reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witaj no pewnie ze mozna:-):-)
pisz koniecznie ktory to tydzien i jak sie czujesz

Hejko :-)
Jest to 20 tydzień, a właściwie 21. Czuję się świetnie choć brzuchol już trochę zaczyna przeszkadzać :-)
Jest to ciąża jednokosmówkowa, dwuowodniowa i noszę w sobie 2 córcie :-) A prócz ciąży bliźniaczej mam jeszcze 4 letniego synka, Filipa.

Ostatnia edycja:
reklama
lena teraz to brzuchol bedzie ci szybciutko rósl
ja juz mam problem z zalozeniem skarpetek maz mi buty wiaze jak trzeba
ale gratuluje dziewuszek

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :)
anuśka - udanej wizyty życze, samych dobrych wieści.
dzidka - ja już po choróbsku. udało mi się domowymi sposobami zaleczyć i ten syrop *spam* - rewelacja.
mati jak jesteś zainteresowana tym wózkiem to szukaj bo potem może być ciężko choć te nowe ładniejsze :-)
a co do bóli w podbrzuszu - też takie miałam i pytałam na wizycie co to może być a lekarka stwierdziła że to są typowe bóle przy naciąganiu macicy. teraz mamy największy rozrost - strasznie szybko dzieciaki zaczęły rosnąć i nie unikniemy tego tym bardziej że to nasza pierwsza ciąża. I zostaje przy tej wersji żeby się nie nakręcać;-)
Lena - witamy :-)

dziewczyny dalej mam schizy o tą moją córe. Ona bardzo rzadko daje mi kopniaki. Młody się wierci niesamowicie i daje porządne kopniaki a ją tylko tak delikatnie czuję,raz na jakiś czas tylko mocniej kopnie takto ewentualnie się rozpycha że mi zniekształca brzuch ale jak przyłożę rękę to wiem że cały czas jest aktywna ale bez porównania z chłopcem.

a wczoraj to jakiś dziwny dzień był. ja nie dość że miałam problemy z żołądkiem to tez mi twardniał brzuch strasznie. i noc... masakra wogóle spać nie mogłam tak mi wszystko przeszkadzało.

No hej Kobietki,

dzisiaj trochę później sie melduje, ale od rana na zwolnionych obrotach - zmęczenie jak diabli plus ta opuchlizna nóg..normalnie myśl o głupim prysznicu mnie przeraża a co dopiero, żeby zrobić coś więcej :-(
i to muszę Wam powiedzieć, ze sytuacja zmienia sie diametralnie..jeszcze 2 dni temu na wizycie zaklinałam się u lekarza, ze chce wytrzymac jak najdluzej a nie rozwiazywac ciaze w 36 tyg. (oczywiscie pod warunkiem, ze brzuch wytrzyma i dziewczyny spokojnie wysiedzą), a lekarz sie smial, ze zobaczymy co bede mowic w tym 36 tyg. i teraz mam za swoje o.....:zawstydzona/y:

a tak w ogóle to tak:
Toliv - gratuluje obrony i cóż..kładź się grzecznie do szpitala i za bardzo nie spiesz, bo po Tobie to chyba juz ja :szok:

Donka
- no booskie te Twoje dziewczynki..a jakie kontaktowe już....a po ile cm miały jak się urodziły? bo ja tak ciągle z tymi ubrankami sie zastanawiam..na 50 nie kupuję w ogóle, ale wydaje mi się ze jak na 2 istoty to tych na 56 po córci mam jednak troche mało???

Niuleczka - a Ty się juz powoli w kolejkę ustawiaj.. ja po Toliv i chyba po mnie jeszcze Anuska, nie? a potem Ty?

Anuska kciukasy za wizytę. Nie denerwuj się, na pewno wszystko bedzie ok :tak:
Lena - witaj :-) z nami szybko czas leci:-D masz 4 latka w domu, tak jak ja, tylko ja dziewczynkę i w brzuszku też 2 dziewuchy...sam babiniec :-D jak synek zareagował na wiesc o liiiiiiicznym rodzeństwie?

Lena - witaj :-) z nami szybko czas leci:-D masz 4 latka w domu, tak jak ja, tylko ja dziewczynkę i w brzuszku też 2 dziewuchy...sam babiniec :-D jak synek zareagował na wiesc o liiiiiiicznym rodzeństwie?

Hejko ;-) O! To tatuś pewnie niepocieszony? :D
A bardzo dobrze. Ucieszył się a po pewnym czasie doszedł do wniosku,że wreszcie się od niego odczepimy i będzie miał spokój :shocked2:

Ankos - nie denerwuj się o dzidzie..ja mam podobnie..jedna z dziewczynek zdecydowanie bardziej aktywna od drugiej, którą czuję bardzo mało..no ale po pierwsze inaczej leżą (ta mniej aktywna była długi czas poprzecznie, teraz niby główką na dół ale jest wysoko pod zebrami) i ta co sie mniej rusza jest trochę ciezsza, wiec pewnie i wieksza. Moze ma poprostu mniej miejsca? Także u Ciebie moze być podobnie.

A powiedz, bo tak się z twardnieniami zastanawiam, Ty jakieś leki bierzesz w ogóle? U mnie mniej wiecej w tym tyg. co u Ciebie lekarz musial zmienic luteine na fenoterol :baffled:

ankos aimee ma racje u mnie tez tak jest
chlopczyk bardzo spokojny a druga dzidzia potrafi kopac caly dzien
ankos wlasnie tez mi wczoraj moja mama mowila ze dzieci coraz wieksze i coraz bardziej sie rozpychaja i 2 na dodatek
tym bardziej ze bylam we wtorek u lekarza i jest wszystko ok
pocieszam sie ze chodze co 2 tyg i na bierzaco mnie bada bo tak to by mi chyba na glowe padlo jak bo bym sie zamartwiala

Ostatnia edycja:
to mnie uspokoiłyście :-) czyli to normalne może być.dzięki :-) bo tak sobie myślałam że każda ciąża jest inna i każde dziecko inne a ja mam jakby dwie osobne ciąże bo to dwujajowe więc odrębnie się rozwijają i różnią od siebie.

ja nie mam ani luteiny ani fenoterolu. do końca 4 miesiąca byłam na duphastonie a teraz tylko witaminy, magnez, żelazo, jodid i kw. foliowy. A w razie twardnień mam zażyć większą dawkę magnezu i buscopan. bo ogólnie twardnienia rzadko mi się zdarzają - zazwyczaj jak olewam zalecenia nic nie robienia i za dużo pochodzę, zginam się itp. ale ostatnio byłam na dłuuuugim spacerze po górkach i nic mi nie było więc nie ma reguły.

reklama
ankos ciaza dwuowodniowa i dwukosmówkowa to nie znaczy ze dwujajowa no chyba ze masz parke:-):-)
czasem bywa u mnie ze jednego dzidziulka nie czuje przez caly dzien:-):-)

Do góry