reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Kurcze, to moze u mnie tez parka siedzi? bo tez od poczatku jest roznica w wadze! Ale fajnie by bylo! Moj to nawet powiedzial, ze jakby parka byla to sie moze 'podwiazac' bo u facetow to podobno mozna odwrocic, nie tak jak u kobiety. Jakby co...Juz nad imionami kombinuje, musza byc takie co pasuja po polsku i po angielsku, a do tego nie sa zbyt popularne...Co tydzien mam inne dwa ulubione, kazde w innym zestawieniu!

Dobrze, ze moge poczytac jak wam to idzie w ciazy, bo nie czuje sie jak ostatnia pokraka i ciamajda. Juz od jakiegos czasu sobie mysle jak to jest jak ktos bardzo otyly zajdzie w ciaze z blizniakami, az im wspolczuje, bo taki dodatkowy ciezar nosic! A z wanny wyjsc czy z lozka wstac? Toz mnie to juz po malu dzwigiem trzeba wyciagac, a przed ciaza bylam calkiem nie tego;-).

reklama
Anuska - to dobrze jednak kumałam od poczatku z tymi torbami:-), też będe mieć dwie, zreszta nie mam takiej dużej jednej, chyba ze walizke ale raczej odpuszczę hah

Lola - bliźniaki zazwyczaj różnia sie wagą i wzrostem. Moje od początku miały różnicę, ktora sie ponoc w pewnym momencie (30tc) wyrównała, a teraz jest znów tylko w odwrotną stronę i ten mniejszy dzidziol z początku jest teraz 500g wiekszy. Dodam, że czekam na dwóch chlopaków;-) Ten mniejszy mial byc na poczatku dziewczynką ale wyrosł jej siusiaczek po jakims czasie i dlatego że był mneijszy to nie było widać jak są wykształcone narządy płciowe. Jednak to o niczym nie świdczy i równie dobrze u Ciebie może być parka:-)

Mati - co dzis tak cicho?

Ja dzień przed cesarką (37 tydzień) nogi ogoliłam w zlewie!!!, więc z tą nieporadnością to nie do końca prawda w ciąży bliźniaczej :) - w sumie przytyłam "tylko" 15kg.

nogi to luzik - gorzej z łonem:-D W ogóle jak ja sie rozchodze to jest ok, dopóki mi brzuchol nie zaczyna twardnieć ale jak leże i mam wstac np do wc to mam ruchy jakbym 80 lat miala hihi

Niuleczka no własnie niedawno jedną turę prania rozwiesiłam.Mam nadzieję tylko,że nie będą miały żadnego uczulenia od proszku.Bo często i te dla dzieci uczulają.Np moja córa miała uczulenie od Loveli.Co do porodu sn to wiem dobrze,że to ciężka praca,pierwszy raz rodziłam 15 godzin,ale jednak wolę taki sposób.:tak:Nie wiem czy tak będę mogła rodzić,ale mam nadzieję,że jeszcze lekarze zmienią w tej sprawie zdanie.A jak u Ciebie samopoczucie?

Anuśka no co Ty kochana,nigdy nie mam Was dość :no: czasem zwyczajnie brak weny albo samopoczucie fizyczne nie ciekawe,więc chwilami mnie nie widać.A jak tam brzuszek,już lepiej?

Wiolcia tak,od wczoraj w sumie już pokoik gotowy,zostało jeszcze poprać i takie tam szczegóły.Chociaż dla mnie te szczegóły nawet są męczące.Nasapie się i nadyszę :-D

Mati co tam u Ciebie?

Toli podziwiam z tym goleniem w zlewie :tak:Kurde ja w wannie golę z ledwością nogi.

Niuleczka ja to podnosze się jak staruszka,ale w ostatnich dniach to już całkiem poległam przez ten kręgosłup.Łono tak to już wyższa szkoła jazdy.Bez lusterka w moim przypadku się nie obejdzie :-D

Ostatnia edycja:
eee to ze mna w sumie nie najgorzej, ja gole nogi pod prysznicem, schylam się i jadę, jakies 2 tyg temu nawet paznokcie u stóp pomalowałam. Do tej pory myje tez włosy pod prysznicem pochylając sie nad brodzikiem:-) kobieta guma hahaha, widze tylko róznice taką jak cięzko robi sie czynności, które kiedyś ot tak szły bez problemów no i ile to teraz zajmuje czasu a ile zajmowalo wczesniej. A Ty toli z tymi swoimi 15kg to sie nie odzywaj:-) szproto, Ty to pewnie nogi na szyje mogłas założyć:-D

Lilly - moje samopoczucie fizyczne nie najgorzej bioraqc pod uwage to co piszę ale to normalka, psychicznie różnie, może nie łapie jakis deresyjnych stanów ale stracha mam chwilami mega, w ogóle nie dociera do mnie za chwile dosłownie będzie po wszystkim....

Ostatnia edycja:
toliv... wow , pojechałaś z tym zlewem:szok: choć golenie nóg pod prysznicem też jest dla mnie wyczynem:szok: choć na razie 10 kg+

nie czujecie się dziewczyny gorzej w trakcie takiego wylegiwania???bo ja mam dziwne wrażenie że wtedy to niedość że poruszam się jak słoń to jeszcze przy każdym podniesieniu się do pionu mam twardy brzuch:wściekła/y: a jak się normalnie poruszam to chyba jakoś lepiej...

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki. Ja dzisiaj padnięta, emka z łózka w nocy wywaliłam bo chrapał okrutnie, a później musiałam wstać drzwi zamknąć bo mimo ze spal na kanapie to słyszałam jak brzęczał :wściekła/y: teraz starałam się coś zdrzemnąć bo na nockę idę ale coś mi nie wychodzi.
Ogonie nie mam już takich mdłości jak wcześniej, teraz chwytają mnie kolo 18 ale da sie wytrzymać, ale codziennie kolo wieczora straszne wzdęcia mam. Nie wiem od czego. Ale brzuchol jak balon i pobolewa. Mam pyanie do dziewczyn z UK w jakich sklepach kupujecie ciuszki ciazowe. Nie mogłam nigdzie spodni dostać. Kiedyś byly w peacocksie ale jedyny w pobliżu mi zamknęli.

z goleniem nóg u mnie niema problemu. siadam na wannie, wystawiam nogę na drugi bok i idzie bez problemu:-) ale już długo nie goliłam "łona" - to jakiś koszmar dla mnie. widzę pępek do połowy więc gdzie tam reszta... :szok: a do lusterka próbowałam ale jakoś nieudolnie mi szło więc sie poddałam. macie jakiś inny sposób? golicie się tak całkiem do zera?

reklama
jestem jestem nie martwcie sie jeszcze nie urodzilam chociaz dzis mam jakies kłucia w brzuszku z prawej strony
rano pod prysznicem mialam jakis dziwny skurcz
ankos ja z goleniem sie nie patyczkuje i gole do zera i calkiem niezle mi to idzie
z reszta innego fryzu tam na dole nigdy nie mialam
milego wieczorku

Do góry