reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
No i tak to jest, jak się w week do Was nie zajrzy..Potem chciałabym każdemu odpisać i odpowiedzieć i wychodzi biggggg post
lilly815 - z przeziębieniem już lepiej? zwalczyłyście?
Agata88 - dlaczego chcesz rodzić przed week majowym? a na kiedy wlaściwie masz termin? pytam, bo jestes jakiś tydzień przede mną jak wynika z suwaczka, a ja mam dopiero na 3 tydzień maja i wcale nie chce wczesniej
co do kolek - to ja jeszcze z doświadczeń z pierwszą córę dorzucę, że ważne żeby dzidzia odbiła po jedzonku albo nawet i w trakcie. Ja robiłam częste przerwy na odbijanie, co niestety wydłużało czas karmienia, ale za to zdecydowanie pomagało moim zdaniem.
niuleczka - widziałam,że dziewczyny już pisały, a ja tez potwierdzam, ze skurcze to niedobór potasu i magnezu, suplementy albo soczek pomidorowy mile widziany
Yummy_mummy_82 - daj znać jak będziecie po pierwszy spacerku, ciekawa jestem jak wózeczek sie sprawdza
Mati, Agata88 -a jak dzisiaj z samopoczuciem dziewczyny? lepiej co nieco?
Agata88 - z plecami mam to samo..zmiana pozycji co 2 sekundy i nic nie pomaga..ale słuchaj, damy radę..tyle już wytrzymałyśmy..a poza tym nie kazdy jest szczęściarzem i ma balkon, żeby skoczyć..haha..czarny humor, ale przynajmniej się uśmiechniesz
mati84 - ja piję jedną kawkę dziennie z mlekiem, ale są dni kiedy nie mam ochoty.. no ale podpijam tez troche colę, a to tez kofeina..

czesc dziewczyny!co do kawy to nie moglam tknac do 15 tyg.a teraz pije 1 z mlekiem rano.wlasnie wrocilam z krzywej cukrowej i o 14 bede miala wyniki.pogoda rano byla piekna a teraz robi sie d... .chyba bedzie padalo.w sobote wybiore sie do szwagierki ,bo obiecala mi jakies rzeczy dla dzidzi po swoim malym.zrobie spis i dopiero zaczne cos zamawiac.sporo rzeczy mamna obserwacji na allegro.

ja tez podpijam sobie czasem malą kawke z mlekiem ale brakuje mi tej czarnej kawy bez mleka i bez cukru i napewno nie tak szybko do niej wróce
u mnie samopoczucie jako tako,raz lepiej a raz gorzej
czekam na paczuszki z ubrankami mam nadzieje ze dzis cos przyjdzie to moze nastrój mi sie polepszy
wiolka jak cos kupisz to sie pochwal
lilly co u ciebie ?:-)

a wiecie, co..a propos ubranek..miałam tez obiecana paczkę od kuzynki..także myślałam, ze tematem ciuszków już zajmować się nie będę, bo to co mam po córci plus te od kuzynki w zupełności wystarczą..a tu mija tydzień za tygodniem i o paczce ani ciuszkach nie słychać..a to taka dalsza kuzynka i załatwiane przez mamę, także nawet ja z nią kontaktu nie mam i głupi mi się upominać..no i teraz to nie wiem co robić..bo tak jak poczekam jeszcze ze 2 tyg. to już w ogóle nie dam rady sie po ciuszki ruszyć :no:

ja mysle ze nie ma co liczyc na kogos
takie piekne uzywane ciuszki mozna kupic za grosze
ja kupuje troche nowych a troche uzywanych i tez mi kuzyn obiecal ze cos po córce przywiezie ale potraktuje to jako dodatek

aimee chce urodzic przed weekendem majowym bo mam juz dosyc:D i jakos tak wszyscy mi wroza ze juz niedlugo urodze bo brzuchol opada i wogole blablabla.A ja to czuje ze w czwartek po obronie z nerwow moge urodzic chociaz nie chce oczywiscie.Ale moj lekarz tez mowi ze jest baaardzo male prawdopodobienstwo zebym do maja donosila wiec tym dodatkowo sie sugeruje.
Mysle ze jak teraz nic sie nie wydarzy to kwiecien bedzie rozwiazanie.

Samopoczucie dziekuje lepiej,mnie po prostu dobija ze opadam z dnia na dzien coraz bardziej z sil i to pewnie glowna przyczyna.

Co do kawy-ja po niej wymiotuje nie mam pojecia dlaczego...
aimee a jak u Ciebie to wyglada brzuszek juz przeszkadza albo jakies inne rzeczy?

tak dziewczyny-glownie to trzeba liczyc na siebie a to co ktos ma dac to potraktowac jako dodatek.ja jutro jade do meblowego i dokupie jedna szafe do pokoju duzego to bede miala gdzie pomiescic troche rzeczy z malego pokoju.wymienie tez dywan ,bo mam wlochacze a to przy piesku sie nie sprawdza,bo normalnie siedlisko kurzu sie robi.troszke zmiam przed swietami nie zaszkodzi.
MATI-jak kupie to na pewno sie pochwale!

ja własnie dostalam kilka paczek ale nie jestem do konca zadowolona to co nowe to jest ok
ale te uzywane nie bardzo na niektórych ubrankach sa plamy o czym ludzie na aukcji nie pisza

reklama
Chyba macie rację, jak nie wiesz na ogo liczyć to licz na siebie :-) no nic..zabiorę się za przejrzenie ubranek po córci i jak będzie za mało to dokupuje i już.. A jak cos przybędzie, to będziemy robiły rewię mody i przebierały sie 10 razy dziennie, o :-D

Agatko no nie wychylaj się z tym rodzeniem proszę :-) Ja będę po Tobie :szok: Pójdźmy na kompromis i celujmy na 10 maj, haha..a co do mojego wygladu i sampoczucia to jest właśnie jedno wielkie blablabla... Ale tak jak juz kiedyś mówiłam, to, ze jest kiszka to jedno, ale świadomośc tego, że coraz mniej zależy od Ciebie i na coraz mnie rzeczy masz wpływ, włącznie ze swoim ciałem, to to mnie dobija..

Wiolka - a propos odświeżania i meblowania..m dokupilismy regał na ksiązki, bo z pokoju dziewczynek muszą być przeniesione do sypialni i powiem Ci, ze cieszyłam się ja głupia, że coś nowego, a jak zmontowalismy wczoraj to uznałam, ze wcale a wcale mi sie nie podoba :no:, zagracił sypialnię i jak tak dalej pójdzie z meblowaniem i zmianami to ja dziękuję :-(

Do góry