reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ankos, widze, ze nie ja jedna giganty w sobie hoduje;-). Nie martw sie na zapas tylko lez, z takimi dobrymi wagami to dzieciaczka i tak bedzie latwiej, nie sa to juz totalne malenstwa. Mi tam lekarz nic nie wspominal o szyjce, wiec mysle, ze jest ok. Ale jak ci powiedzieli, ze na maksa 4 tygodnie to brzmi to przerazajaco, choc z drugiej strony w naszym przypadku moze nie byc zle, trzeba sie po prostu z tym liczyc.

reklama
ankos - w sumie trzyma sie kupy co piszesz, ze dadza ci sterydy gdyby sie cos zadziało - oby jednak nie musieli, tylko leż grzecznie:-) A z porodem to lepiej bys tego nie ujęła, własnie ja się boję dokładnie tego samego....przedłużającej się akcji porodowej, niedotlenienia szczególnie drugiego dziecka i nie daj boże nieodwracalnych zmian neurologicznych, nie wykluczone jest tez sn+cc. Oczywiście może byc zupełnie super i może urodziłabym sn jak yummy w 2 godzinki i gdyby ktos mi to zagwaranatował to pewnie bym na to poszła ale nikt nie da tej gwarancji. U mnie w szpitalu tez zalezy na jakich ludzi trafuiłabym na dyżurze. Ponoć jest jeden profesor fanatyk sn, a blixniaki pewnie byłyby kolejnym "innym" przypadkiem medycznym , cos by się działo innego nie? Wolę cc,mimo, że wiem ze to operacja i będe dlużej do siebie dochodzić, to jednak to nie przeszczep serca, da się przejść, nie ja pierwsza:-), a dzieci na pewno będą bezpieczniejsze.

Anuśka - pisałaś, że Ci się brzydko rozeszła blizna po cc i że Ci teraz ja wytną czy to znaczy, że nzów Cię czeka pionowe cc?

Ostatnia edycja:
wow dziewczyny! piękna waga!:-):-)

ankos a ty coś się więcej poruszałaś przez te 2 tyg, czy ak sama z siebie ta szyjka??
aż się boję co moja wyrabia, bo ostatnio to mało leżakowałam:-( wczoraj byliśmy na komunii i dzisiaj brzuch szaleje:wściekła/y: jakoś u mnie on z opóźnieniem odreagowuje...aż sobie nospę zjem...

anuśka nie wiem sama co się dzieje nie mam humoru wszystko mnie wkurza wszystko niepokoi. Do tego dzieciaki kopią jak szalone czasem już mam dość bo mnie wala strasznie po wnętrznościach aż mnie boli wszystko. Co do tej huśtawki to zgadzam się w 100% na początku sie czułam super, a od jakiś 2 tygodni mam humorki takie płaczki nerwy straszne, niewiele mi trzeba żeby awanturę sklecić, np ostatnio mężowi ostro sie oberwało, ze kupił nie te lody co chciałam był ryk i awantura jak by nie wiem co sie działo. Wkurza mnie to samą.
mati powiem Ci że dobija mnie też waga oglądam sie za chudymi dziewczynami i sie zastanawiam czy po ciąży kiedyś bede tak wyglądać. Co do makijażu za każdym razem jak gdzieś wychodzę staram sie tuszować wszystkie te niedoskonałości bo by mnie dołowało jeszcze bardziej jak bym miała sie pokazać tak jak wyglądam naturalnie.

Już sie wcześniej na to skarżyłam ale prócz tego że brakuje mi sexu to po prostu bez sexu czuje nieatrakcyjna.

Ja dostałam sterydy w 37 tygodniu w szpitalu ( leżałam od 35tyg na patologii) - dwa dni przed porodem.
Jeśli chodzi o poród to tylko cc - nie śmiga się tak jak po sn, ale bezpieczeństwo dzieci było moim priorytetem.
Po ciąży nie ma już śladu, ważę tyle co przed ciążą - 15 kg mniej :D

Suwaczek mi nie działa - jestem 2 tygodnie i 4 dni po cc.

Obraz 010.jpga to my:-)

tolive masz rację - zdrowie dzieci przede wszystkim! będę przekonywać moją ginkę żeby mieć cc. a jeszcze mi się przypomniało - ta położna mówiła że każda kobieta w ciąży ma prawo domagać się cc nawet jeśli (tak jak w moim przypadku) dziecko jest prawidłowo ułożone i nie ma przeciwskazań do sn. argument że obawiamy się o zdrowie i bezpieczeństwo dzieci podczas porodu jest wystarczający tym bardziej w ciąży bliźniaczej.
pikka ostatnio bardzo dużo sie ruszałam:remont, zakupy, komunia.możliwe że to przez to. piękny brzusio!!!!

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny. mam do sprzedania wózek ABC Design Zoom w kolorze brązowym, 2 gondole+ osłonki przed wiatrem + 2 spacerówki. Jeśli któraś jest zainteresowana (najlepiej z małopolski) to proszę o informację na priv.
Życzę zdrówka i pozdrawiam.

niuleczko mój gin mówił ze jak miałam juz pionowe to teraz też bo bedę bo nie ma sensu ciąć macicy w dwie strony,mogłyby jakies komplikacje z tego wyjść a poza tym chcę by wycieli mi tą paskudną bliznę:tak:

Cailina i ankoś piekna waga maluchów;-) A propo sterydów na płucka to ja miałam tydzień temu podczas pobytu w szpitalu i jestem teraz spokojniejsza:tak:

Pikka sliczny brzuszek i Ty tez widać szczuplutka,podobnie jak ja;-)

reklama
czesc dziewczyny
co tam u was slychac?
dzidka jak u ciebie dzis samopoczucie?
ja jutro mam badanie mojej nieszczesnej szyjki
u nas w nocy dzis urodzila dziewczyna bliznieta w 34 tyg z waga 2600 i 2700gr dosc duze :szok:
pozdrawiam milego dnia:-):-)

Do góry