Niuleczka u mnie skurcz to nie wypinanie.Odczuwam niektóre skurcze bolesne a inne nie,brzuch robi sie przy tym twardy,ale to nie jest wypinanie.Na to nie ma reguły czy najpierw wody czy skurcze.Jeśli zaczyna sie od skurczy a wody nie odejdą to położna przebije,oczywiście to nic nie boli tylko czuć ciepło,jakbyś siusiu bez kontroli robiła.A czasem jest odwrotnie najpierw odchodzą wody a skurczy może nie być.Ja w pierwszej ciąży miałam tak,że najpierw odeszły mi wody,ale nie chlupneły tylko sie sączyły,zadzwoniłam do szpitala zapytać czy już muszę przyjechać,powiedzieli,żebym w ciągu 4 godzin była w szpitalu,to ja sobie jeszcze obiadek zjadłam,przygotowałam co ma mąż przywieźć jak sie córka urodzi.Skurcze przyszły dużo później po odejściu wód.Wydaje mi się,że typowych skurczy porodowych nie da sie przegapić
reklama
mi tez polowa sie tylko spina i ciagnie w dół czasem dochodzi do tego ból taki jak na miesiaczke czasem boli jak cholera
zgadzam sie z lilly
ja ostatnio mialam juz takie skurcze ze myslałam ze zaczne rodzic dochodzily do tego rwania w nogach i ogolnie co skurcz to musialam wstawac i łapac powietrze
zgadzam sie z lilly
ja ostatnio mialam juz takie skurcze ze myslałam ze zaczne rodzic dochodzily do tego rwania w nogach i ogolnie co skurcz to musialam wstawac i łapac powietrze
Ostatnia edycja:
Jedną stronę temu pisałam jakie ja mam objawy.To są oznaki przedporodowe,tyle,że takie oznaki mogą zacząć się dwa tygodnie szybciej albo dwa dni.Także nie wiadomo kiedy dokładnie natura zadziała.A czasami kobiety nie mają żadnych oznak wcześniej.Zobaczę co jutro mi ginka powie,jak tam sprawy się mają mniej więcej.
lilly - własnie czytałam o waszych symptomach - mam to samo. Uczucie napierania na krocze i ból kości łonowych mam juz ponad tydzień, brzuchol tez coraz bardziej sie spinał ale po odpoczynku przechodizło a teraz cała noc i caly dzien jest podobnie, dochodzi ból pachwiny, który wczesniej był sporadyczny i ogólnie czuję się jakos inaczej, wręcz boję sie z domu wyjść.
Wczoraj wieczorem pokłóciłam się zmężem więc w nocy to spinanie zwaliłam na stres ale w dzien nie przechodzi i już mam wilkie oczy ze strachu
Wczoraj wieczorem pokłóciłam się zmężem więc w nocy to spinanie zwaliłam na stres ale w dzien nie przechodzi i już mam wilkie oczy ze strachu
No Niuleczka ze skurczami porodowymi albo tymi przepowiadajacymi to jest własnie tak,że one przychodza bez względu na to czy sie odpoczywa czy nie.Np nocami mnie nachodzą i wczoraj to tak dokuczliwie,że sprawdzałam tylko czy sa regularne.Wiadomo,że od dawna źle się czuję,ale ostatnie dni to takie typowe objawy przedporodowe.
niuleczko rzeczywiście by jaja wyszły Ale lilly niech nam się jeszcze trochę trzyma mi jak twardnieje brzuch to aż widze zarysy worków owodniowych-każdy osobno i czuję jak dzieci próbują się wypchnąć gdy sa ściśnięte
Lilly oczywiście czekamy na wieści po wizycie,ja jak będe się jutro gorzej czuc to też nawiedzę swojego doktorka
mati na pewno dręczą Cię różne myśli,dla mnie od początku tej ciązy kazdy dzień to wielki sukcesTrzymaj się;-)
wiolka co u Ciebie?
Lilly oczywiście czekamy na wieści po wizycie,ja jak będe się jutro gorzej czuc to też nawiedzę swojego doktorka
mati na pewno dręczą Cię różne myśli,dla mnie od początku tej ciązy kazdy dzień to wielki sukcesTrzymaj się;-)
wiolka co u Ciebie?
Ostatnia edycja:
reklama
agucha1986
Fanka BB :)
Dziewczyny spokojnie na kazda z nas przyjdzie kolej, nie śpieszmy się i proszę trzymać mi się w trójpaku jak najdłużej, trzymam za Was i za Siebie mocno kciuki żebyśmy wytrzymały jak najdłużej bo wiadomo im malszki dłużej w brzuszku tym dla nich lepiej....
Podziel się: