reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

niuleczko u mnie tez się własnie tak wypychaja:-D mój mąż nie daje wiary jakie wygibasy potrafią robic i tylko pyta nie boli jak się tak kręcą?

Lilly Sandra się cieszy oczywiście ale też nie wiem czy po jakimś czasie nie wyjdzie zazdrość przez prawie 10 lat jedynaczka a tu taka rewolucja nagle:szok: szczerze mówiąc to ja tez przed zajściem w ciąże troszkę się bałam bo byłam przyzwyczajona że jedno dziecko odchowane a tu znów pieluszki,ale teraz na inaczej na to patrze.

dziewczyny od dwóch dni śni mi sie moja babcia która zmarła rok temu i u której nie mogłam być na pogrzebie,wierzycie w sny?

Ostatnia edycja:
reklama
No moje też sie wypychają,ale jak pisałam ogólnie są ostatnio albo takie leniwce albo im już bardzo ciasno.

Ja wierzę w sny,ale nie wszystkie.Osatnimi czasy też mi się babcia sniła,chyba ze 3 noce pod rząd,pojechałam na cmentarz,zapaliłam znicz i już się nie sni.

No ja do swojej babci na cmentarz mam dość daleko,w innym województwie:-( Ale pomodlę sie dziś za nią.

Szwagier wyniosł mi fotel na taras i sobie wdycham świeże powietrze,a fajnie bo taras od strony północnej więc siedze w cieniu:laugh2:

Lilly - ja myśle o podgrzewaczu bo mam plan że pokarmię swoim mlekeim troszkę chociaż ale nie dosłownie cycem tylko będe ściągac pokarm i gdzies trzeba go potem podgrzać a nie usmiecha mi się ogrzewanie w garnuszku z woda o 3 w nocy..., zreszta potem do zupek mi sie przyda, a koszt niewielki bo na allegro kupiłam.
Ja też puchnę, obrączkę chciałam przymierzyc ostatnio to mi sie zaraz za paznokciem zatrzymała:baffled:, dłonie to mam tak wielkie jak mój mąż, stopy jak troll normalnie, a dzis sie przymierzam zeby sobie troche porządku ze stopami zrobić, pewnie ze 3 godz mi zejdzie i upocę się jak osioł ehhhh

Niuleczka ja też mam nogi jak troll hehe.....bardzo niewyjściowe baleronki :-D

Anuśka ja w sumie od kilku dni można powiedzieć,że mam wszystko.Teraz zostają tylko zabiegi kosmetyczne,czyli przygotowanie posłania do łóżeczek,pranie ubranek itp.Nie chciałam wczesniej żeby się nie zakurzyło.A jak u Ciebie?

nigdy nie miałam ładnych stópek ale teraz to naprawde nieładnie wygląda:crazy:, dla mnie oprócz wizualnego "efetu" gorsze są bóle w stawach palców, nadgarstkach i to, ze nie moge dloni w pięść zacisnąć bo boli i te baleronki sie nie zginaja dobrze...., rano to mam palce zgięte w dloniach i cięzko mi nawet rozprostować, jak dochodzą te upały to robi sie niefajnie....ale pocieszam się, że już niedługo:tak:

Anusia - chyba wszystko mam dla maluchów ale oczywiście nie opuszcza mnie mysl, że o czymś zapomniałam..., dowiem sie po porodzie hehe
Wczoraj oglądalam film z cesarki......dlaczego nie ma innego sposobu wydobycia dzieciatek niz sn lub cc;-)

Lilly u mnie to tak,teściowa wraca w czwartek do domu i ma kupić z tesciem wózek i foteliki także jak wrócimy ze szpitala to już wszystko będzie.Pościel i materac też mam na razie w foli ale dziś jest taka ladna pogoda więc może zacznę wywietrzanie. A do ubrania pościeli zgłosiła sie córka:-DMy na razie rozłożylismy jedno łóżeczko, w razie W czeka drugie:-D

niuleczko ja ostatnio z mężem oglądałam na you tube cc i powiem Ci że lepsza jest chyba ta niewiedza:tak:Poprzednie cc miałam w narkozie a teraz będzie ze znieczuleniem boję się jak cholera!

Ostatnia edycja:
a w czym chcecie kłaść dzieci spac teraz? bo ja mysle, ze rożek + kocyk, na póxniej mam śpiworki, a dopiero później pościel + poduszka, a wy?

Ja tez chcę kłaść w jednym łożeczku na razie ale musiałam od razu dwa rozłozyć, bo jak na jednym położyłam przewijak to juz mało miejsca dla dwóch babli zostało i jeden by leżał pod przewijakiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Lily, ja nie kupuje ani sterylizatora ani podrzewacza. Mam zamiar karmic piersia przynajmniej na poczatku, wiec jakby jakas butelka wpadla to wyparze w garnku. Znajomi obiecali uzywany, moze mi sie jeszcze dostanie. Podgrzewac butelek tez nie mam zamiaru tylko serwowac w temperaturze pokojowej, a jakby sie Robaczki naprawde sprzeciwialy to bede w misce z woda podgrzewac lub z czasem kupie.

Jeszcze do niedawna mialam troche miejsca pod biustem nie 'zajetego' przez brzuch,ale jak sie wczoraj jedno przemiescilo to oddychac nie umialam tak wysko bylo! A propo pozycji dzieci, to macie jakies cwiczenia na obrocenie dzieci w brzuchu? Ja zaraz biore sie za podlogi na kolanach oraz joge bo moje oba miednicowo, wiec chce im dac wiecej miejsca by mogly sie obrocic, ale nie wiem czy to cos da.

Do góry