reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

co wyście baby poszalały z tymi potrójnymi brzuchami:szok::szok::szok: co to się porobiło, omg!!!:szok::szok::szok:

przetrwałyście w ten upał???
ankos
gdzie się zagubiłaś???mąż przyjechał i ci się od razu rodzić zachciało?? :-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
MALENA- jestem z Pułtuska, nie wiem czy wiecie gdzie to jest :)
Pikka ja ledwo przetrwałam, ta pogoda wykańcza, wszystko puchnie i ogólnie koszmar. A jeszcze parę dni takich upałów :(
Widzę że mam trojaczków jest 3 :-D Ale się narobiło hihi
A suwaczek dodam jutro, o ile mi się uda :)

Witam po kolejnej nie przespanej nocy- jak zwykle ból w łokciach.....emka wyrzuciłam na dół spać, bo mnie wkurzył z hasłem, że umierająca- w sensie,że wymyślam sobie to drętwienie rąk i nocny ból łokci:szok::no::wściekła/y: a ja bym królestwo oddała za spokojną noc.......rzucił to hasło, bo musiał prysznic myć a mu się nie chciało- mam nadzieję,że jak wstanie to się odpowiednio zachowa!!!!!

Marcikuk- ja imbir testowałam na różne sposobu i potem wręcz na jego widok miałam odruch wymiotny- tak było jak mi teściowa przywiozła korzeń BLE:-D

Oj Dziewczyny z sentymentem tu wracam bo dopiero co byłam na Waszym miejscu. Teraz momentami chciałabym moje Kluski do brzucha schować i się wyspać, choc w ciąży narzekałam ze albo nocne poty albo siku co godzina itd to z perspektywy patrzę, że to był rowniez wyjatkowy czas:tak: Współczuję wam tylko tych upalów, ja wówczas nie wychodzilam z domu bo sie balam. wysypiajcie sie ile sil, szkoda, że nie można na zapas - to jedyny minus wopiece nad dziecmi, że są momenty totalnego wyczerpania niestety.
Ostatnio sie wkurzyłam gdy byłam na spacerze pani mnie zaczepiła i szczerze współczuła bliźniaków, ja jej na to, że to radość i szczęście i że nie będa wecznie niemowlakami, że teraz sie pomęczymy a potem będzie fajnie ale ta z uporem maniaka wciskała mi same negatywy:wściekła/y:, nie ma jak człowieka na duchu podnieśc w końcu to nie ona wstaje do dzieci i opiekuje sie nimi....babiszon
Ja jeszcze sama na spacer nie wyjdę, boli mnie z jednej strony cos w środku po cc, moje kluchy ważą juz sporo + nosidła, nie dam rady sama wyjść z tym ciężarem, choc wózek mam w garażu to i tak jestem cała upocona nawet jak ktos mi pomaga no i zwiedzam okoliczne gdzie się zmieszczę z moim wozem, cóz wczesniej człowiek nie zwracal na to uwagi a dziś okazuje sie, że nawet w dużym najbliższym markecie ni ema kasy przez którą przejadę, mimo, że moj wózek ma 76cm szer:wściekła/y:

czesc dziewczyny.u mnie znowu upal jak w piekle!wczoraj sforsowalam sie troche i w nocy lapaly mnie jakies skurcze.
ROZPAKOWANE MAMY-miallyscie takie skurcze-bolesne-w 9 mc?ja juz tak mam od kilku dni.
NIULECZKA-no widzisz u nas w Polsce to niestety minie jeszcze sporo czesu zanim sie cos zmieni-chodzi m i o dostosowanie miejsc do roznych potrzeb.moj maz wczoraj zlozyl wozeczek-naprawde fajny.zobaczymy jak si esprawi potem ale wydaje sie lekki.niesmialo zagladam do was na niemowlaki-juz bym chciala sie tam znalezc.a tu jeszcze 10 dni.
ANKOS-juz na pewno rozpakowana,bo sie nic nie odzywa.
SYLHA-aja z bolami nocnymi rak i nog to mam tak od ok 16 tc.i tez sie tak mecze w nocy.juz nie pamietam kiedy przespalam ciurkiem 2 g.a maz pewnie rano sie opamieta i pieknie przeprosi:-)

Noooo przeprosił :-)

Wiolka- ja już też tak się jakoś od tego samego tygodnia męczę, najpierw podejrzenie o zwyrodnienie kręgów szyjnych- to mnie jeszcze moja lekarka nastraszyła, że jak urodzę może być gorzej:szok:, potem łokieć golfisty a jak to też nie pasowała to mój ortopeda stwierdził,że to wina ciąży:szok: no to się męczę dostałam od ginia magnez i wapno dodatkowo, ale jakoś nie pomaga, a ty coś na to bierzesz?!?!?!Ja doszłam do wniosku wczoraj,że muszę mieć gdzieś ucisk na tętnice, bo jak dłonie mam w dole to żyły jak narkoman tylko dźwignę do góry to znikają wraz z uczuciem mrowienia no i co najdziwniejsze nie wiem czy to normalne, ale ciśnienie mam w normie natomiast tętno zawsze powyżej 100 a zawsze miałam koło70!!!!

No i pociekła mi dzisiaj siara:-) szczególnie z lewej piersi na której mam bliznę i gin mi powiedział,że może być problem z laktacją a tu proszę:-) to chyba mam szanse na wykarmienie moich głodomorków małych???:-)

SYLHA-ja nic na to nie bralam.wyczytalam gdzies,ze to macica uciska i powoduje bol.dopiero tak z miesiac biore magnez a wczesniej tylko witaminy prenatal.a zyly to i ja mam okropne a szczegolnie w nocy.na dloniach takie uwypuklenia,ze szok.u mnie jeszcze nogi robia mi sie czerwono sine.mowilam lekarzowi ale stwierdzil,ze przy takim obciazeniu na organizm krazenie jest zaburzone.mam nadzieje,ze po ciazy to wszystko przejdzie.jak urodze to ci powiem.jak znosicie te upaly?

Witam , witam, dziś kolejne stracie z piekielnym upałem czas zacząć:wściekła/y:

ankos czekamy na wieści bo widzę że już chyba jesteście we czwórkę :-) swoja drogą psychika to jednak czyni cuda :tak: zatem moja macico, mój mózgu i moje dzieci pozwalam wam dopiero.....hmmmm... jak mój gin z urlopu wróci tj po 16 lipca i jak będzie chłodniej :-):-) mam nadzieje że moje części będą równie posłuszne co Twoje :-)

sylha te chłopy to wszystkie takie same chyba wyprodukowali :-) mój ma takie same akcje:tak: jak już za odkurzacz złapie to dąs taki że nie podchodź i się nie odzywaj bo później tez by trza spać osobno :-D choć nie powiem, bo jak juz sprząta to robi to pięknie :tak: ja juz sie przyzwyczaiłam... ;-)
Dlatego które chłopaków w brzuchach nosicie albo juz macie to macie wielka misję przed sobą, bo trza ich na porządnych meżów wychowac:-)

wiolka nie znosimy:wściekła/y: siedzę w domu z wiatrakiem i cieżko dyszę...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej:)

Sylha, na pewno uda Ci się wykarmić - ja czytałam, że kobieta z bliźniętami jest w stanie nawet do 2 kg mleka dziennie naprodukować:) Tylko zaraz po cesarce trzeba odciągać

Ja wciąż myślę o moich maluchach i czytam różne mądre rzeczy i pisze, że pod koniec 6 tygodnia to powinno być widać wszystkie zarodki ...

A Ty Niuleczka nikim się nie przejmuj - ludzie zawsze coś gadają - taka ich natura niestety...

Życzę Wam chłodnego dnia:)

Do góry