reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

tak teraz mam połowkowe to juz za 2 dni :-D:-D
mysle ze zmierzy mi dl szyjki chociaz jak ostatnio mnie badala to mówila ze nic sie narazie nie zmienilo od poprzedniej wizyty szyjka krotka ale trzyma -jeszcze troche zostalo czasu do porodu i wiele moze sie zmienic
no dobrze ze ta dzialka jest bo tak to tylko balkon by zostal
twoja sytuacja jest inna bo corka musisz sie zajac a ja tylko leze -tesciowa mi wszystko przynosi do łózka a wieczorem moj maz przejmuje obowiazki
apropo tesciowej to wlasnie przyszla i myje mi okna :-):-)

reklama
hej laseczki:)
jestem, czytam, ale jakos weny brak na pisanie.
dzisiaj wizyta, zobaczymy co tam słychac, ale raczej nie zanosi sie na szybsze cięcie.
miłego dnia

Magda - a nie masz cc na 30 marca wyznaczone? to sie jeszcze może zmienić?, odpoczywaj w każdym razie.

Mati - fajna masz teściową w sumie, choc ja swojej nie pozwolilabym się krzatac po domu. Mama chciala mi okna umyc ale tez sie nie zgodziłam, bo jak to mój młody mąż nie umuje a mama 60 lat będzie na szmacie latac o nie! Ja w każdym razie juz za te okna sie nie biorę, głupia nie jestem. Podziwiam Twoje relacje z teściową, ja swojej unikam jak ognia, mam do niej wiele "ale" i az sie boje o to, że bede zbyt zaborcza o dzieci, na sama mysl, że nosi je na rekach szlag mnie trafia hehhehe, chyba, ze mi się odmieni jak bede majaczyc z braku snu - zobaczymy.

Niuleczka - nie kupowałam z gondolami bo moim bąblom teraz na wiosnę już nie są potrzebne a na zimę następną to już kompletnie, a oparcie na tyle się rozklada że maluchy leżą i nie są pokręcone ani nic takiego - także nie mam pojęcia jak z gondolami...podnóżek jest nieruchomy , długość całkowita to 76cm - najszerszy punkt wózka to rączka !
wstawiam fotki poniżej jak wyglądają moje maluchy w BJ
Zobacz załącznik 450862Zobacz załącznik 450863Zobacz załącznik 450864

co do teściowej...moja przez całą ciążę nie zapytała się czy mi cokolwiek pomóc a mieszka 3 piętra niżej a teraz to kochane wnuczki są i gdyby mogła to codziennie by przychodziła ale to też trzeba jej wszystko nakazać , przykazać itp...najlepsze było to jak zostawiliśmy ją z maluchami przed chrzcinami żeby iść do kościoła itp , wracamy i się pytam czy dawała im coś do picia , a ona na to : nie nie dawałam bo nie wołały ....no jak 3 miesięczne niemowlę ma wołać że chce mu się pić ?!???!!!

Ostatnia edycja:
niuleczka tez bym w zyciu nie pozwiliła zeby mi tesciowa cos w miom domu robila ale teraz nie mam wyjscia
z reszta ona nie jest upierdliwa pozatym gotuje codziennie obiad bo jak maz przychodzi z pracy to ma obiad pod nos a tak by mysial jeszcze brac sie za gotowanie to byl by juz wieczor
mi ona nie przeszkadza a jak jest to czas mi szybciej leci
ale wiadomo co za duzo to niezdrowo-narazie jest ok
tossa boze jakie boskie dzidziulki masz buziak dla nich

Tossa - widze, że sie werandujecie:-), faktycznie ni epotrzebujesz juz gondoli w końcu dzieci już 4 miesiące prawie skończone. Ja sie caly czas waham co do wózka. Najbardziej chcialabym BJ city select ale za drogi a używek nie ma, potem abc zoom ale wiem, że strasznie dlugi i siedziska oddzielnie trzeba odpinac no i ten city mini przykul teraz moja uwagę tylko te gondole strasznie drogie, za 2 szt. 1000zł trzeba dać, a używanych tez nie widziałam i mam zagwostke co robić.
A wiesz ja też jestem z Łodzi i też będe rodzic w Matce Polcce, mam tam swojego lekarza, generalnie slyszalam, że do porodu w MP tzreba miec dużo sił psychicznych bo tam jest ostra fabryka, boje sie, że mi małe zabiora, a z drugiej strony, że po cc kazą mi sie opiekowac, karmic itd i ze tez nie dam rady a nikt nie pomoże ehh, pewnie w praniu wyjdzie ale jak będe bliżej porodu to pewnie się do Ciebie zwrócę po kilka rad :-) dzięki

niuleczka - nie ma sprawy, jak coś to pisz i pytaj :-)
Ja rodzilam na tym samym oddziale co MoniaN i Moniek78 :-) tam maluszki po porodzie nie są przy mamie a jeśli coś się dzieje to są zwożone na dół na neonatologię - i powiem szczerze że chodząc tam do dzieci to na psychike mi waliło, szczególnie wk...y mnie tam niektóre położne
A Ty z którego oddziału masz lekarza ?

reklama
własnie nie wiem na jakim oddziale pracuje bo nie mialam jeszcze przyjemności byc w szpitalu podczas ciązy ale chodze do dr Hincza, moze znasz?

Do góry