reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ponieważ dorotka prosiła mnie żebym pochwaliła się tym co wydziergam dla malutkiej to się chwalę
DSCN2024.jpgDSCN2025.jpgDSCN2026.jpg

reklama
CZesc dziewczyny!TOSSA-SZAL Z TA CZAPECZKA-SLICZNA A TWOJA DZIDZIA JESZCZE PIEKNIEJSZA-poprawilas mi humor.dziewczyny mnie tez wczoraj wszystko w srodku bolalo.pojadlam winogron i moze zoladek albo dzieciaczki mi po zebrach kopaly,bo mnie okropnie bolalo.cos probowalam wczoraj zrobic ale nic mi nie wychodzilo a dzisiaj po nieprzespanej polowicznie nocyy poryczalam sie z rana.pogoda taka jak zima.mam nadzieje,ze u was lepiej.jak tam brzuszki-MATI,ANUSKA ,LILLY?????????
AGATA-super,ze juz twoje maluchy niedlugo beda po tej stronie-mozesz juz dni odliczac!
aha LILLY-te kocyki dwustronne sa przesliczne,mieciutkie.mam ochote zamowic jeszcze jedne tylko mniejszy rozmiar i w innym kolorze.

czesc dziewczyny ja dopiero wstalam
wczoraj na wieczor zle sie czulam
dzieci zaczely mnie tak strasznie kopac w dole brzucha ze myslałam ze oszaleje
chyba przez to mialam te twardnienie ale wzielam nospe i zasnelam
dzis jak narazie czuje sie bardzo dobrze ale mimo wszystko zadzwonie do ginki zeby po swietach mnie przyjeła w razie co
wiolka ja wlasnie tez objadlam sie winogrona i chyba jelita mi szalały na to wszystko

hej laseczki:)
maluchy przyszły na swiat 30.03
Franek 50cm i 2580gr 8 pkt
Szymek 50 cm i 3070gr 10 pkt
odezwe sie jak znajde chwale, wczoraj wróciliśmy do domu:)
pozdrawiamy!
jakies maluszki przyszły na swia podczas naszej nieobecnosci?

Cześć dziewczynki.

Agatka super,że jeszcze troszkę i maluszki będą po tej stronie:-)

Wiolcia to dobrze,ze jesteś zadowolona z kocyków,jak mówisz,że są fajne to też je wezmę,ale ja właśnie te mniejsze.Nie są za grube,ani za cienkie? Dzięki,że pytasz moje samopoczucie dziś trochę lepiej.Mam nadzieję,ze donoszę tą ciążę prawie do końca bo coś źle ją znoszę.

Madzia GRATULACJE !! ładna waga dzieciaczków :-) jak znajdziesz chwilkę to koniecznie wstaw fotki maluszków i zdaj relacje :-) Buziaki dla Was :-)

Mati cieszę się,że już dobrze się czujesz.

Anuśka a jak tam u Ciebie samopoczucie?

Dziewczyny jak tam przygotowania do Świąt? mi się w tym roku nawet nie chce o tym myśleć.Zostajemy w domku bo nie mam weny jeździć po rodzinie przez moje częste dolegliwości.Zrobimy sobie w domku Święta.W ogóle nie czuję,że zbliża się Wielkanoc.Apetytu zbytnio tez nie mam na te świąteczne przysmaki.

Miłego słonecznego dzionka Wam życzę :-)

MAGDA-super!dzieciaczki na wielkosc jak w ciazy pojedynczej!gratulacje!jak sie czujecie???
LILLY-ja tez nie mam za bardzo weny.w niedziele idzziemy do znajomych na parapetowe ale czuje,ze dluzej jak ze 2 godz.nie posiedze.w maju mam komunie to juz chyba calkiem odpadne.te kocyki to na takie chlodniejsze dni ale nie sa grube.na upaly ja kupie polarkowe cieniutkie albo bede przykrywac pieluchami.

magda super:) no ladne chlopaki,mysle ze moje tez pomiedzy 2,5-3 kg beda.Koniecznie opisz jak porod itd. Cesarka ze tak dlugo w szpitalu bylas?no i o zdjecie smerfow poprosimy:)

lily nie przejmuj sie sie...ja nawet jakbym miala ochote na swiateczne przysamki to zapewne zaraz je zwymiotuje tak scisniety mam juz zoladek...ja mam zakaz ruszania sie na swieta na szczescie mam 5 min dalej mieszka to moze tam pojedziemy i poleze wsrod ludzi...

Ja juz odliczam dni do ostatniej wizyty:D tylko to mnie przy zyciu trzyma choc wczoraj jak wlecialam do gabinetu to tylko slyszalam zdziwienie ze po pierwsze jeszcze nie urodzilam,po drugie tak dobrze sie poruszam samodzielnie przy takich sloniach

Ha ja coraz dluzej nie spie dzis udalo mi sie przed 6 zasnac na troche...maluchy chyba naprawde chcialy mamunie przyzwyczaic do braku snu juz mnie to nawet nie meczy.
Zycze wszystkim lepszego samopoczucia!
Dziewczyny po ile butelek w koncu do karmienia na jedno dziecko kupilyscie/kupujecie??

maluchy spia:)
czujemy sie dobrze, dzikujemy. Franek miał troche ciężki start, ale teraz nadrabia i zjada więcej niz brat:) mleko odciągam i karmię swoim narazie, Szymek ładnie je z piersi, ale chce kontrolować ile zjada, bo od wczoraj cos nie ma apetyu i ulewa na żółto, pokazywałam w szpitali pediatrze i nie zareagował, więc mam nadzieje, że nic złego sie nie dzieje. Franio ma bardzi krótkie wędzidełko i ciężko mu chwycic cała brodawke, dzis była pierwsza próba dostawienia do piersi w kapturku i udało sie:)
cesarke znosłam dobrze, ale co poród naturalny, to poród naturalny.. wszystcy byli w szoku, że tak smigam, ale łatwo nie było..miałam cały czas w głowie słowa dziewczyn, musisz duzo się ruszac i prostować i podziałało:) miałam 4 szwy, pisze miałam, bo wczoraj już i je zdjeli:)
jak opiekuję sie bliźniakamim(mąż bardzo pomaga) to zastanawiam się, jak mogłam narzekac przy jednym Damianie, że mi ciężko:)

najwazniejsze ze juz w domu jestescie i ze wszystko jest ok:) ah z tymi porodami to indywidualnie widze opinie znam kobitki ktore po naturalnym mialy cc i byly bardziej zadowolone no i na odwrot-jak Ty
Ha daletego sie ciesz ze to moja pierwsz ciaza ani do porodu nie bede miala porownania-po prostu tak musi byc jak i do opieki nad dziecmi;) bedzie to naturalne od poczatku i juz:)
Mam nadzieje,ze dzieciatka beda ladnie przybieraly a Ty szybciutko wrocisz zupelnie do siebie no i ze beda grzeczne chlopaki!!Ucaluj od cioc wszystkich z bb:)

reklama
Agatko super wieści po wizycie:-)Dzieciaczki mają piękną wage i przez dwa kolejne tygodnie na pewno jeszcze przybiorą:tak: Troszkę mnie przeraziły te deformacje:szok: stópek i bioderek,mam nadzieję że u nas takowych nie będzie:sorry:

magda-gdańsk super:-):-):-) czekałyśmy z niecierpliwością na wiadomość od Ciebie:tak: Dzieciaczki z piekną wagą;-)Dlaczego jeden miał 8 punktów?Fajnie że już lepiej z samopoczuciem!Teraz czekamy na zdjęcia przystojniaków:tak: Świetnie że mąż Cię wspiera,a jak było z opieką nad dziećmi w szpitalu?No i oczywiście gratuluję karmienia piersią:-D:-DMadziu Asia urodziła dwóch synków jeden z wagą 1500 a drugi 900g w 31 tygodniu,podobno mają się dobrze i maluszki same oddychają:-D

wiolu i lilly dziękuję dziś już lepiej się czuję,właśnie skończyłam robić sałatkę.

Do góry