reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja znowu na chwilkę....kurna jeszcze nie ogarniam tych moich maluszków. Dzisiaj poszły w ruch czopki glicerynowe, bo mieliśmy problem z kupą, dzieci mało jedzą a ja mam chyba baby bluesa:crazy:Ale bedzie tylko lepiej:tak:
Przedstawiam Wam moje Skarbeńki:
Hania Hania.jpg i Majeczka Maja.jpg

Przyrzekam, że jak się tylko ogarnę zdam Wam szczegółową relację z porodu i życia codziennego.

reklama
Czesc dziewczyny jestem nowa na waszym forum chodz czesto was czytam,jestem w 32 tyg ciaży bliźniaczej i mam takie pytanko,do poczatku marca tylam wydawaje mi sie jak nalezy, ale po ostatniej wizycie jestem w szoku bo w ciągu 4 tygodni przytylam 4 kg tzn przed ciąza wzylam 65 kg powoli sobie roslam a teraz waze 85kg i jestem przerazona, dzieci waza mała 1800, a mały 2000kg az sie boje co bedzie dalej termin mam na 10 maja. :no::no: a tak co do luteiny to ja tez na poczatku ciązy milam jakas infekcjie ale luteine biore caly czas i mam brac do konca ciązy, i do trego mam od 22 tyg zalozony krązek z powodu twardnienia brzucha.ale narazie wszystko ok.jak mozecie napiszcie jak u was waga wyglada?
witam nową mamę:)
u mnie waga plus 10,5 kilo, sama jestem w szoku, że tak mało.
w ciązy z pierwszym subkiem przytyłam 18 kilo, ale nawyki zywieniowe miałam zupełnie inne..gorsze
a może to woda ci sie zatrzymuje?

hej melduje sie po wizycie-chlopaki maja po 2 kg ida leb w leb.Szyjka niestety krotka ale sie trzyma wiec bez histerii damy rade;) no i co dalej mam sie kulac z tym brzucholem zobaczymy co chlopaki teraz wymysla czy posiedza czy nie kolejna wizyta 5 kwietnia(zamierzam nie rodzic do tego czasu)

najgorsze co bylo to ktg....tak mnie wszystko bolalo ze cos strasznego nie daje rady lezec pol h bez ruchu(co sie rusze chlopaki tez i ucieka tetno).
agata gratulacje wizyty, uważaj na siebie:) ja jestem w 37tyg i 4 dniu, a lekarz wczoraj powiedział,że fajnie by było jakbym jeszcze tydzień wytrwała:)

Ja znowu na chwilkę....kurna jeszcze nie ogarniam tych moich maluszków. Dzisiaj poszły w ruch czopki glicerynowe, bo mieliśmy problem z kupą, dzieci mało jedzą a ja mam chyba baby bluesa:crazy:Ale bedzie tylko lepiej:tak:
Przedstawiam Wam moje Skarbeńki:
HaniaZobacz załącznik 449698 i Majeczka Zobacz załącznik 449699

Przyrzekam, że jak się tylko ogarnę zdam Wam szczegółową relację z porodu i życia codziennego.
śliczne sa dziewczynki!
z tym baby blues rozumiem..miałam to przy Damianie..mija kochana:)

dziewczyny ale ja glupia jestem
czytam wlasnie jakies forum na temat luteiny dopochwowo i jedna dziewczyna napisala ze nie wolno jej brac jesli sie ma sklonnosci do infekcji bo mozna poronic a ja wlasnie grzybka sie pozbylam tzn zaleczylam jak to moja gin powiedziala i moze w kazdej chwili wrócic
kurcze mysle ze ona wie co robi hmmm dalo mi to do myslenia

mati, lekarz napewno wie co robi.

damiano dzis zaszałał i wstał chwile po 6tej, ale jestem niewyspana!!
miłego dnia, u nas słoneczko za oknem.

MONIEK-przcudne te twoje male!spokojnie sie ogarnij a jak bedziesz w formie to nam wszystko opowiesz.baby blues pewnie niedlugo przejdzie i bedziesz cieszyc sie malymi.zycze zdrowka!
TOSSA-wiem o czym mowisz,bo ja tez mam problem z waga.nogi mi strasznie puchna i mnie bola.ja wcale nie jem slodyczy ani sie nie obzeram a tyje.moze woda sie zatrzymuje w organizmie?

MAGDA-a jak ci sie spi,bo ja juz przekrecam sie z boku na bok i boki mnie bola nie mowiac o nogach?a jak chodzisz to nie czujesz ciezaru brzucha?a jak wlasciwie jest z tym baby bluesem -ja to sie b.tego boje.znalazlam sobie nawet nr.do dobrego psychiatry w razie depresji.

czesc dziewczyny
ale mam dzis dzien okropny-czyzby znowu dopadaly mnie doly
branie tej luteiny doprowadza mnie do takiego stanu -tak wyczytałam
apropo tych kilogramów które mi przybywaja to od dzis koncze z jedzieniem słodyczy bo chyba troche przesadzam
wychodzi na to ze tyje 1,5 kg tygodniowo
moniek sliczne te twoje gwiazdy-jeszcze raz gratuluje ogromnie :-):-)
jak tam u was samopoczucie od rana?

MATI-u mnie chociaz slonce swieci to czuje sie zle.nie mam wcale sily.nalalam wody do wanny i juz mi pewnie wystygla,bo sie nie moge zebrac!szukam wygodnych butow na wiosne w butyk.pl ale nie wiem wcale-cos musze kupic,bo boso chodzic nie bede a wszystkie stare za male i na obcasie.

Czesc dziewczynki
moniek-maluszki cudowne.Nic sie nie przejmuj to dopiero tydzien dajcie sobie troche czasu az wszystko sie unormuje no i przede wszystkim mam nadzieje,ze masz pomoc przy dzieciach obok siebie?sciskamy cie mocno i trzymaj sie dzielnie!

magda-moj lekarz zauwazylam,ze wybral metode oszustwa-dwa tygodnie temu mowil ze jeszcze cztery tygodnie mam wytrzymac,a wczoraj ze jeszcze piec to bedzie super:D oby jak najdluzej!

Ja ostatnio tak sobie marudze,ze juz chce rodzic itd bo wierzcie mi lub nie naprawde wszystko mnie juz boli i wymiekam...prawie cala ciaze wymiotuje,cala jestem napuchnieta a noce to dla mnie koszmar:( i to pierwsza ciaza niebardzo zdawalam sobie sprawe ze bedzie tak ciezko a nie naleze do kwekajacych kobiet jak paznokiec mi sie zlamie.Wiec smieje sie z mezem ze moze mam przedwczesne baby blues:D i zyje nadzieje ze po porodzie mnie to ominie bo tez sie boje...

wiolka-nie przejmuj sie ja tez sie staram wszystko logicznie i woda zatrzymuje sie na bank wczoraj lekarz dokladnie ogladal i moje stopy,lydki rece i jednoglosnie oglosil ze spokojnie nie jestem gruba to woda(nawet po dloniach widac) mowi ze to czesty problem ciaz blizniaczych i oprocz lezenia nie ma sensownej metody...mi pietruszka pomaga w duzych ilosciach ale nie zawsze

A jak tam reszta samopoczucia dopisuja??

moniek śliczne masz córeczki :-)
wiolka ja też mam ostatnio problemy ze snem. na początku ciąży nie mogłam zwlec sie z łóżka. teraz budzę się w nocy i przewrcam się z boku na bok. nie śpie, raczej "czuwam". i rzeczywiście mimo że mój brzuch nie jest jeszcze mega wielki to zaczyna mi przeszkadzać w leżeniu, żadnej wygodnej pozycji nie mogę znaleźć. ciekawe co to będzie dalej jak już takie rzeczy mi przeszkadzają ;-)

reklama
Moniek śliczne skarbenka :)

U mnie dzień jak co dzień :) szykowanie do szkoły młodej pozniej domek i tak w koło Macieja
U mnie narazie mgła ale liczę ze sie wypogodzi

Do góry