reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

eh dziewczyny ja to ciekawa jestem jak te czas nam bedzie lecial jak urodzimy...ja jeszcze jak wczoraj pamietam jak o ciazy sie dowiedzialam...szok byl ale nie bylam zalamana ani nic z tych rzeczy jak czesc kobiet(powiem Wam ze pobuszowalam troche po necie z nudow i jak poczytalam jak niektore mamuski narzekaja na blizniaki-z reszta na pojedyncze tak samo to mysle ze niektorzy nie powinni planowac dzieci...rozumiem ze bedzie brak snu,zmeczenie,czasem bezradnosc ale to co niektorzy pisza to przesada...nawet bym tak nie pomyslala a co dopiero wypisywac)

anuska tak z ciekawosci dlaczego mialas pionowe ciecie?

reklama
tez wiele razy na te bodziaki trafilam:-) jade niedlugo do sklepu moze cos na promocji kupie i to juz z bodziakow bedzie koniec bo mam ich troche

Pewnie,że dzieci to nie tylko sobie ładnie je ubrac i wozic na spacerki s a i trudne momenty,ale warto mieć dzieci :-):-) Właśnie moja panna mnie mocno zdenerwowała,prawda jest taka że im starsze dziecko tym większe wyzwanie :tak:

Miałam cięcie z powodu przedwcześnie odklejonego łożyska,poród się przedłużał,miałam małe rozwarcie i dostałam krwotoku jak wyciągnęli mała to sina była:szok:Takie pionowe cięcie ro bią gdy muszą szybko wyciągnąc dziecko.
Agata zgadzam się po co starać się o dzieci a potem tak narzekać,mi na pewno też będzie ciężko ale to przez co przeszłam żeby donosić tą ciążę umocniło mnie w przekonaniu że nie zamieniłabym się miejscem z nikim innym na świecie:-)

cześć dziewczyny:)
U mnie paskudna pogoda, strasznie leje i wieje.
Byłam dziś oglądać wózki w sklepach. I zostaje przy tym X-lander x-twin. Jak dla mnie to najwygodniejszy. Zwinny, lekki, nie bardzo szeroki, fajnie sie składa(od razu ze spacerówką). I cena... 1400zl za zestaw (niema fotelików do niego- ale z tym sie pogodzilam bo i tak jeden juz mam). teraz sa w promocji (wyprzedaż rocznika 2011) niema jeszcze najnowszego modelu 2012/2013 - bedzie dopiero od maja w sklepach w cenie ok 2000zł.
Wyczyniałam z nim w sklepie przeróżne rzeczy i naprawdę jest dobrze wyważony. Przy podjazdach na krawężniki żadnego problemu ;) chyba go zamówimy juz w najbliższym czasie póki taka cena niska.
I kupiłam sobie tego rogala do spania.
znalazłam na portalu gumtree.pl ogłoszenie.babka sprzedawała rogala motherhood za 55 zł wiec cena naprawde świetna.odebrałam go osobiście i jeszcze mi dorzuciła kilka majtek poporodowych bo jej zostały (oczywiście nieużywane :-) ).

mati nie przejmuj sie teściową. moja jak sie dowiedziała że bliźniaki to zaczeła mi gadać że to taki ciężar, jak ja sobie poradzę.... tylko to już starsza kobieta więc przymknęłam na to oko. Teraz sie wszystkim chwali i cieszy. najważniejsze jest by dzieci były zdrowe.
Ja ostatnio mam takie straszne myśli - boję się że coś będzie nie tak, że urodzą się chore :-( też macie takie lęki?

Ankos wydaje mi sie,że każdej mamie przychodzą czasami takie głupie myśli,tez tak mam czasami.W pierwszej ciąży miałam bardzo nasilone takie myśli pewnie dlatego,że ogladałam w tv programy gdzie np pokazywali chore dzieciaczki.Teraz nie ogladam takich rzeczy.Niestety to niewiadoma czy dzieciaczki w brzuszku są zdrowe,ale trzeba myśleć pozytywnie,że wszystko z nimi jest ok :tak:

Co do wózka jak już pisałam mi sie on podobał,ale coś mi ostatecznie w sklepie nie podszedł no i nie pasuje mi że nie można zdemontować spacerówek,żeby umieścić foteliki,przez co jak gdzies będziemy jechać to za dużo miejsca nam by zajął w bagazniku.Wiadomo jednak,że każda z nas ma inne wymagania względem wózka:-)

reklama
dziewczyny a ja wlasnie wrócilam ze sklepu
w tesco malo co na przecenie bylo normalnie to ceny z kosmosu dla jednego dziecka jeszcze mozna by bylo cos kupic ale dla 2 gorzej
w pepco bylo bylo wiele rzeczy przebranych kupiłam 4 pary slicznych skarpetek i 2 bialo- bezowe pajacyki
jednak nie ma jak to zakupy na allego uzywanych rzeczy:-):-)
dziewczyny ja tez nie ogladam chorych dziec,szkoda mi kazdego dziecka wiadomo
mam nadzieje ze moje zdrowe beda
jedynie martwie sie zebym przedwczesnie nie urodzila ale z dnia na dzien jest lepiej i mniej sie martwie

Do góry