reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mi gin powiedział,że cokolwiek to do niego dzwonić a jak odejdą wody to się nie zastanawiać i zaraz do szpitala. Tak więc jutro z rana dzwonię. A ten czop to poczytaj rzeczywiście co kobit to inny....mam nadzieję,że obie się w ciągu 2 tygodnie nie rozpakujemy!!!!!

reklama
Gienek - okazuje sie ze my z Katka z jednego bloku jestesmy, ona w ostatniej a ja w pierwszej klatce mieszkalam. Tylko nie moge jej skojarzyc za pierona.

Dziewczyny a odnosnie czopa to powiedzcie czy w czasie calej ciazy mialyscie duzo sluzu??? Ze mnie leci strasznie duzo a od kilku dni na wkladce takie rozowawe jest ale nie ma nic jak sie podcieram no i nie mam boli. Powiem lekarzowi w przyszly piatek na wizycie.

Marcikuk- powiedz giniowi koniecznie!!!!!Ja też miałam całą ciążę dużo śluzu, czasem zielonkawy nawet, ale nigdy nic grzybicznego to nie było.....

Geniek- z tym czopem to róznie jedne go traciły w czasie porodu a inne tak jak np. moja sąsiadka jeszcze trochę po nim latały.... A ty się nami nie stresuj tylko zajmij się sobą i Twoją dwójeczką!!!!

Ale się dzieje, aż ja się zreaktywowałam:-)

Kropeczko - z całego serca gratulacje dla Ciebie i maluszków - obyście szybko wyszli do domku!!!

Co do czopa na szkole rodzenia położna mówiła, że odchodzi różnie ale ok tygodnia przed porodem i jest podbarwiony lekko krwią. żadna biała wydzielina nie jest czopem. Mojej znajomej jak odszedł czop to zaczęły się w nocy skurcze i pojechała rodzić. Jak odejdą wody do 4 godzin na spokojnie odczekać i jechać do szpitala.
Oby te wszystkie objawy omijały nas jeszcze jak najdłużej.

Sylha, Lola jest kolejka - nie robić żadnych numerów laski:-) Zwłaszcza Lola - masz termin i masz do 17 ego czekać. No chyba, że jak ja zacznę jeździć od 10 tego na ktg to się zacznie więcej dziać...zobaczymy:-)

dziewuszki powoli dochodzi do mnie ekscytacja z powodu maluszków,porodu itd, już niedluuugo:-)
Musze chyba powoli pomyśleć i torbę do końca spakować:-)

Sylha - nie no grzybiczne to to raczej tez nie jest. Nic mnie nie swedzi ani nie piecze, od kilku dni jak nosze wkladke przez jakis czas to sie robi lekko rozowawa. Sluz mam bialy czasem zolty, badania moczu co dwa tygodnie. Zastanawia mnie tylko to wpadajace w rozowe. Czopem to na bank nie jest w koncu nie pora jeszcze zreszta chlopakom chyba u mnie wygodnie

Malena- nawet nie wiesz jakbym chciała żeby to tak szło wg kolejki ...
Mi powiedziała położna , ze nawet godziny na męża nie mam czekać jak mi odejdą wody czy bede mieć skurcze wiec jestem tym najbardziej przerażona, ze bym musiała Taxi jechać .

Marcikuk- ja tez mam przez cały czas mocne uplawy ale to nic grzybicznego jednak wkladke muszę kilka razy dziennie zmieniać . Tylko dziwne , ze u Ciebie jest to rozowawe . Może powinnas to tez skonsultować z lekarzem szybciej niż czekać do piątku . Pamiętajcie , ze w ciąży mnogiej nie można niczego lekceważyć i sama widzę po sobie , ze w uk zupełnie inaczej traktują taka ciążę niż pojedyncza.

A u mnie to już sama nie wiem czy to był czop czy nie. Może tylko wiecej mi polecialo uplawow. Zreszta jak nie ma innych objawów to raczej póki co nie trzeba panikowac.
Choć Sylha u Ciebie to faktycznie bardziej na czop wyglada wiec dobrze ze jutro będziesz szła do gin . Daj od razu znać co i jak ...

Witam,

Lola- ty spania nie masz?!?!?!?!
Malena- ty też na takim etapie,że lepiej pakuj walizę do końca:-),

Marcikuk- a ty też o tym podbarwieniu powiadom ginia, al oby to nic takiego, tak jak u mnie zielonkawy to niby właśnie jakiś grzybek a u mnie cały czas czysto....

A u mnie noc udupnie jak zawsze i narazie kompletnie nic więc się zastanawiam czy to może nie od antybiotyku jaki dostałam na bakterie w moczu?!?!?Ale dla świętego spokoju zadzwonię do ginia....

Lola, Malena- też tak macie,że przewracanie się z boku na bok w nocy to nie lada wyczyn?!?!?Ja to mam wrażenie,że mi kręgosłup zara pęknie....

Lola, Sylha- ufff dobrze,że sytuacja opanowana:-) w każdym bądź razie dobrze,że jesteście czujne i każdą rzecz, która was niepokoi konsultujcie z lekarzem prowadzącym-bądź położną
Malena- fajnie,że u ciebie z kolei pełen luzik,oj jak ja też bym tak chciała czuć się dobrze w twoim tygodniu i nie stresować,ale ja to jestem panikarz i w okolicach 30 tygodnia będę pewnie siedzieć jak na szpilkach;-)
Marcikuk- na następnej wizycie podpytaj o te upławy,ja też mam dużo, nawet 3 razy dziennie wymieniam wkładkę,są takie biało-żółte. U Ciebie to może ten różowy kolor spowodowany jest przekrwieniem narządów rodnych?

Dziewczyny zadam Wam niedyskretne pytanie,jak nie chcecie to nie odpowiadajcie:-pjak to u was jest z sexem? Czy działacie nadal,czy raczej już pass? Ja to może i bym chciała,ale przez brzuch mi niewygodnie i do tego mam dziwne myśli w głowie,że mąż może mi odetkać szyjkę ma:-(cicy jak będzie tam majstrował

Sylha- ja to chodzę o 2-3 w nocy spać i wstaje ok 10:-) mam problem z zasnieciem wiec już nawet nie próbuje iść do wyrka wcześniej bo szkoda czasu . Mi w nocy tez cieżko sie przekreca na druga stronę :-)
Moja przyjaciółka mi wczoraj napisała , ze jej czop tez stopniowo odchodził i nie miała takiego jednorazowego mocnego odejścia . Ja póki innych objawów nie mam to nie dzwonię do lekarza. Ale ty zadzwoń bo to co ty napisalas to bardziej pasuje na czop.

Gienek- u nas zero sexu :-( tylko ok 12 tc coś tam było a potem to ja zero ochoty a mąż to jest tak spanikowany , ze w życiu by mnie nie tknął:-D
Teraz mi ochota powróciła ale on sie boi a ja zreszta tez wole nie ryzykować. Czytałam gdzieś , ze ciąża blizniacze tez jest czasami przeciwskazaniem do sexu. Najlepiej jak lekarza zapytasz...

reklama
Witajcie :)
z przerażeniem czytam o tych wszystkich dolegliwościach :) mi 32 tydzień przypadnie na Święta Bożego Narodzenia, ale mam nadzieję, że urodzą się dopiero po Nowym Roku.

Katka i marcikuk - rozumiem, że jak Środula to Sosnowiec? :D ja jestem z miasta obok też na S ;)

Życzę Wam dziewczyny byście jak najdłużej nosiły Wasze maluchy :) ciekawe co tam u Palu i maluchów.

Do góry