reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mati co do wagi to myślę,że to też kwestia indywidualna.Zabolek może jeszcze wystartować z wagą do przodu,że Ciebie przegoni.:tak:Ciekawe na jakiej wadze jak skończę hehe...dobrze,że jestem wysoka to u mnie tak nie widać tych 13kg które już mam do przodu.W pasie mam już 105cm.Ja kilka kg przytyłam też na bank po duphaston jak na początku brałam.

reklama
no widzisz lilly najwyrazniej nie jest az tak super, ale teraz mówila mi ze szyjka trzyma,bez cech niewydolnosci ,
moze woli dmuchac na zimne ach poleze jeszcze troche moze po nastepnej wizycie jesli bedzie ok to pozwoli chodzic po domu
w sobote wybieram sie po zakupy do ogrodu maz bedzie robił skalniak a ja bede lezec na lezaczku i popijac herbatke moze to glupie ale ciesze sie doslownie jak dziecko:-D:-D
wiolka pochwal sie ile wazysz?

Mati z tym duphastonem to też różnie tak jak z tabletkami anty.To wszystko hormony,na jedną osobę zadziałają,że schudnie na inną,że przytyje:tak:No to zazdroszczę Ci tego leżaczka.Ja mogę sobie poleżeć,ale na balkonie:-D

Dziewczyny macie może namiary na sprzedawce na Allegro który ma szeroki asortyment,w sensie łóżeczka,pościele,kocyki itp?Bo chciałabym u jednej osoby najlepiej to wszystko kupić.Wózek już mam z głowy i ubranka,ale cała reszta została.Chciałabym za dwa miesiące mieć już wszystko przygotowane.

no tak by bylo najlepiej kupic u jednego sprzedawcy bo przesylki drogie ja na takiego nie trafilam choc powoli przeglądam ale z zakupem jeszcze narazie sie wstrzymam
tak sobie powiedzialam ze jak skoncze conajmniej 30 tydzien to wtedy łózeczka wózek itd

Ostatnia edycja:
Ja nie wierzę w zabobony,co ma być to będzie.Pamiętam jak w pierwszej ciąży czekałam do ósmego miesiąca z zakupami a potem latałam jak szalona,żeby to wszystko ogarnąć.Chociaż teraz latać nie trzeba bo jest internet to o tyle ułatwia sprawę:-) głównie chodzi mi o to,że nawet nie stać by nas było,żeby na ostatnią chwilę kupić to wszystko.Na wózek już prawie 2tyś poszło.Teraz trzeba się wstrzymać i tak myślę,żeby w okolicach maja kupić resztę.Teraz jak będą jakieś fundusze to trzeba trochę córcię obkupić na wiosnę,bo rośnie jak na drożdżach.Także u mnie w sumie wydatki rozkładają się niejako na troje dzieci,więc dlatego nie mogę bliźniakom kupić wyprawki w jednym czasie,bo wtedy nie będę miała kasy na potrzeby Nikoli.Jakoś trzeba sobie radzić:tak:

reklama
lilly ja tez nie wierze w zabobony ale mój maz tak i tesciowa tez
ja zakupów nie zrobie bo kasy brak jedynie co ubranka kupuje i to wszystko
ja ostatnio malo kupilam praktycznie troche dla siebie
juz czekam do przyszlego tygodnia jak bede znala plec:-):-)

Do góry