brzuszku i widać tylko czubek głowy, chłopiec zasłaniał się rączką,poza tym pępowina i widok słaby. Wiem tylko,że wyglądają na zdrowych,no i Laura waży 850 gram a Marcelek/Gabriel 940 gram.

onlyone- tak to jest i candy peach. Ja kupilam uzywany na ebay za napraprawde dobra cene choc i tak za to mialabym nowy inny ale jest naprawde super wygodny w prowadzeniu i jest malutki no i plus , ze zawsze mozna isc z jednym dzieciem tylko na spacer. Minus taki, ze te gondole i spacerowki nie sa zbyt wielkie wiec nie wiadomo jak dlugo nie bede go uzywac no ale i tak planuje kupic jeszcze jakis na szerokosc po jakims czasie. Ja mam i gondole i spacerowki i foteliki.

Gienek- O Boże a co lekarz na te zasłabniecia powiedzial??? Dal ci skierowania na jakies badania?? Nie masz czasami anemi?
Piekna waga twoich maluszkow.

Dzis do mnie przyszła paczka z Polski z pieluchami, przewijakiem na lozeczko, polspiochami itd i kurier-Polak zobaczyl, ze mam brzuch to spytal suie czy chodze tu gdzies prywatnie do polsiego ginekologa bo jego zona tez jest w ciazy i zastanawiaja sie jaki jest godny polecenia. Myslalam , ze facet padnie za zawal jak mu powiedzialam , ze spodziewam sie blizniakow a za 9 dni mam cesarke:-)
Mysle, ze Sylha ma normalny brzuszek blizniaczy a moj jest jakis niedorobiony i nikt mi nie chce wierzyc , ze mam tam dwojke dzieci.

Marcikuk- my znowu w tym samym dniu dostalysmy nasze przesylki z Polski:-) Ja juz dzis jedno pranko zrobilam i zostalo mi ostatnie na jutro bo ogolnie to juz dawno wszystko poprane i poprasowane.

Ostatnia edycja:
Lola- Pan dr nic nie komentował mówił tylko,że to się zdarza,ale on robi tylko USG i pewnie ma inne sprawy w ...

To teraz kolej na mnie, mój brzuch w 26 tygodniu P1040568.jpg P1040571.jpg

Gienek- Hehe widze, ze boisz sie , ze nie bede do was po porodzie zagladac i pieknie wkleilas zdjecie:laugh2:
Nooo super brzuszek - sliczny i taki kształtny;-)
A robilas ostatnio jakies badania krwi??? moze powinnas jakies zelazo łykac czy coś...

Lola Ty to jak modelka normalnie:) Nie dzwie się, ze nikt nie wierzy ze juz tuz tuz i ze blizniaki:)
Gienke - jaka Ty masz fajna mala dupke:):) hahaha - brzuch super!!
No to teraz wrzucam moj trojaczy wynik w 21 tc:
DSC06610.jpgDSC06611.jpgDSC06612.jpg

reklama
Do góry