reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam ciezaroweczki, kombajny i reszte :-)
Ja wczoraj u lekarza bylam, zglosic problemy z ciesnieniem i pulem. U lekarza tylko puls podwyzszony mialam a reszta ok, na wszelki wypadeg wyslala mnie na ECG to chyba polskie EKG, serdeucho pracuje szybko ale rownomiernie. Pobrala mi tez krew, bo takie problemy moga byc przy anemii. Juz???:szok: Za tydzien beda wyniki. Jakbeda dobre to byc moze mi dadza monitorek co to kontroluje prace serca przez 24h
Co do wagi mnie na razie tylko 3 kg wiecej. Jak mowie ze to juz polowa ciazy blizniaczej to sie zastanawiaja gdzie te dzieci mam schowane. Ale sie nie martwie bo jeszcze zdarzy mnie wysadzic :-)
Milego weekendu zycze.

Pikka - jak sie trzymasz???

reklama
marcikuk ja anemię miałam od 6 tc więc w połowie to już nic dziwnego... Najlepsze jest to że teraz pod koniec wyniki się poprawiły tak same z siebie i jest ok :tak: rzeczywiście b. mało przytyłaś:szok:
jakoś się trzymam bo wiem że już niebawem pozbędę się tego brzuszyska;-) jutro odstawiam fenka i od poniedziałku mogę rodzić. Niestety znowu upały w przyszłym tyg... :wściekła/y:

Sylha naprawdę dzieci duuuże jak na ten tydzień :) Oby tak dalej, niech rosną zdrowe i silne :)
Malena sama pewnie wiesz, że łatwo się mówi-nie sprzątaj itp. Ale czasami to wytrzymac nie mozna, ja sprzątam, ale na raty, wytrę jedną szafkę potem 10 minut odpoczynku i tak aby się nie przemęczać, ale przez cały dzien to trochę ogarnę i mogę spokojnie iść spać. A i męża mi szkoda, wraca późnoz pracy i weź tu mu obiadu nie podaj, więc też coś ciepłego zawsze zrobię.
Co do czytania książek, mi lekarz powiedział abym nie kupowała żadnych książek o dzieciach, dał mi taki podręcznik dla przyszłych rodziców i na tym koniec. A w sumie wole teraz zapytać się Was co i jak bo nie ma to jak doświadczenie a nie suche teorie w książkach.
Oooo powiedzcie mi, czy czujecie ruchy dziecka wysoko cyz nisko? Bo ja od kilku dni czuję jakby było już w pochwie u wyjścia i nie wiem czy to jest normalne. Jak się rusza czy kopie to myślę, że za chwile ze mnie wyskoczy. Możliwe że szyjka się skróciła?

jasmina możliwe że jedno zeszło już trochę niżej. Ja tak synka odczuwam od jakiś 4 tyg od kiedy brzuch mi tak konkretnie opadł.... szyjka skrócić się nie musiała ale może w wyniku silniejszego ucisku jednego z dzieciaczków skoro mówisz że jest już taaak nisko:confused:

Kurde chyba dla pewności umówię się z lekarzem w tym tygodniu. Może to nic takiego ale z drugiej strony lepiej to chyba sprawdzić, bo może naprawdę nie powinnam już wogóle wstawać z łóżka. Jejku, czy Wy też tak panikujecie ze wszystkim? :-D Bo mnie cos zaboli i od razu juz różne scenariusze mi się piszą w głowie.
Pikka o to chodzi, że mi brzuch nie opadł, cały czas jest wysoko tylko dzidzia jakoś baaaaaaardzo nisko jest

Ostatnia edycja:
Pikka- ty mnie nie strasz;-):-D, pewnie będą wielkie po tatusiu, e tam byle zrowe i byle im kombinezoniki misie im trochę popasują;-)

Lola- żebyś potem nie wyszła z wizyty zdziwiona jak ja:-D, niech oba maluchy Ci zdrowo rosną!!!!

Malenka- witaj:-)

jasmina - pamietaj ze ty masz tam trojke wiec musza sie jakos pomiescic, dlatego moze czujesz ruchy nisko, dzieci w 24 tyg tez juz mikropskopijne nie sa. A co do paniki to chyba kazde co pierwszy raz sa w ciazy panikuja bo nie wiedza czy to tak ma byc. Ja na poczatku sie balam ze te klucia u mnie to cos zlego a to tylko ruchy:-) Bedzie dobrze.
Sylha - no to masz malutkie giganciki dobrze sie tym kombajnem nazwałaś :-) Ciekawe jak duze sa moje tatus duzy, mamusia malutka tez nie jest - zobaczymy. Wizyta juz w czwartek doczekac sie nie moge.

Hej dziewczynki!

Pikka - ale Ty dajesz radę:) U nas mówili, że upały od czwartku a na razie jest super pogoda:) Fajnie, bo Twoje rybki będą na pewno zdrowe i silne! Będę za Ciebie mocccccno trzymać kciukasy:)

Sylha - to chyba marzenie każdej ciężarówki mieć takie duże szkraby - im większe tym lepiej dla nich:) Gorzej dla ciebie, ale dasz radę!

Jasmina - nic się nie martw, na pewno jest wszystko w porządku! Ale tak jak piszesz - sprawdzić nie zaszkodzi. A mogę zapytać na kiedy Twoj lekarz prognozuje poród?? i kiedy sterydki na płucka maluchów dostaniesz? Aha - kiedy było wiadomo u Ciebie płeć maluszków?:) Koachana trzymam najmocniej kciuki za Ciebie z wiadomych powodów:)
A jak u Ciebie z anemią? Od kiedy się zaczęła?

Malena - witaj znów:)

Katka, poród mam mieć w 34 tygodniu ciąży, ma mi podac wczesniej sterydy i zrobić cesarkę. Cztery tygodnie muszę jeszcze wytrzymać w domku a potem pewnie mnie do szpitala połozy i tam będę czekać, w sumie to juz 27 tydzien u mnie będzie. Płeć chłopców poznałam w 13 tygodniu ciąży na tym USG prenatalnym, a 3 dzidzia za mocno sie wiercila wiec dopiero za 2 tygodnie u swojego lekarza dowiedzialam sie, ze to prawdopodobnie dziewczynka. Anemia zaczela mi sie juz ze 2 miesiace temu jak nie lepiej. Biorę leki, nie poprawia się ale i nie pogarsza ale i tak jem pietruszke i pije soki z buraków.
Z tym kopaniem na dole, może faktycznie panikuje za bardzo, ale tak strasznie nie chce isc juz teraz do szpitala wiec martwie sie o wszystko co sie dzieje w brzuszku.

reklama
Jasmina- ja tez moja córeczkę czuje bardzo bardzo nisko i podejrzewam , ze przez nią latam co chwile do wc bo tak mi uciska tam wszystko. Ona ma nóżki na dole wiec tak nisko kopie a główkę u góry a natomiast synus jest położony głowkowo i jego czuje obok pepka. Miałam badanie gin tydz temu i z szyjka wszystko ok.

Ja jestem w szoku bo morfologie i żelazo mam idealne :-) A wcale nie
odzywiam sie jakoś idealnie. Biorę tylkO witaminy dla kobiet w ciąży które maja tez żelazo i magnez i dodatkowo ma skurcze lydek i twardnienie brzucha magnez. Jestem ciekawa czy mnie ominie anemia?

Sylha - a ty kiedy masz teraz następna wizytę ?

Ostatnia edycja:
Do góry