reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
hej laseczki:)
mam pyatnie, głownie do Ciebie Moniek i do Tossy, ale czekam tez na opinnie innych mam, czuje ruchy jednego synka jak przyłoże rekę do cipki, tak gdzie rosnął włosy, tez tak macie? z Damianem tak nie miałam.
co do porodów, to zgadzam się z Tossa, zawsze może coś sie stać z maluszkiem i w takim wypadku mama zostaje w prywatnej klinice, w której będa sie ją zajmowac, jak księżniczką, a dziecko jedzie do państwowego szpitala..ja jednen poród mam juz za soba, uwierzcie mi mega fajnie nie było, ale da się wytrzymać:) ale wiadomo wybór każda z nas ma:) jak ma oczywiście kasę:) ja chodze do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić.
co do auta, laseczki, przypominam o bagażnikach na dach:) my mamy mazde combi, dwa psy, które jezdza w bagazniku, razem z wózkiem i rzeczami:) teraz też sie będziemy rozglądac za jakims bagaznikiem dachowym:) bo wózek trzeba będzie zmienic na wiekszy, rzeczy dojdzie i dwóch pasażerów z tyłu:) tez mam problem jak ich tam wszystkich pomieszczę:)
co do wózka, to ja juz pisałam, że jestem za easywalkerem duo. dzidziusie siedzą obok siebie, szerokość wózka to 76cm, a waga spacerówki 16,5 kg, szukam intensywnie uzywanego, ale jest cieżko..w sumie wcale nie ma..widziałam tylko raz ok 20 TC i do teraz pluje sobie w brode, że go nie kupiłam:(

magda ja pamiętam że moje to dawały bardziej centralnie czadu ...może dlatego że jeszcze mała nie zeszła do kanału rodnego ...nie wiem, ja i tak czułam jak mnie kopały i się przeciągały - synek leżał poprzecznie ale tam gdzie mała miała główkę to widzę że mam bardziej rozciągniętą skórę na brzuchu :-)

co do bagażnika, trzeba będzie pomyśleć o zakupie najpierw relingów na dach żeby mieć do czego zamontować bagażnik :-) ewentualnie tzw boxa

tossa dzieki za odpowiedz:) dla mnie to mega dziwne uczucie, trochę sie zaczynam denerwowac..bo to ndopiero 33 tydzień, a tu głowa juz taaak nisko.

magda - spokojnie ! póki nie masz skurczy tudzież innych niepokojących dolegliwości wskazujących na poród to spokojnie ! :-)

kurde dziewczyny a ja od wczoraj wieczorem nie mam narazie zadnych twardnien brzuszka myslicie ze to dobry znak?ze szyjka przestala sie skracac?
dodam ze caly czas leze tylko do toalety 4 razy dziennie i to wszystko

reklama
magda-gdańsk ja czasem mam tak, że jak kopie mnie Pani ułożona miednicowo to czuję jakby mi ktoś czymś w pochwie grzebał, mam tak od początku kiedy czuję ruchy. Za miłe uczucie to nie jest, tak strasznie nisko.
Tossa jakie już duże te Twoje maluszki i jakie śmiechotki. Jeszcze troszkę i już tak razem do łóżeczka się nie zmieszczą. I jakie podobne do siebie:-)Słodkości:-)

Do góry