reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczynki piękne macie brzuszki:-) aż się rozmarzyłam. Co prawda gdybym miała wybierać, to w 36 tygodniu wolałałabym taki jak Lola niż jak Sylha;-)
Mój na razie mam jeszcze malutki, ale żebyście z sentymentu sobie przypomniały jak to było na początku to wrzucę;-)

reklama
lilonka- wiadomo kazdy chce miec jak najmniejszy ale na to juz nie mamy wplywu niestety... niektore dziewczyny malo tyja na wadze a brzuch ogromny a inne duzo tyja a brzuch maly. nie wiem co ma wplyw na to...
A patrzac na Twoj brzuszek to fakt mozemy sobie jedynie powspominac jak to bylo nie miec brzuszka:-)

Ja bym chciała już duży ;-) A jeszcze bardziej mój mężuś. Mówi że nie może się doczekać jak brzuszek urośnie. Na razie u mnie kiepsko z tyciem - tylko + 200g. Ale brzuch już ze 2 tygodnie tak się zaokrąglił, że wszystkie spodnie poszły w odstawkę:-)

Lola- no pewnie,że się przestraszyłam,że nie będziesz nas tu odwiedzać i raz dwa trzy cyknęłam zdjęcie;-) Poleciała mi ostatnio hemoglobina,mam 10 zażywam Hella Ferr mam nadzieję,że pomoże,ale swoją drogą to chyba pójdę do internisty i powiem o tych objawach,bo trochę się boję,że któregoś razu odpłynę,jak będę sama w domu...
Katka- he he he mój tyłek wydaje się nieduży jak go porównasz do wiszącego wielkiego brzucha,za to TY jesteś szczuplutka i masz zgrabny brzuszek, nie zgadłabym,że tam trójeczka siedzi:tak:
Lilonka- u Ciebie też już widać ciążowy brzuszek, pamiętam jak sama taki miałam i się bardzo z niego cieszyłam a teraz patrzę z przerażeniem,że mi tak szybko przyrasta:eek:

Co do maści na rozstępy to ja tak jak Lola stosuję Mustela od 12 tygodnia smaruję się dwa razy dziennie, tubka starcza mi na miesiąc. Dodatkowo smaruję pośladki,uda i robię sobie tzw masaże limfatyczne na nogi-tutaj stosuję już inne balsamy i oliwki. Nie wiem,czy to coś pomoże,ale warto spróbować...

a to ja tez wrzucam moj bebech :) brzucho.jpgbrzucho2.jpg

HEHE jak to Was ładnie skłoniłam do pochwalenie się domkami maluszków:-), śliczne zgrabnisie z Was dziewczyny!!!!

Choc widzę póki co to mnie żadna nie przegoni:-)

Marcikuk- jeszcze pochwal się ty:-),

Katka- a ty Twoje dzieci to komu porozdawałaś?!?!Taki to ja miałam chyba w 3miesiącu!!!!Super nic tylko pozazdrościć!!!!

Gieniek- :szok: oj niedobrze z Twoimi omdleniami!!! Mama nadzieję,że to nie wiąże się z niczym poważnym!!!! A i waga ładna dzieciaczków a Laura też mi ostatnio po głowie ciągle chodzi, ale emek coś nie bardzo....

Super , ze dziś tak sie zmotywowalysmy i pokazalysmy nasze brzuszki:-)
Każdy inny i każdy piękny . Mi to juz sie smutno trochę robi , ze to moje ostatnie dni z brzuszkiem a z drugiej wiadomo , ze nie mogę sie doczekać kiedy usciskam te moje bąbelki kochane:-)
Onlyone- cóż tu dużo mówić - rownież piękny brzusio :-)

Lola- hehe jakbym miała taki malutki jak ty to też by mi żal było, ale ja dziękuję!!!!Emek jeszcze mi fotki popstryka i koniec tego rumakowania:laugh2:

Ja już dzisiaj o 6 się obudziłam i spanie się skończyło- nie umiem już wyleżeć tyle godzin echhhh jak mi już i leżenie szkodzi to ze mną naprawdę już źle, ale dzisiaj wizyta i nie umiem się jej doczekać:-p:-p:-p ciekawe co mi powie, ale wiecie co mi chodzi ostatnio po głowie: te pierwsze chwile z maluchami- czy sobie poradzę, czy będą chciały ssać moje cycuchy, a co jak zaczną płakać a ja nie będę umiała uspokoić:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Sylha- no mozliwe bo ja szczerze to wogole nie czuje dyskomfortu z powidu brzucha i czasami zapominam, ze go mam :-) plecy mnie przestaly bolec wiec od tyg znowu czuje sie ok.
Októrej masz ta wizytę ? Daj od razu znać . Ja tez sie boje tych pierwszych chwil z dziećmi oraz pobytu w szpitalu bo każda koleżanka mówiła ze chciała jak najszybciej wyjść .
Tu w UK wychodzi sie po naturalnym w tym samym dniu a po cc 36 godz pózniej choć to juz przegięcie . Chyba, ze coś dolega ci to zostawia dłużej . A przy blizniakach właśnie po cc chyba 3 dni sie zostaje...

Do góry