reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mati Ty to masz dobrze,w sumie mało kiedy bynajmniej w moim gronie znajomych zdarza się,że są dobre układy z teściową.W sumie mam tylko jedną taką koleżankę która ma super kontakt z teściową.Ja do mojej w sumie nic nie mam bo za mały kontakt,mieszka aż 700km od nas.Ale podobnie jak niuleczka nie chcę żeby ktoś wtrącał się zbytnio w wychowanie dzieci także może i dobrze,że mieszka daleko.Ale jak ktoś nie ma doświadczenia i boi się tych wszystkich początkowych czynności typu kąpiel itd to teściowa może okazać się pomocna byle z umiarem bo znam takie co wręcz próbują we wszystko ingerować.:tak:Ale mati przynajmniej możesz sobie spokojnie odpoczywać jak teściowa chętna do pomocy:-)

reklama
witajcie kobitki podczytuję na bierząco ale brak weny do pisania a pierdołami wam nie chcę główek zawracać...jakaś chandra czy coś mnie dopadło i lipa:-(

magda- powodzenia na wizycie...już masz z górki więc fajnie...
mati trzymam kciuki za dwa dni na połówkowym oby wszystko było dobrze
a ja mam wizytę jutro i juz się stresuję miesiąc czekania to długo niby nic się nie działo dlatego mogłam przyjść po miesiącu ale jak chodziłam co 2 tyg to jakaś spokojniejsza byłam :zawstydzona/y:

trzymajcie się dziewczyny i trzymam kciuki za wszystkie wizytujące....i w ogóle dużo zdrówka każdej życzę...no i co i leżymy dalej i odpoczywamy...choć nie powiem ja moge chodzić i to mnie jakoś ratuje...bo już wariuje...a ginka powiedziała że dobrze by było jeszcze z 10 tc wytrzymać więc trzeba nogi zaciskać i trzymać hehehe

Niuleczka ostatnio widziałam na tablicy BJ podajże z gondolkami,jak gdzieś mi się rzuci w oczy to dam Ci znać.Ja kupiłam zooma,wiem,że jest długi ale testowałam go nawet z dziećmi i wydaje mi się,że będę zadowolona,chociaż podobno nie ma idealnych wózków dla bliźniąt.Kupiłam oczywiście używany z gondolkami,fotelikami i jeszcze kobieta dorzuciła dwa śpiworki na zimę i folię przeciwdeszczową.

najgorsze własnie, że ciężko zobaczyć naocznie bliźniaczy wózek, juz mnie to wkurza jak wchodze do sklepu stoi 30-40 wózków, a blixniak jeden albo wcale. Zoom to jedyny wózek jaki widziałam na żywo i faktycznie niby lekko sie prowadzi choc patrzyłam na sucho ale ta dlugość powala. W sumie to mam mętlik w glowie i już sama nie wiem jakie rozwiązanie najlepsze. Grunt, że Ty jestes zadowolona i za dobrą kaske udało Ci sie kupic cały kpl:-)

Niuleczka ja kilka widziałam na żywo bliźniaczych wózków,ale nie było łatwo znaleźć taki sklep.zoom długaśny z gondolkami a jak tak zamontowałam foteliki,albo spacerówki to całkiem spoko.Tak szczerze to ja idealnego wózka nie widziałam bo w każdym bym cos zmieniła:tak: dopiero jak go kupiliśmy to dowiedziałam się,że gondolki się składa na płasko,żeby gdzieś schować.

Witam i ja. U mnie tez ostatnio weny na pisanie nie ma. Co do wózków to jednak jak dzieci letnie to gondole wygodne. Każdy ma inne priorytety. Moj naszczescie nie jest drogi bo spacerowki z gondolami za około 1200-1300 zł. Co prawda ja go kupuje w uk więc przebicie lekkie jest ale tragedii nie ma a juz komplet. Spacerowki,2 gondole,2 foteliki samochodowe,folia,ochraniacze na gondole i spacerowki,torba i w przeliczeniu to za wszystko niecałe 2 tys.

reklama
Witam!
Ahh, kilka dni mnie nie było a tu 20 stron zaległości.. ładnie lecicie :-)
Ja właśnie skończyłam pisać listę potrzebnych rzeczy, niektórych nawet nie wiedziałam, że będą potrzebne dopóki tu, na forum nie przeczytałam. Człowiek się uczy całe życie ;) na szczęscie z waszą pomocą ogarnęłam to jakoś i w przyszłym tygodniu zakupy:-)

W sobotę wybrałam się do Pepco obejrzeć te tanie ciuszki i byłam zszokowana, niektóre takie malutkie że aż się dziwiłam czy dziecko się w nie wmieści :szok: w końcu kupiłam tylko body z dł rękawkiem, żółte i szare, nic innego jakoś mi nie podeszło ;)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Do góry