reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczyny!
magda-skad Ty sile na wszystko kobieto noerzesz??oddaj troche:D
wiolka-tez coraz czesciej sie zastanawiam...wiekszosc doby spedzac na karmieniu hmmm zobaczymy jak to bedzie moja kumpela teraz urodzila jedno i ma takie problemy ze wiekszosc doby karmi:D
mati-nie stresuj sie nawet jak beda tak kopaly ze bedziesz cala ruszac sie razem z nimi kazdy lekarz powie Ci ze dobrze!Musiala bys zobaczyc co u mnie sie dzieje jak zaczynaja sie ruszac jak duze sa;D
miki-ja tez dzisiaj wyjatkowo dobrze spalam az w szoku jestem tylko dwa razy sie budzilam:D moze to znak ze daja mi sie wyspac przed porodem;)

ALe wiecie co z tymi wymiotami to porazka jest juz naprawde mam dosc!cala praktycznie ciaze bez 3 tygodni wymiotuje...no ale przynajmniej juz wiem dlaczego...mam refluks zoladka a dzieci dodatkowo cos uciskaja.
A moje maluszki jeszcze sie nie urodzili a juz dostali wlasna bryke-dziadek wczoraj zaszalal i kupil im osobista mini wersje audi do jezdzenia;D troche go ponioslo no ale poczeka na maluchy co tam!

reklama
no to agatko dziadek zaszalał niezle dzieci w brzuszku a bryka juz czeka
ty kochana juz najpotrzebniejsze rzeczy masz zakupione ?
bo jak tak patrze na twoj suwaczek to termin coraz blizej chociaz niewiadomo bo moja kolezanka blizniaki rodzila w 40 tyg wiec wszystko jest mozliwe
ja szczerze mówiac tez licze na to ze ciut wczesniej urodze
nasza lilly dzis na wizycie-oczywiscie trzymam kciuki :-):-)

mati-wczoraj maz mnie przycisnal zebym koszule do szpitala zamowila,kupil mi wszystkie niezbedne kosmetyki i pojedzie nawet po majtki poprodwe itd chyba juz stresa lapie;) a ja niestety musze zrezygnowac z chodzenia opuchniecia coraz wieksze-nie mieszcze sie juz nawet w takie typu emu buty roczlapane...
dla dzieciaczkow wszystko co najwazniejsze mam a reszta na biezaco jak cos bedzie potrzeba mama zadziala albo maz:D
wiec mozna powiedziec jestem gotowa!;)

hmmm do 40 wiem ze to dobrze dla dzieci,ale blagam nie!:D ja juz mam dosyc!przepraszam ale juz po malu wymiekam jakos tak mi w kosc ogolnie ta ciaza dala-tak 3 tygodnie przed terminem lekarz sam mowil ze i tak juz bede w szpitalu to moze maluszkom zachce sie wyjsc

o to trzymam kciuki za lily,a Ty mati jak tam kompletowanie dla maluszkow?naprawde warto zrobic to wczesniej ja juz nie martwie sie niczym wszystko stoi i czeka lacznie z fotelikami itd

agata wierze ci ze masz juz dosc zobacz ile mi jeszcze zostalo do porodua ja juz tez mam masakre
wszystko mnie wkurza mam doly nic mi sie niechce ogólnie z psychiką nie jest fajnie
agata ale to tylko dlatego ze my juz takie jestesmy za na tylku ciezko usiedziec ,ja naprawde mocno sie poswiecam lezac w łozku dla mnie to jest kara najgorsza ze musze lezec ale mam nadzieje ze te poswiecenie zostanie nam wynagrodzone i dzieci zdrowiutkie sie urodzą
z tym kompletowaniem to torbe ciuszków mam ale nic konkretnego
juz we czwartek bede wiedziec jaka plec wiec zaczne konkretniej kupowac:-):-)

a no wlasnie niech w koncu Ci sie maluszki ujawnia:D poki co oprcz kazdej wizyty i tego ze slysze na niej ze dzieci zdrowe to wlasnie to wspominam najlepiej z calej ciazy:D jak sie dowiedzialam ze dwa chlopaki...:) Pan nawet dobitnie powiedzial: "o widze dwa penisy!";D chociaz moja poprzednia lekarka widziala chlopca i dziewczynke...ale ona byla dziwna:/

no tak rozumiem Cie (ja i tak swiruje z chodzeniem ale to tylko dlatego ze do tej pory wszystko jest super i wiem ze szyjka mimo ze krotka mocna),jak maluszki sie urodza wynagrodza Ci wszystkie niedogodnosci jednym usmiechem:) przynajmniej wszyscy rodzice mi tak mowia:D
Pewnie czekasz na chlopca i dziewczynke?

witam na dziś.
anuśka ja ciąże rozpoczełam od dwóch dawek antybiotyków. Pierwsza dawke - nie wiedzialam ze jestem w ciązy bo to były pierwsze tyg a drugi raz juz ok 9 tyg kiedy już wiedziałam tak mnie rozłożyło że domowe sposoby nie pomagały i moja ginka dała mi antybiotyk (podobno jakis najmniej szkodliwy) bo powiedziała że to jest mniejsze zło. Mniej on zaszkodzi na maleństwa niż moje osłabienie i pogłębiający się stan zapalny.miałam przy tym straszny kaszel i brzuch od tego masakrycznie bolał.
i od tego czasu pozostałam na zwolnieniu lekarskim bo moje miejsce pracy (przedszkole) to było wysypisko chorób dla mnie i dowiedziałam się wtedy że będe mieć bliźniaki :)

mati, lilly ja tez sie rozglądałam na allegro za rogalem. jeden którego oglądałam w sklepie był czymś dziwnym wypełniony i tak zgrzypiało jakby styropian tam był i go od razu odstawiłam. strasznie nieprzyjemny. i teraz sie boję zamawiać że taki własnie mi przyjdzie bo tam niby prawie wszystkie są wypelnione jakimiś granulatem, niektóre "styropianowym"

agata jak juz kiedys pisalam ze to bedzie moja 1 i ostatnia ciaza i jedna dziewuszke bardzo mocno bym chciala
moj maz marzy o 2 dziewczynkach
ale co ma byc to bedzie
ankos ale na allegro to tez niewiadomo czym one sa wypchane -mimo wszystko zastanawiam sie nad zakupem tego rogala bo bardzo niewygodnie mi sie spi:-):-)

Cześć dziewczyny,

Ja kupiłam używanego rogala motherhood ( na allegro często w tytule opisu jest "kojec" ) - i jest świetny - kupiłam go za 50 pln, jest z poszewką, więc ją uprałam. Kojec jest duży i może posłużyć później dla maluszków - nie wiem czy da się karmić dwa na raz, ale ja i tak tego nie planowałam :)

o taki Poduszka / Kojec Motherhood (2230157371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Agata współczuję opuchnięć, ja wczoraj zabrałam męża do Centrum Nauki Kopernik - łaziliśmy tam ze 3 godziny :-)

Ostatnia edycja:
mati u mnie tez pierwsza i ostatnia:D mam nadzieje...bo wydarzyc moze sie wszystko ale lepiej nie;)
no prosze u Ciebie nietypowo dosyc pierwszy raz slysze ze facet chce dwie dziewczynki super:) beda coreczki tatusia(jesli tak sie udalo oczywiscie).U mnie zazdroszcza dwoch chlopakow szwagier wlasnie ma dwie cory a marzyl im sie jeden chlopiec.ALe czy to wazne??wazne ze nasze i zdrowe:)

toliveistodie
user-online.png
nie puchnie Ci nic a nic??jeny jak zazdroszcze fajnie masz:) i chodzic sobie mozesz boze za co mnie tak karzesz ja tez chce!:D a ja myslalam ze w blizniaczej to na tym etapie kazdy tak jak ja ma.Fajnie ze dobrze sie czujesz!oby tak do konca.Juz masz jakis termin na cesarke?

reklama
Cześć dziewczyny,

Ja kupiłam używanego rogala motherhood ( na allegro często w tytule opisu jest "kojec" ) - i jest świetny - kupiłam go za 50 pln, jest z poszewką, więc ją uprałam. Kojec jest duży i może posłużyć później dla maluszków - nie wiem czy da się karmić dwa na raz, ale ja i tak tego nie planowałam :)

o taki Poduszka / Kojec Motherhood (2230157371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Agata współczuję opuchnięć, ja wczoraj zabrałam męża do Centrum Nauki Kopernik - łaziliśmy tam ze 3 godziny :-)
ja dokładnie takiego rogala mam i karmiłam razem maluszki :-):-) tak jak najbardziej się da!! ale jak dzieci są w miarę spokojne moje jak zaczeły się kolki i zostałam sama nie dałam już rady obie je opanować i niestety już ich tak nie karmiłam ale powiem że wrażenia super:-D
rogala polecam bo i miałam ulgę w spaniu na końcówce i teraz układam cały czas małe do karmienia bo inaczej jak chcą razem jeść to nie ma jak
na zdjęciu jak śpią po jedzonku w śliniaczkach nawet:-D:-DSAM_0849.jpg

Do góry