reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
iwsplanowałam upolować go na allegro, ale na razie nie widziałam takiej aukcji żeby sprzedawca miał wszystkie akcesoria. Poczekam jeszcze. Jak się nie uda będę szukała w innych sklepach internetowych, bo jest znacznie taniej. W warszawskich sklepach za sama spacerówkę mówili mi 2200-2400, więc o wiele drożej niż na allegro.

Spróbuj tutaj wozkiifoteliki.pl Ja jakis czas temu pisałam do nich - ale nie mieli kolekcji i cennika 2010 to za wszystko: spacerówki, gondolki, foteliki(rider) i adaptery wyszło ok. 3300. Taniej nie znalazłam.Nie można jedynie obejrzeć u nich bo tylko sprowadzają, ale skoro już masz wybrany to może warto spytać? Pewnie za nową kolekcję wyjdzie trochę drożej. Ja się przymierzam w połowie stycznia, może pod koniec się zainteresować wózkiem.

Mam pytanie do puchnących dziewczyn:
Od jakiegoś czasu obserwuję że mój organizm zatrzymuje wodę. Puchnięcie rąk i ból stawów w dłoniach zwłaszcza w nocy ostatnio mnie lekko niepokoił. Gin w środę oczywiście powiedział, że to normalne. Ale dzis w nocy ból był juz tak silny, że prawie nie byłam w stanie otworzyć sobie butelki z wodą. Musiałam najpierw trochę rozruszać stawy. W ciągu dnia te objawy w większości znikają, ale utrzymuje się takie drętwienie z lekkim bólem stawów no i ogólnym choć niewielim opuchnięciem dłoni.
Czy któraś z Was ma coś takiego?

moira mnie ostatnio wykańczają puchnące nogi i ręce. Stopy mam jak balony. Oczywiście nie mieszczą mi się w żadne zimowe buty:no: Na szczęście nie mam tak ekstremalnie jak ty. Stawy mnie nie bolą. Może poproś męża żeby pomasował ci stopy. Mój chętne to robi i muszę powiedzieć że przynosi mi to znaczną ulgę, poprawia krążenie.

iws dzięki za namiar - sprawdzę. Zamówię go chyba dopiero jak dziewczynki będą się miały urodzić. Ciekawe co mi poweidzą w szpitalu, czy wyzanczą datę cesarki? W bobowózkach można zamówić wózek na określony termin. Trzeba zapłacic 100zł zaliczki i oni trzymają go u siebie. Ciekawe ile się czeka na Zooma, bo pewnie od ręki to go nie ma:confused:

anulka!!! czy mi się wydaje, czy twoje dziewczynki też są jednoowodniowe jednokosmówkowe? Jeżeli tak, to jestem ciekawa co mówią lekarze o terminie porodu. Nie chcą już kończyć ciąży?

Yenefer - no to widzę, że nie jestem sama z puchnięciami. U mnie puchną tylko ręce, stopy chyba wcale, a przynajmniej tego nie czuję. Ale masażyk od m sobie dziś chyba zażyczę :)

Gosia - niestety nie wiem czy Jumper wejdzie do sedana. Obawiam się, że może nie wejść lub wejdzie tylko wózek i nic więcej. My specjalnie zmienilismy auto jakieś 2 miesiące temu ze względu na przestrzeń. My + 2 dzieci + duży pies + wózek i inne bagaże nie miało szans zmieścić sie w zwykłej osobówce. Na szczęście trafiła się okazja i udało nam się pozyskać na zamianę fundusze.

anulka - kurczę, Ty to twardzielka jesteś! Pewnie gdyby nie termin cc na pon to byś nas tu jeszcze niektóre przetrzymała ;-)

Coś mnie dziś jakiś dół chwycił. Poryczałam się bez żadnego powodu. Chyba psycha mi już siada.

Od jakiegoś czasu obserwuję że mój organizm zatrzymuje wodę. Puchnięcie rąk i ból stawów w dłoniach zwłaszcza w nocy ostatnio mnie lekko niepokoił. Gin w środę oczywiście powiedział, że to normalne. Ale dzis w nocy ból był juz tak silny, że prawie nie byłam w stanie otworzyć sobie butelki z wodą. Musiałam najpierw trochę rozruszać stawy. W ciągu dnia te objawy w większości znikają, ale utrzymuje się takie drętwienie z lekkim bólem stawów no i ogólnym choć niewielim opuchnięciem dłoni.
Jak bylamw szpitalu i jedna dziewczyna puchla, tom okazało sie ze ma podwyższone ciśnienie.

moira nic sie nie przejmuj ja tak mam juz od 5 tygodni. pierwszy raz przytrafilo mi sie to w szpitalu. obudzilam sie w nocy i nie wiedzialam co jest grane. gin mi wytlumaczyl, ze to od kregoslupa szyjnego i ledzwiowego. teraz co chwile mi sie tak dzieje. 3 noce boli 3 noce przespie spokojnie. z nogami tak jak mowisz nic zero opuchlizny i oby tak dalej. tylko dlonie jak serdelki i mega bol, ze fenka otworzyc nie moge albo pilotem tv wlaczyc. nie raz mam tez wrazenie ze jak dotkne kosteczki w zgieciach palcow to mi je rozsadzi.

Ponieważ już na poważnie zaczynam kompletować wyprawkę dla dziewczynek, zaczynam mieć mnóstwo wątpliwości. Powiedzcie mi np jakie kosmetyki planujecie kupić dla dzieci?
Ja myślałam o jednej serii - Nivea. Czyli np kupić:
- krem nivea na każdą pogodę
- żel do mycia ciała i włosów (no właśnie - czym myjemy włoski noworodka?? wystarczy taki żel? bo chyba szampon odpada...)
- krem nivea przeciw odparzeniom

Ponadto do naprzemiennego stosowaniaz powyższymi kosmetykami: Sudocrem, Oliatum lub jego polski zamiennik Emolium.

Potrzebna jest jeszcze do tego oliwka? Co jeszcze proponujecie?

reklama
No raczej oliwkę musisz mieć żeby natłuszczać ciałko maluszka, żel do ciała i włosków w zupełności wystarczy narazie szampon nie potrzebny no i jakiś krem do buźki bo ten na każdą pogodę to raczej na dwór a ja w domku używam Bambino krem pielęgnacyjny no i jeszcze używam pudru Nivea

Do góry