reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mati my będziemy miały podobne terminy porodu. A te 3 miesiące to tak nam przeleci że szok. ciesze się i jednocześnie martwię czy dam sobie rade itp. Ja mam o tyle "komfortową" sytuację że mieszkamy w jednym domu z rodzicami i w razie potrzeby mama będzie na zawołanie. Ona już się cieszy bo uwielbia dzieci a ja martwie że się będzie za dużo do wszystkiego wtrącać. i tak sie to moje martwienie ciągnie. jeszcze mąż wyjeżdża po świętach do pracy do Austrii i będzie przyjeżdżał co 2 tyg na weekend a kontrakt mają na 4 miesiące - więc go nie będzie przy narodzinach dzieci (chyba że w weekend się uda) :-) nie tak to sobie wyobrażałam no ale wyboru nie mamy:-( jak mus to mus.

reklama
kochana ja mam cudowną tesciową pod nosem mieszka obok w bloku
ona nie pracuje juz wiec pomoc od niej bede miec napewno bo juz od dawna tylko o tym mówi i nie moze sie doczekac
a co do twojego porodu to trzymam kciuki aby twój mąz byl przy tobie moze akurat sie uda:-):-)
a na kiedy masz termin???

oby się udało :-)
ciesze się że też będziesz mieć pomoc bo jako "początkujące mamusie" napewno nam sie przyda ;)
Ja mam termin na 19 lipca. ale narazie nic nie rozmawiałam z moją ginką jak ona to widzi. Ja bym chciała naturalnie ale myślę że ona będzie nalegać na cesarke. 2 kwietnia mam wizytę więc poruszę już ten temat.

Ankos a dlaczego ginka ma nalegać na cesarkę?jakieś konkretne powody?bo cesarka to ogólnie ostateczność.Ja mam jutro wizytę,ale o poród na razie nie pytam bo zależy jak się dzieciaczki ułożą :-)

Szukam dobrej poduszki typu "rogal"która dobrze się sprawdza przy bliźniętach.Muszę na inny dział chyba uderzyć z tym pytaniem.Jest dużo różnych tych poduszek,ale chciałabym taką która dobrze spełnia swoją rolę.Mam w planie wkrótce kupić to mi się przyda w wygodnym ułożeniu do snu,a potem będzie dla maluszków

moja ginka strasznie od początku ciąży mnie straszy co może się dziać jak będę olewać jej polecenia. nie robi tego w złej wierze ale dlatego że jak sama mi opowiadała była niedawno świadkiem narodzin bardzo małych bliźniaków i dalej jej to siedzi w głowie i boi się o mnie. To młoda lekarka ale mam do niej zaufanie. A czemu myśle że będzie chciała cesarke? powiedziała mi że jeśli nie będą obydwa maluchy ułożone główkowo to nie warto ryzykować. tyle od niej usłyszałam na początku ciąży wiec dlatego muszę poruszyć ten temat na wizycie. No może z tym "naleganiem" przesadziłam ale wiem że będzie sie bałą w razie czego ryzykować

Kochana jakieś dziwne podejście ma Twoja ginka :-) nie można na początku ciąży już zakładać,że będzie cesarka bo coś tam.Jeżeli wszystko jest ok to nie robi się cesarki.Dzieci jeszcze sporo razy Ci się będą różnie układać i teraz nie można stwierdzić jakie będzie ich ostateczne ułożenie.Troszkę dziwne,może dlatego,że Twoja gin jest młoda jak napisałaś.Mi ginka mówiła,że o sposobie rodzenia będziemy rozmawiać pod koniec ciąży jak już maluszki ostatecznie się ułożą:-)

Szukam dobrej poduszki typu "rogal"która dobrze się sprawdza przy bliźniętach.Muszę na inny dział chyba uderzyć z tym pytaniem.Jest dużo różnych tych poduszek,ale chciałabym taką która dobrze spełnia swoją rolę.Mam w planie wkrótce kupić to mi się przyda w wygodnym ułożeniu do snu,a potem będzie dla maluszków
lilly tez myslalam o tej poduszcze bo teraz posluzy mi do spania a pozniej do karmienia ale ta poduszeczka troszke kosztuje

reklama
No tak stówkę liczę,ale jest dużo różnych i nie wiem która jest dobra.Dla mnie to jakikolwiek rogal,ale,żeby potem fajnie przy bliźniętach się sprawdziła.

Do góry