reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

donka-ja też miałam ciążę jednokosmówkową,w 36 tygodniu leżałam 2 dni na obserwacji bo myślałam że to już i dostałam skierowanie ale na wypisie było że brak akcji porodowej,na ktg też wszystko ok...kazali mi się zgłosić do swojego gina w celui umówienia na cc...i w 39 tygodniu urodziłam chłopaków przez cc mimo że obaj byli ułożeni głókowo,we wskazaniach do cc na karcie napisali:ciąża bliźniacza.Mój gin jakoś od poczatku odradzał mi poród sn:-) chłopaki urodzili się z wagą 2700g 52cm i 2600g 51cm,obecnie ważą po 8800g:-)

reklama
Witam piekne Panie.
Yummy - zdrowiej, już mamy wystarczająco dużo dolegliwości, zeby jeszcze z gardłem się meczyć.
donka - trzymam kciuki za poród SN, ale wiesz..jakoś specjalnie to sie nie spiesz;-) Ostatnie tygodnie odpoczynku i wysypiania się przed Toba.
A mnie się dzisiaj już nic nie chce... Moja córcia po 2 tygodniach siedzenia w domu z powodu ospy ma juz totalnie dosyc, a przed nami od poniedziałku 2 tygodnie ferii...rany co to będzie..pocieszam sie tylko, ze chociaż na spacer będzie mozna wyjsc, bo gdzies dalej to ja i tak juz za bardzo nie wyrabiam..

no niestety krótko przed zajsciem w ciaze stracilam prace pech jak cholera ale moja pracodawczyni dobrze wiedziala ze jestem po slubie i moge zajsc w ciaze niestety w dziwnym kraju zyjemy (na pierwszej wizycie w 6 tyg lekarz odrazu dal mi L4) do UP potrzebny
dodatkowo mój mąz zalozyl firme- sprzedaz internetowa wiec się tym zajmuje kasa potrzebna niestety bo zasilek marny jak cholera
no to faktycznie fatalnie się złozylo, tymbardziej, że szykują sie podwojne wydatki
:-(, ale widocznie tak mialo być, grunt to myśleć pozytywnie i jak masz zajęcie "przy męzu" to tez dobrze, a i tak byś pewnie nie pracowała, przynajmniej ja sobie nie wyobrażam i podziwiam dziewczyny, które dają radę siedzieć 8h w pracy, brzuch by mi pękł chyba. Pamiętaj odpoczywaj ile się da, ja biegałam jak sarenka do 17tc po wszystkich koleżankach, każdy dzień miałam zaplanowany, potem się zaczęły twardnienia macicy i teraz staram się oszczędzać, bez przesady oczywiście, zamiast 5 dni na plotkach jest 1-2 hihi:-) Mam nadzieję, że będziesz się super czula całą ciążę, bo takie dubeltowe mamuśki też są:-)

Agucha,dziewczyny są ułożone główkowo więc jak najbardziej "sn",w sumie to nie wiem czy już za tydz.będę miała je przy sobie,jeżeli nie zacznie się akcja porodowa przez ten czas to nie będą wywoływać,a do szpitala mam iść tylko dlatego,że jest to ciąża jednokosmówkowa i dzieciaczki będą obserwowane,na szczęście jak do tej pory żadnego podkradania nie było i wszystkie przepływy są ok:-)
też mam ciążę jednokosmówkową i córcie będą póki co rosną w miare równo ostatnio jedna wyprzedsziła drugą nie wiem jak wagowo ale na dn to usg wskazywało różnicę 4 dni to dużo nie wiem :baffled: boję się właśnie tego podjadania - podkradania najbardziej ale mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze :happy:

trzymam kciuki za ciebie i powodzenia - niech maluchy będa w Tobie jak najdłużej :tak:

Agata777 powodzenia oczywiście trzymam kciukasy - super że maluchy rosną :tak:

niuleczka
powiem ci ze poszlabym z chęcią gdzies do kolezanek na plotki ale jak bym chciala isc na osiedle gdzie kiedys mieszkalam i gdzie mam najwiecej znajomych to nie ma szans-30 min na pieszo co nie jest mi za bardzo wskazane jeszcze te mrozy to juz calkiem
ale z przykroscią musze stwierdzic iz wszystkie moje najblizsze przyjaciólki jakos sie zmyły po co im taka ciezarna kolezanka co na piwko czy na impreze z nimi nie pojdzie -dodam ze to jeszcze panny wiec wiecie jak to jest !!!!samo życie

niuleczka powiem ci ze tez mialam takie twardnienia macicy mimo tego ze jedynym moim wysilkiem to jest chodzenie po domu i czasem lubie sobie szyc na maszynie ale to tez zaden wysilek! ja tak naprawde musialam lezec bo mialam w 6 tyg krwawienia ale teraz juz ich dawno nie mam i po domciu sobie brykam !:-D

niuleczka
powiem ci ze poszlabym z chęcią gdzies do kolezanek na plotki ale jak bym chciala isc na osiedle gdzie kiedys mieszkalam i gdzie mam najwiecej znajomych to nie ma szans-30 min na pieszo co nie jest mi za bardzo wskazane jeszcze te mrozy to juz calkiem
ale z przykroscią musze stwierdzic iz wszystkie moje najblizsze przyjaciólki jakos sie zmyły po co im taka ciezarna kolezanka co na piwko czy na impreze z nimi nie pojdzie -dodam ze to jeszcze panny wiec wiecie jak to jest !!!!samo życie

Ha znam to!U mnie podobnie wszystkie kolezanki dzieci- brak, meza-rowniez i juz pomijajac ze nie na reke im spotykanie sie ze mna to zauwazylam,ze nie mamy wspolnych tematow...to pewnie kwestia tego na jak roznych etapach jestesmy:-( No ale jak to moj maz mowi swiat na kolezankach sie nie konczy!Przynajmniej od dnia slubu dokonala sie naturalna selekcja znajomych i teraz widze na kogo moge liczyc (a na mniej osob niz podejrzewalam). Ale glowa do gory!Fajnie ze jest to forum a na bank kazdaz nas znajdzie jakies mamusiowe kolezanki;-)

Agucha - 4 dni róznicy to nic groźnego, ja mialam gdzieś do 19tc 4-5 dni róznicy, a mam dwukosmówkową więc nie ma podżerania na bank, teraz sie bąble jakos wyrównują. Ty musisz na bieżąco sprawdzać jak tam różnice między Twoimi wyglądają, na razie myśle, że jest ok:-) i oby tak było do końca!

mati84 - moje koleżanki to raczej mężatki i matki więc pewnie dlatego łatwiej i to większość na macierzyńskich więc chwila oddechu każdej się przyda. Ja wyjątkowo dlugo imprezowałam jak one tuliły swoje maluchy, przyszła kryska na matyska hehe.Jak przyjdzie czas na Twoje kumpele, wtedy będą walić do Ciebie jak do Wyroczni wszystkowiedzącej o dzieciach:-) i z pewnością niektóre kontakty sie odświeżą, to fakt, że przyczyna lezy w fakcie róznych etapów w waszym życiu. Sama do niedawna niechetnie na dłuższą mete słuchalam o kupkach, wychodzących zębach i butelkach...

Yummy - ale Ci sie przyplątało Bidulo, ale chyba lepiej teraz antybiotyk niż żeby się Młode urodziły jak Ty masz infekcję, gdzies czytałam, że to gorsze dla nich, więc leżeć, nogi zaciskać a zarazki precz:-)

Donka - wszystkie trzymamy kciuki za szczęśliwy finał, uściskaj Maluchy od nas:-), no i oby ten poród Twoj przebiegł bez żadnych niespodzianek tylko tak jak sobie zaplanowałaś:-)

Toliveistodie - wow, 93cm to naprawdę mało, ja mam 90cm w 21tc, co bedzie potem hmmm, kiedy najbardziej rósł Ci brzuch? i kiedy sie uspokoił?

A ja mam pytanie do już Mamusiek, jeśli moje dzieciaki kochane urodza sie koniec maja, początek czerwca to jakie mam ciuchy kupować?, oprócz pajacy i bodziakow róźnej maści to kupowac jakieś krotkie spodenki? na lipiec sierpień na przykład, czy raczej dluga nogawka? czy te rampersy z nogawka taka 3/4 chyba są? no i latem na spacer krótki rękawek czy raczej dlugi bodziak lub pajac? bo zielona jestem...

Ostatnia edycja:
swieta prawda o czym tu gadac !
one o nowo poznanych facetach itp a my o wózeczkach spioszkach i innych takich rzeczach zupelnie inne fale
:rofl2: ale teraz tylko dzidziulki sie dla mnie liczą
*(mam je w ramce przy łózko-zdjęcia z usg w3D)

reklama
donka-ja też miałam ciążę jednokosmówkową,w 36 tygodniu leżałam 2 dni na obserwacji bo myślałam że to już i dostałam skierowanie ale na wypisie było że brak akcji porodowej,na ktg też wszystko ok...kazali mi się zgłosić do swojego gina w celui umówienia na cc...i w 39 tygodniu urodziłam chłopaków przez cc mimo że obaj byli ułożeni głókowo,we wskazaniach do cc na karcie napisali:ciąża bliźniacza.Mój gin jakoś od poczatku odradzał mi poród sn:-) chłopaki urodzili się z wagą 2700g 52cm i 2600g 51cm,obecnie ważą po 8800g:-)

Karola ja nie mam pojęcia jak to ze mną będzie,lekarz nawet nie wspomniał o cc,w ogóle jakoś dziwnie,bo do mojego gina mam iść jakby nic się nie działo za 3tyg.,nie wiem czy mam teraz iść do tego szpitala czy jednak czekać na mega skurcze,których jak narazie brak jedynie częste twardnienie brzucha,a może przez ten tydz.coś się zmieni?

Do góry