reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

witam :-)
ale tu duchota - wytrzymać się nie da. słońce świeci mi prosto w okno na szczęście są rolety ale przed gorącem i tak mnie nie uchronią.
zrobili mi przed chwilą USG z przepływami. nie znam sie na tym kompletnie ale tym razem wyważyli dzieci na 2400 obydwoje równo. łożyska są w 3 fazie dojrzałości - czyli podobno gotowe do porodu.
martwi mnie że chłopiec ma zmniejszoną ilość płynu owodniowego:-( orientujecie się co może być przyczyną i jakie skutki to niesie? pocieszam sie że w razie "w" to on przyjdzie pierwszy na świat bo jest niżej ułożony. może to załagodzi sprawę.

pikka ja jestem w niewielkim mieście w małopolsce. zwykły szpital powiatowy. nie za bardzo ich tu interesuje który to mój poród. dzieci są ułożone główkowo więc nie widzą przeciwwskazań do sn. i ja też już sie na to nastawiłam ale znów sie osłuchałam od znajomej położnej żeby żądać cc bo mam do tego prawo. mam mętlik w głowie.

reklama
ankos a w jakim mieście?? bo ja na granicy śląska i małopolski mieszkam;-)
bo może nie ma co walczyć o to cc jeśli z dzieciakami wszystko ok... ja bym tam wolała:tak:ale uwierz że cały czas biję się z myślami.... choć to podobno prawda że zmusić przy bliźniakach do sn nie mają prawa, więc jakbyś się uparła to powinni cc zrobić.

a co do wód to nie bardzo sie orientuję:no: ale skoro to już kwestia kilku dni to raczej nie powinno juz zaszkodzić, gorzej jakby to dłuzej trwało. A poza tym jeśliby zagrażało synkowi to na pewno by rozwiązali wcześniej ciążę:tak:

Ostatnia edycja:
Pikka- ja mam brata Adasia- juz co prawda stary koń, ale synuś będzie Adaś i koniec kropka:-),

Magdziocha- Klaudia też mi się podoba, ale zaś mąż.......echhh te chłopy...

pikka ja w Limanowej leże. a co do tych wód to polożna mnie tylko poinformowała że dowiem się pewnie na jutrzejszej wizycie. ale na wieczornej już zaczne dopytywać może mi coś powiedzą. / wprawdzie wieczór to taka wizyta - nie wizyta;-)/

dzieki dzieczyny.
Magdzioha - bardzo mnie uspokoiłaś, mam nadzieje ze u mnie to krwawienie w 13 tygodniu było oficjalnym przejściem do drugiego trymestru

Witam nocną porą:-)

mati cudowne te Twoje kurczaczki:-D Cały czas myślę o tobie i Twoich maluszkach.bardzo sie cieszę że nabierają na wadze bo wkrótce będziecie mogli być wszyscy razem:-D

niuleczko przerażające to co napisałaś o tej pępowinie,dobrze że maluszkowi nic się nie stało:tak: nie pamietam na której str wkleiłam to zdjęcie ale jakby coś to wkleję kolejne;-)

ankoś wreszcie dałaś znak życia.Widzę ze szykujesz się niebawem do porodu,trzymam mocno kciuki za Was!Co do wód płodowych to też nie mam pojęcia:confused: zazdroszczę Ci przewidywania na sn,zobaczysz że pójdzie sprawnie:tak:

Palu cewnik jest zakładany przed cc a wyjmowany jak masz iść na pierwszą "przechadzkę" po cc:tak:

czesc dziewczyny
Palu_nr1 ja mialam cewnik zakladany przed cc i wyciagneli go nastepnego dnia jak pielegniarka kazala mi wstawac
anuska niewiem kiedy bede z dziecmi w domciu.ide niedlugo do szpitala bo Miloszek mial dzis tomograf komputerowy tak jak wczesniej pisalam cos lekarzom sie glowka nie podoba mam nadzieje ze ominie mojego synusia operacja ,ma powiekszone komory mozgowe i trzeba bedzie zastawki wlozyc.lekarz mnie pociesza ze z tym normalnie sie zyje ale ja jestem przerazona ze takie male malenstwo i juz operacja.staram sie myslec pozytywnie.trzymajcie kciuki :-):-)

reklama
Marcikuk - ciesze sie, ze moglam pomoc.Wiem jakie to stresujace jak sie cos takiego dzieje.

Ja tez mialam cewnik po cc:tak:. Nie wiem kiedy mi go zalozyli bo u mnie nie byla planowana cc. Zdjeli mi go chyba po 2 dniach. Swoja droga bylo to calkiem wygodne, bo zaraz po cc nie mialam sily na przechadzki do wc.:zawstydzona/y:

Do góry