reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

lilly no jak bylam w domciu to w ten sposob dbalam o niego ale teraz musi sobie sam radzic
mi to nawet lekarze siedziec nie pozwalają bo nacisk na szyjke jest
z drugiej strony jak patrze na swoje cialo to tragedia chyba bym nie chciala na takim etapie ciazy uprawiac seksu

reklama
No widze, ze moj maz to nie ma co narzekac w takim razie. Nadal sie kochamy, choc nie tak regularnie jak przed ciaza, ostatnio bo brzuch przeszkadza i trzeba byc pomyslowym. Zadnych przeciwwskazan nie ma, tyle ze prawie to musimy planowac, bo chodzimy spac o innych porach i czasami ja juz dawno spie. Wczoraj sie mi zebralo na amory,ale chyba znowu czop mi zaczal odchodzic, wiec wzielismy sobie na wstrzymanie. Wiem, ze moze sie odnawiac, musze o tym poczytac a moze zadzwonie do poloznej by zapytac czy mozemy.
Mati, niezla waga tych blizniaczek!

powiem wam dziewczyny,ze faceci i tak maja dobrze i wedlug mnie wcale nie sa poszkodowani.dla nich niewiele sie zmienia!nie przechodza tych wszysrkich dolegliwosci i jeszcze wymagani,zeby zaspokajac ich potrzeby.ja nie uprawiam seksu to i maz niech poczeka-wkoncu to NASZA ciaza.

Wiolcia ja walczę ze zgagą od kilku miesięcy.Utrapienie moje bo po nocach spać nie mogę.Rennie też mam,ale prawie w ogóle nie działa.Polecam mleko popijać,i chyba najlepiej działają migdały.Staraj się na noc nie jeść za dużo.

Mati kobieto,jesteś laska i tak sobie mów codziennie:tak:Ja w pierwszej ciąży pod koniec tez czułam się mało atrakcyjna,ale trzeba dostrzec zalety np pełne piersi :-) seksik wtedy do samego końca,chociaż pod koniec to już tylko na boczku ze względu na brzuchol.A teraz już długo nic i nie wiadomo jak długo nic nie będzie bo to potem będzie zależało czy dziaciaki dadzą pobaraszkować,bo jak moją Nikole urodziłam to zawsze jak się zabieraliśmy za przytulanko to ona się budziła jak na złość hehe....

Anuśka ja słyszałam o tym przesądzie i gdyby w to wierzyć to moja córcia faktycznie urodziła się z czuprynką.Ale teraz mam mega zgagę codziennie to chyba będą w włosami do pasa hihi.....Może i coś w tym jest,ale ja wolę wierzyć,że zbyt duży ucisk i inne czynniki powodują zgagę :-) Też oglądam tvn.No po porodzie trzeba bardzo uważać,żeby nie zajść w ciążę.

Ostatnia edycja:
wiolka masz racje:tak:
lilly pelnie piersi to ja mialam od zawsze rozm C
boze a jak wczoraj zauwazylam na nich rozstepy to jestem przerazona
chyba seksik to ja bede uprawiac w pizamie ja pierdziu

LILLY-wlasnie wybieram sie na zakupy to sie zaopatrze w migdaly!i moze wreszcie upoluje TRUSKAWKI-obojetnie za jaka cene!!!niestety na dzialeczce dopiero beda za jakies 2 tygodnie.a do tego czasu to ja zwariuje jak nie zjem:-):-):-):-)

Dziewczyny, chyba mi odszedl wczoraj czop (na to wyglada z opisu), wiem, ze sie moze regenerowac, ale powinnam sie martwic, ze tak wczesnie? Nie mam zadnych skurczy czy boli (procz tych normalnych jak kazda z nas), tylko te cwiczebne Braxton Hicks.

Cailina ja jakis czas temu tez ujrzalam cos w toalecie dziwnego ale odruchowo spuscilam wode i nawet sie nie przyjrzalam co to bylo

reklama
Mati no ja też zawsze miałam czym oddychać,ale są kobietki które dopiero w ciąży mogą się nacieszyć pełnym biustem.Przestań szukać w sobie kompleksów.rozstępy z czasem wybledną i będą mało widoczne.Sama zobaczysz za kilka miesięcy,że rozstępy będą mało widoczne i brzuszek będzie jak przed ciążą :tak:

Wiolcia no migdałki polecam.W biedronce mają dobre,taniej i w dużej paczce.Truskaweczki ostatnio jadłam,ale nie ma to jak z ogródka mniam.....

Cailina mi czop w pierwszej ciąży odszedł jakieś dwa tygodnie przed porodem.Wyglądało to jak kurze białko (takie coś galaretowate) z pasmami krwi.

Anuśka całkiem niezły pomysł z tymi majteczkami na kłódkę hehe....

Ale mnie teraz naszła ochota na te truskawki,albo arbuz taki soczysty.Mój dokończy kłaść podłogę to go wyślę do warzywniaka.

Ostatnia edycja:
Do góry