reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Malena jestem ze Służewca na Ursynowie, ale nowy domek nam się wykańcza na Włochach. W Orłowskim leżę od dwóch tygodni na patologii, a głównym lekarzem jest chyba dr Bińkowska, ona wydaje większość decyzji w mojej sprawie.

reklama
O kolejne chłoptasie:-), TEKLA- gratuluję udanej wizyty i jak ładnie oni leżą:-D:-D u mnie od początku było jeden obok drugiego i od początku było,że mały raczej główką w dół a malutka miednicowo....

Katka- a wzięłaś jakąś no-spę czy coś?!?!?Ja całą ciążę takich bólów nie miałam teraz tak od tygodnia...a dzwoniłaś z tym do Twojego ginia?!?!?Jeżeli Ci się będzie nasilać, albo nie da Ci to spokoju to może wybierz się do szpitala, Twój organizm jest jednak podwójnie obciążony...

Malena-:-D:-D witaj w klubie też nie cierpimy księży, ale w Boga wierzymy!!!!No, ale nie dziwota jak oni swoim postępowaniem ludzi odpychają zamiast przyciągać!!!Ja do mojej limuzyny czekam jeszcze na adaptery, te podstawowe już mam, ale teraz końcówki co do maxi cosi pasują- rodzina emka to załatwia....i ztym wpinaniem fotelików to bajer sprawa gdzieś na szybko do lekarza, czy jakieś szybkie zakupy to klik klik i gotowe a nie męczyć się z gondolami...

katka mnie bóle brzucha strasznie męczyły jakoś od początku drugiego trymestru, ból miesiączkowy, ciągnięcie w pachwinach. Pomogła regularnie zażywana no-spa, ale w pewnym momencie jak bóle były na prawdę ostre, pojechałam na izbę. Dostałam receptę na no-spę forte i luteinę (okropieństwo pod język, wcale się nie rozpuszczało, wolę duphaston do łykania) i znowu - REGULARNIE zażywana no-spa pomogła.

Dzieki dziewczynki za radę - napisałam do mojej gin i zaleciła no-spę 3 razy dziennie plus luteine ( tak jak pisze Nuggy). Myślę, że rzeczywiście regularnie zażywana może pomoc - bo przeciez dziala rozkurczowo na wszystkie miesnie gladkie to i na moja macice zadziała.
Kochane moja pani gin napisała mi, żebym się nie martwiła wagą, bo od poczatku jedna niunka byla mniejsza i po prostu tak już zostało - wazne ze sobie rośnie. i niech mnie Ci lekarze nie strasza hipotrofia bo nogi z dupy powyrywam!!!:p:p
Mi teraz od wczoraj znów samotne weekendy zostały.. Moj M zaczal 2 sem studiow podyplomowych i w kazdy piatek i sobote go nie ma:( I smutno bo za wiele w domu nie zrobie wiec co ja mam robic??? No takier zycie - pewnie jeszcze zatęsknię za tymi czasami spokoju:)

Katka- no i brawo takiego podejścia proszę się trzymać!!!!:-) 3 niunia ważne,że rośnie będzie po prostu drobniejsza od pozostałych, ale ważne żeby była zdrowa!!!!!&&&&

A ja mam przerwę łóżkową:-D:-D

katka - no i super pani doktor a nie jakies takie co to mowia cos byle mowic, sluchaj sie jednej i nie martw na zapas. Za spokojem no pewnie zatesknisz :-D wiec sie nim ciesz poki to mozliwe

OOOO ile chlopaszkow nam sie tutaj szykuje - super gratuluje

Dziewczynki ja nie wyrabiam no tak mi te moje chlopaki na pecherz naciskaja ze niedlugo to ja juz bede spala na toalecie, nie ma sensu sie klasc. Chodzic tez sie nie da bo wtedy woda z opuchnietych nog tez mi sie cofa (medycznie pewnie niemozliwe, ale u mnie sie cofa.....) i ja moge siusiac non stop!!! To takie moje przygotowanie do nocnego wstawania do dzieci :tak:

Niusy - niezbyt przyjemne - jestem cala roztrzesiona. najnowsze wyniki wagi z 20.09., zktorych wychodzi, ze dwie dziewczynki przybieraja ksiazkowo, a jedna wogole.:(:(:( Jestem załamana co ja mam robic. Najchetniej pobiegłabym dzis na jakies usg, ale gdzie ja dzis znajde kompetetnego lekarza co mi usg zrobi

Katka- a skąd teraz takie info , ze nic trzecia dzidzia nie przybrała na wadze? Sama zobaczylas to? Lekarze tego nie zauważyli wcześniej czy co? Zadzwoń jeszcze raz do swojej gin tej co ci no spe kazała brać i spytaj sie co masz robić ?

Dopiero teraz dostałam wyniki z wizyty 20 wrzesnia.i porownujac je do badan prenatalnych to właśnie tak wychodzi:/ Dzowniłam do lekarza - juz nikt mi dzis nie zrobi usg z takimi dokładnymi pomiarami, pozatym trzeba czekac tydzien - dwa, żeby wyniki były wiarygodne... Ja chyba oszaleję...

reklama
Katka- postarają sie być spokojna. Pamiętaj , ze to mniejsze dziecko będzie przybieralo wolniej niż tamte. Poza tym miałas robione USG u dwóch innych gin i mogę Cię pocieszyć tym , ze jak byłam muesuac temu u polskiej gin to jej wg USG wyszło , ze moja Lenka waży 1100g a 5 dni szybciej w szpitalu wyszło angielskim lekarzom ze tylko 670g ! Nie wiem kto ma racje( oby Polka) ale możliwe ze w szpitalu bo u nich Lena dopiero po 3 tyg tyle ważyła co u Polki ! A u Ciebie wystarczyło , ze coś zle zmierzyli i wyszedł podobny wymiar. Postaraj sie umówić gdzieś na USG na przyszły tydz żeby sue uspokoić. A może idź tam gdzie robilas 20 września USG

Ostatnia edycja:
Do góry